Всичко за пералните машини

Кодове за грешки в пералнята Beco

SM Beco кодове за грешкиАвтоматичните машини, оборудвани със система за самодиагностика, в случай на нарушения в нормалното функциониране на части, възли и компоненти незабавно уведомяват потребителя за установена неизправност. На шайби, оборудвани с дисплей, ще бъдат показани буквено-цифрови символи за грешка. Автомати, които нямат екран, ще ви уведомяват за проблеми с горящите светлини на контролния панел. Ще разберем какви кодове за грешки на машината Beco съществуват и какво означават.

Индикационна стойност

Ако SMA Beko е оборудван с удобен и интуитивен дисплей, не би трябвало да има проблеми с декодирането на кодове за грешки. Виждайки комбинация от букви и цифри на таблото, лесно е да определите какво е нередно.

Малко по-сложна е ситуацията с техниката, по която няма цифров екран. Крушките, разположени на контролния панел на пералнята, обикновено показват на кой етап от програмата работи машината в момента. Когато работите в нормален режим, индикаторите показват, че машината извършва основното измиване, изплакване, накисване или въртене. Светодиодите обаче могат да изпълняват и друга функция - да сигнализират на потребителя за неизправност в системата, Ще разберем кои неизправности на пералната машина са програмирани в базата данни на самодиагностичната система и как тази или онази грешка се показва на модели Beko без дисплей.

прочетете индикаторите, за да определите кода за грешка

Базова система за самодиагностика

Обикновено се случва инструкциите за експлоатация на пералнята да са били изгубени отдавна и е необходимо да се справите с неизправността възможно най-скоро. По-долу е даден списък на основните грешки, налични в основата на шайбата. За удобство на потребителите посочваме не само буквено-цифровото обозначение, но и последователността на осветяване на индикаторите.кодове за грешки, обозначени с индикатори

  • Н1 - показва неизправност на температурния сензор. Контактът, водещ към термостата, може да е прекъснат. Необходимо е да се провери съпротивлението на термистора с помощта на мултицет, като обикновено стойността трябва да бъде 4700 Ohm при температура на околната среда 25 ° C. Ако по време на проверката на сензора се окаже, че той е дефектен, инсталирайте нов елемент.
  • Н2 - говори за неизправност на нагревателния елемент. За да премахнете повредата, е необходимо внимателно да проучите контактите на нагревателя; ако всичко е наред с тях, сменете електрическия нагревател.
  • Н3 - показва, че нагревателят е винаги включен, тоест е установен фактът на прегряване на водата в барабана. Трябва да проверите сензора за температура с мултицет, измервайки съпротивлението на елемента. Ако термисторът работи, може да има неизправност в главното управление.

! За да поправите или подмените контролното табло, е по-добре да поканите сервиз.

  • Н4 - показва затварянето на триака на пълнителния клапан. Диагностиката на контактите на елементите ще ви помогне да отстраните неизправността. Ако окабеляването не е повредено, може да се наложи да поправите или подмените главната платка на машината.Индикация за грешка в системата за самодиагностика на Beco
  • Н5 - показва неизправност на помпата. В повечето случаи това е слаба мощност на засмукване на помпата. За да отстраните повредите, почистете изпускателния филтър, отстранете извивките или дефектите на дренажната тръба, отървете се от отпадъци в маркуча. Ако това не помогне, инсталирайте нова помпа.
  • Н6 - показва, че е възникнал късо съединение в триака на двигателя SMA. Тази грешка обаче може да възникне и поради отказ на триака, скъсване на окабеляването на двигателя, дефект на таблото за управление. Ако се установи, че в двигателя е възникнала отворена верига, моторът ще трябва да бъде сменен.
  • H7 - показва повреда на превключвателя за налягане. Разузнаването установи неизправност на датчика за ниво на водата. Възможно е да има няколко причини: дефекти в контактите, водещи от пресостата към основния контролен модул, повреда директно на сензора за ниво или повреда на платката за управление. Възможно е грешката да се показва поради неизправност на механичното заключване на UBL.
  • H11 - показва, че е възникнала отворена верига в моторната верига на машината. Необходимо е да се изследват контактите, водещи към двигателя, да се проверят проводниците, свързани към тахогенератора, да се проучи целостта на окабеляването от електронния контролер до двигателя. Ако контактите не са счупени, проверете двигателя и тахогенератора.

Знаейки кой елемент от системата не е в ред, е лесно да направите ремонт със собствените си ръце. След като разбрахте обозначението на някои повреди, е лесно да разберете какви действия трябва да се предприемат, за да се върне на шайбата до предишната й работоспособност.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини