Всичко за пералните машини

Калгонит за съдомиялна машина

Калгонит за съдомиялна машинаЗа да може миялната машина да служи дълго време и в добро състояние, е необходимо сериозно да се подходи към избора на състав на перилния препарат. Ако закупите некачествена или неподходяща марка, съдовете ще останат мръсни, а машината ще пострада значително. Но да вземете решение за покупка не е толкова просто: обхватът на предлаганите стоки е доста широк. Една такава марка е Calgonit. Той произвежда калгонит за съдомиялна машина с няколко съставни препарати. Предлагаме да ги опознаем по-подробно.

Разновидности на средствата

Calgonit предлага на потребителя три вида почистващи препарати за съдомиялни машини: прахове, таблетки и гелове. Въпреки общата характеристика на състава и един производител, съставите се различават значително по ефективност и лекота на употреба. Всеки има своите предимства и недостатъци, заради които потребителите ги обичат или избягват.

  1. Прах. Праховите смеси губят предишната си популярност. Първо, те се различават по проблемно съхранение. Второ, те се разтварят в началото на цикъла и не издържат на дълъг „цикъл“ с цикли от 3 часа или повече. Трето, при използване лесно се събуждайте.
  2. Таблетки. По-модерните и уверено изместват праховете. В таблетна форма почистващият препарат се разтваря по-бавно, което го прави универсален и значително подобрява качеството на измиването. Съставът на таблетките веднага съдържа средство за изплакване и омекотител за вода, което елиминира необходимостта от закупуване на допълнителни средства. Дозировката също е приятна: една таблетка на цикъл.
  3. Гел. Той условно се счита за „златната средна“, тъй като заема средно положение между прахове и таблетки. Силната му страна е деликатният му ефект върху ястията и икономичната консумация, но не е евтин и се продава в контейнери за насипни товари.гел на прах или таблетки какво да изберете

Това е обобщение на почистващите препарати, предлагани от Calgonit. За да разберете по-точно кой тип е по-ефективен и удобен, струва си да разгледате по-подробно всяка форма. Повече за това по-късно.

таблетка

Плюс таблети в използваемост. Дозата, необходима за цикъла, се изчислява от производителя и потребителят може да постави само едно парче в специално отделение. Поради концентрирания състав, размерът на продукта е малък, което улеснява неговото съхранение и отметка.

Има и още едно предимство - сложен ефект, дължащ се на добавянето на състава с почистващ препарат, препарат за изплакване, ароматизатор и сол за омекотяване на твърдата вода. Не е необходимо да купувате нещо отделно, тъй като всичко вече се съдържа в капсулата. В същото време няма нужда да докосвате химическия пълнеж, тъй като всяка таблетка е покрита със защитна обвивка, която се разтваря лесно, когато попадне във вода.

Основните предимства на таблетките са изчислената дозировка и присъствието в състава на средствата за изплакване и омекотители.

Но не без недостатъци. Най-важното е високата цена, която е многократно по-висока от прах или гелове. Желанието на производителите обаче да намалят цената на своите стоки вече започва да дава плодове и цената на капсулите постепенно пада. Затова по-често домакините избират таблетки Калгонит.

прах

Праховете са по-евтини от гелове и таблетки, особено ако приемате насипни опаковки и стриктно спазвате препоръчителната доза. При правилен контрол сместа ще издържи 3-4 месеца, което ще се отрази приятно на семейния бюджет. Сред плюсовете е и широк спектър и наличност.

Що се отнася до недостатъците, има три. Първата е неудобна употреба, тъй като дори и с мерителна лъжица не е възможно внимателно да изсипете праха в специално отделение. Вторият минус се счита за проблемно съхранение, когато насипният пакет заема много място, замърсява се и се насища с влага. Третата „изненада“ е необходимостта от закупуване на средство за изплакване и омекотител, ако качеството на водата или мивката оставя много да се желае. Поради последното, цената на прахосмукачките, заедно с добавките, се сравняват с „оборудвани“ таблетки.

Гелът

Геловете не са по-ниски от таблетките по своите характеристики и превъзхождат праховете. Основното им предимство е течната текстура, благодарение на която продуктът нежно почиства повърхността на плочите и е подходящ дори за крехки материали. Също така гелът е напълно измит, не оставя плака и лесно се дозира с мерителна чаша.

Силните страни са концентриран състав, икономично потребление и ниска цена. Съхранението също е удобно, тъй като бутилка с гел може лесно да се постави на всяко място, без да се обръща внимание на влажността на помещението. Но има и минус - течността няма да издържи дълги цикли, тъй като ще се измие от тавата за 180-200 минути.

Какво точно да купя?

Всеки потребител на съдомиялната машина решава сам какво да избере като почистващ препарат от асортимента Calgonit. Но ако се съсредоточите върху общественото мнение, тогава повечето от хапчетата. Дори има списък с конкретни продукти, които вече са тествани от потребителите за приемлива цена и блестящ резултат.Завършете макс. Супер заредено

  • Finish Max супер заредени. Предлага 25 таблетки за съдомиялни машини в индивидуална разтворима опаковка. Има сложен ефект и е ефективен при накисване, премахване на петна от чай и мазнини. Съставът е ефективен при ниски температури. Специална формула предпазва от мащаб, а стъклото и филтъра от сапунени отлагания. Той съдържа сол и помощ за изплакване, което ги прави универсални. Произвежда се в Полша и струва около 485 рубли.

Средната цена на един таблет е 15-20 рубли.

  • Calgonit завършек Quantum. Уникална разработка от Calgonit - измиващи капсули с биоактивна формула. Когато попадне във водата, обвивката на капсулата се разтваря и активните ензими, съдържащи се в нея, излизат навън, търсят замърсявания и ги отстраняват, унищожавайки остатъците от храна на по-малки частици. Средно пакет с 10 таблетки ще струва на потребителя 370 рубли. Но консумацията им зависи от степента на замърсяване. Ако слабият е достатъчен, 1 бр. Е достатъчно, със средно - 2 бр., А за почистване на много мръсни съдове са необходими поне три.Калгонит завърши квантово
  • Finish Classic е класическа версия от марката Calgonit. Той разполага с достъпна цена от 340 рубли за 28 броя и ускорено действие. Благодарение на специалната формула PowerBall, таблетът се разтваря до 3 пъти по-бързо от конкурентите си, поради което се справя с тежки примеси дори за кратки цикли на измиване.Завършете класиката

Избирайки Calgonit, можете да сте сигурни в качеството на почистващото средство. Основното е да изберете правилния състав, да определите вида и да следвате инструкциите на опаковката.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини