Всичко за пералните машини

Как да използвате Calgon за перални машини?

kalgon как да използватеВсички знаят за известните средства Calgon за защита на перални машини. Но не всеки знае как да го използва правилно. Ето защо трябва да прочетете инструкцията на Calgon за перални машини. В края на краищата е важно да се знае къде и до каква степен се излива продуктът. И също така да разберем какво е включено в състава му, какви вещества го правят ефективен. Това и много повече ще бъдат разгледани в статията.

Инструкция за употреба

На опаковката на прах Calgon има инструкция за употреба, която указва количеството прах, необходимо за един цикъл на измиване. Съгласно тази инструкция:

 • със средна твърдост на водата е достатъчно да излеете 1/3 от мерителна чаша, обемът на тази чаша е 96 ml, което означава, че в този случай прахът се нуждае само от 32 ml;
 • с твърда вода изсипете 2/3 от чашата, тоест 64 ml;
 • с много твърда вода трябва да добавите пълна чаша прах.

Къде да сложим Kalgon в пералнята? Отговорът на този въпрос е също в инструкциите като Инструкция Калгонизползвайте калгон. Калгон се излива с прахообразния прах в основното отделение на тавата на пералната машина, обикновено това отделение е по-голямо от другите две. Не е необходимо да го поставяте в барабана с бельото, дори въпреки факта, че не влияе неблагоприятно на тъканта. Не е нужно да се чудите в какво отделение на машината, за да излеете продукта, но го смесете заедно с праха.

Ако не използвате Calgon прах, а в таблетки, тогава е достатъчна една таблетка, независимо от твърдостта на водата.

В допълнение, ефективността на този инструмент ще бъде постигната само ако го използвате при всяко измиване. Инструкциите също казват, че когато използвате Calgon, pпочистващият препарат за пране на неща трябва да се излива с оглед на факта, че измиването се извършва в мека вода.

Характеристики и състав на Калгон

Така че, с къде да излеете омекотител за вода и в какви количества, всичко е ясно. Ще разберем как, благодарение на кои вещества, които съставят Калгон, водата става по-мека.

Основният компонент на Калгон е натриев триполифосфат, който взаимодейства с калциевите йони, съдържащи се във вода, като по този начин намалява неговата твърдост. В допълнение, съставът включва поликарбоксилати (до 30%), микрокристална целулоза (до 15%), полиетилен гликол (до 5%) и повърхностно активни вещества. Calgon има лека приятна миризма. Този инструмент има три форми на освобождаване:

 • прах;
 • таблетки;
 • гел.

Асортимент CalgonВсички те са идентични по състав, така че изборът зависи от личните предпочитания на потребителите. Единственото предимство на таблетките пред гел и прах е удобната доза.

Продуктовата гама на Calgon е широка, което осигурява избор. Предлага се в различни дозировки:

 • прахът е опакован в 0,55; 1 и 1,6 кг;
 • таблетките са опаковани в кутии от 12, 15, 32, 35, 40, 70 бр. и други;
 • гелът е опакован в 0,75 бутилки; 1.5; 2 литра и други.

За какво е Calgon?

Calgon за перални машини - инструмент, предназначен за омекотяване на твърдата вода, както и образуването на котлен камък върху нагревателния елемент на машината по време на процеса на пране. Везната, образувана от вътрешната страна на машината, може да причини повреда. Ето защо производителите на машини препоръчват при пране да се добавя прах, който би омекотил водата. Калгон е може би най-известният от тези пудри, поради което той беше в центъра на вниманието ни.

Предимството и необходимостта от използване на Calgon е както следва:

 • първо, поради омекотяването на водата количеството прах, необходимо за цикъл на измиване, се намалява;
 • второ, той предпазва от образуването на мащаб върху детайлите на машината, което може да доведе до нейната повреда;
 • трето, не позволява мащабиране на отлагания върху бельо, поради което бялото бельо може да стане сиво след няколко измивания;
 • четвърто, в меката вода прането е по-добре измито, особено когато става въпрос за упорити петна.

Въпреки предимствата и предимствата на Calgon, някои се чудят дали това се отразява на здравето. Според някои експерти веществата в неговия състав нямат отрицателен ефект върху човешкото здраве. Изливайки Калгон в колата, не можете да носите ръкавици. Все пак трябва да се вземат предпазни мерки.

Най-важното е да съхранявате Калгон на тъмно място, недостъпно за деца, далеч от храна. В случай на контакт с носа, очите или устата, изплакнете обилно с вода.

Ефективност на Калгон: Истина или мит?

Смята се, че Calgon не е толкова ефективен, колкото твърдят неговите производители. Съдейки по някои отзиви на потребителите, той по принцип не е ефективен. Мненията за неефективността на Калгон се потвърждават от скорошни лабораторни тестове. Оказва се, че Калгон е много близък по състав до обикновения прах. Неговите компоненти за омекотяване на водата са идентични на съдържащите се във всеки автоматичен прах за пране.

Опитните домакини отдавна потвърждават този факт, наблюдавайки резултатите от измиването с Calgon. Що се отнася до защитата на елементите на пералнята, тук също не е ясно. Има факти, потвърждаващи образуването на котлен камък върху нагревателния елемент на пералнята, този с Kalgon, че без него. Освен това в някои случаи Calgon може да причини повреда на пералнята.

Привържениците на употребата на Calgon посочват, че неговите компоненти имат благоприятен ефект върху бельото. С него белите неща не побеляват и като цяло се износват по-бавно. Така че, дали имате нужда от Calgon за пишеща машина, вие решавате. Направете прости изчисления, определете колко пари ще похарчите за Calgon за 5 години. Тези средства може да се изразходват за закупуване на нова пералня.

За това колко ефективно Calgon може да видите видеото.

Какво може да замени Calgon?

Ако сте привърженик на използването на средства за омекотяване на водата по време на измиване, тогава не е нужно да харчите пари за рекламирания Calgon. Можете да изберете по-евтини химикали - аналози. Добър пример за заместител на Calgon е Alfagon. Благодарение на Alfagon разходите за измиване могат да бъдат намалени 2 пъти. И ако омекотите водата със сода за хляб, тогава изобщо не можете да говорите за разходите.

В случай, че върху нагревателния елемент на машината вече се е образувала мащаб, можете да използвате означава да го премахнете, В противен случай щетите не могат да бъдат избегнати.Калгон заместител

Как да заменим Calgon, защото Alfagon не е единственият заместител? На рафтовете на магазина можете да видите такъв инструмент като "Eona anti-scale". Той съдържа компоненти, които омекотяват и подкисляват водата, което предотвратява образуването на котлен камък и прави измиването по-ефективно.

Обобщавайки, отбелязваме, че въпросът как да използвате Kalgon може да не е най-трудният. Експертите казват, че ако използвате Kalgon, след това го използвайте през целия живот на пералнята и в никакъв случай не го използвайте от време на време. Случайната употреба на такива средства безнадеждно разваля пералнята.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Дария Дария:

  И аз използвам Calgon, наистина е по-приятно да се мие с него, нещата са меки и се мият по-добре след измиване, нямаше такъв ефект с обикновените прахове. Така че обичам да следвам пишещата машина и нещата по-добре.

 2. Граватар Лидия Лидия:

  И ако течен прах, тогава къде да излея калгон?

  • Граватар Татяна Татяна:

   Лидия, купувам Калгон гел, добавям го в почистващия гел.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини