Всичко за пералните машини

Отзиви за Calgon за перални машини

calgon отзивиКолко перилни препарати за перални машини са на рафтовете на магазините. Но най-разгласеният от тях е Калгон. Малко са хората, които никога не биха го купили. Опиталите се разделиха на два лагера: за използването на този инструмент и срещу неговото използване. Обръщаме се към истински отзиви на хората по тази тема.

Становища за

konovalov.kardan, Новгород

В града, в който живея, качеството на водата оставя много да се желае. Съдържанието на примеси и вар надвишава допустимата норма. Факт е, че в нашия регион има подземни солни и минерални извори. От една страна, изглежда, че е добре, но ако погледнете статистиката за болестите, ще откриете, че най-често срещаното заболяване сред нашето население са камъни в бъбреците.

Поради тази причина в нашето семейство водата преминава през етапите на почистване преди пиене. Първо го пускаме през филтъра, след това го защитаваме за един ден, вари, отново защитаваме малко и едва след това използваме за готвене и пиене. Поради такава вода такива домакински уреди като чайник, бойлер, пералня се провалят много бързо, което е в ръцете на продавачите.

Въпреки това, има някои начини за намаляване на риска от счупване на машината от мащаба. За нас се нарича този метод Calgon, Препоръчаха го роднини, чиято машина работи без повреди 8 години, когато използва този инструмент постоянно. Практиката показва, че не само машината е защитена, но и бельото е защитено от вар. Имайте предвид, че всички големи производители на оборудване препоръчват Calgon.

Този инструмент, въпреки че е скъп, но се оправдава.

Трябва да го поставите максимално с такава вода, но прахът, както е написано на опаковката, може да се сложи малко по-малко. Спестяването в това, разбира се, не, но машината е защитена точно.

Alla2, СамараКалгон таблетки

Не спестявам средства за пералня. Винаги купувам Calgon за омекотяване на водата, вземам пакет от 550g за около 200 рубли. Този инструмент подобрява работата на техниката. Благодарение на него машината не се счупва, не образува мащаб. Забелязах, че при Kalgon качеството на пране е по-високо: спалното бельо е по-меко, цветът не се губи, белите неща не побеляват.

Този продукт се продава не само под формата на прах, но и под формата на таблетки, които са много удобни за употреба. Този инструмент може да се добави дори в режим Деликатни елементи. Съветвам всички на Calgon 2 в 1 на прах, той трае дълго време, ако имате вода със средна твърдост.

Евгения Г. Г., Алметиевск

Тъй като наскоро купихме пералня, веднага се замислихме как да я защитим. Рекламата във всички цветове показва ефективността на дескаларите, но наистина ли е така? Ще споделя своите впечатления и пет години опит с използването на Calgon (използвайки примера на стара машина).

Добавях го при всяко измиване в дозировката, посочена на опаковката за средно твърда вода. Машината беше заредена вертикално и барабанът се виждаше много добре. Веднъж видях видео, в което ни разказаха как ни „заблуждават“ и ни карат да плащаме много пари за безполезен инструмент. След такава антиреклама се почувствах неспокоен, разстроих се за парите, хвърлени на вятъра в продължение на 5 години, и какво мислите? Не го купувах повече.

След шест месеца бюджетни спестявания, бялото покритие се появи по стените на барабана, с течение на времето то стана по-голямо.

Тъй като машината беше решена да бъде сменена поради недостатъците си, тя продължи да се мие без Калгон. В резултат на това, след две години на такава работа, барабанът побеля отвън, можете да си представите какво се е случило с другите части на машината.

Майсторът за инсталиране на нова машина също каза, че не можете да добавяте Calgon при миене, достатъчно добър прах. Но когато показахме старата си пералня с нотка на вар, той се изненада.След това всички съмнения изчезнаха, знам със сигурност, че Калгон е необходим. Спалното бельо винаги е чисто и меко, без предварително втвърдяване и накисване.

khabibi1993, град АрсениевКалгон на прах

Всички мои приятели казаха, че когато миете, трябва да използвате Calgon, тъй като в нашия град има твърда вода. Самият аз забелязах качеството на водата от измет, който се образува в чайника, който често сварявам с лимонена киселина, тъй като изметът се появява бързо. Във връзка с тях реших да запазя нова пералня и купих Calgon. След известно време в интернет намерих съвет: вместо постоянно да използвате Kalgon, почистете пералнята с лимонена киселина. Но този съвет ми се стори глупав, тъй като моят „домашен помощник“ нямаше да работи без неща.

Реших да не спестя и да използвам инструмента. Външно няма да видите плака, ако не приложите Calgon. Барабанът винаги ще свети вътре. В нает апартамент се използва много стара кола, в нея барабанът светеше като нов. Но когато машината се счупи, съпругът й я разглоби и изпадна в шок, тъй като резервоарът и десет бяха покрити с вар. Така че, направете заключение.

vsepronet

Споровете за лечението с Калгон продължават отдавна, потвърждение за това са многобройните форуми по темата: „Прегледи на Калгон“. Много потребители го отказват заради цената, защото е доста скъпа, а пазарът предлага евтини заместители. Опитът ми показа, че спестяването на бюджет може да доведе до повреда на машината. Точно това се случи, сега имаме нова машина. Дори не мислим да купуваме прах Kalgon, ние го вземаме и го добавяме при всяко измиване.

Съдържа триполифосфат, който се бори с корозията и забавя износването на вътрешните части. След като убих една пералня, не искам да загубя втората, така че сега знаем всичко за Калгон.

Против мнения

ДжулияЛа, Курск

Calgon е абсолютно безполезен инструмент и цялата информация на опаковката е глупост. Техник за ремонт на домакински уреди, който дойде на повикването на свекърва ни, ни увери, че Калгон е неефективен. Благодарение на него бюджетът ни беше спасен. Но наистина не забелязахме никакъв ефект, наивно вярвайки, че той спасява машината. Господарят посъветва почистването с обикновена лимонена киселина, евтино и весело. Достатъчно е да добавите 200 грама лимони в колата по време на стартиране при температура 90 градуса. И изметът няма да й е страшен.

belka634, Ozersk

Мисля, че Calgon е просто скъп и рекламиран заместител на обикновената сода. Ако вземем за пример Антикипин, тогава съставът му не се различава от Калгон, но струва няколко пъти по-евтино. Майсторът, който ремонтира машината от майка ми, каза, че този инструмент е просто превод на пари. Само спазването на правилата за експлоатация ще помогне да се запази оборудването., Не мийте твърде често при високи температури около 90 градуса. И най-важното е да го инсталирате правилно, така че вибрациите да бъдат сведени до минимум.

kotenok2102, Orsk

Нито дума за истина в рекламата за Calgon означава. Не помага срещу мащаба в пералнята или в съдомиялната машина. Използвах този продукт много дълго време, като го изсипвах всеки път при миене, но с течение на времето изметът все още се появи. По време на ремонта майсторът извади десет, които всички бяха покрити с мащаб. Толкова за Калгон, „като козе мляко“!

По-добре е да използвате лимонена киселина, тя не само предотвратява появата на варовити отлагания, но и добре измива старите.

Лисица Маруся, Алтай

Не толкова отдавна в пералнята ми се появи неприятна миризма. Реших да почистя машината, за целта купих пакет Kalgon 550 гр. Прочетох, че този инструмент:

  • поддържа чистотата в машината;
  • елиминира неприятната миризма;
  • предпазва от мащаб;
  • омекотява водата.

Вярвайки в обещанията, добавих перилния препарат към праха. В резултат след първото измиване открих бучка прах в приемника за прах. След второто измиване образуваната бучка беше по-голяма. Заключих за себе си, че лекарството е ужасно, няма да го съветвам на никого.

kalgonbarsavin

Не мислех, че някога ще попадна заради трика на рекламата. Упоритостта на майстора от рекламата пое, но понеже купих пакет Calgon. Преди да го напълните в машината, реших да го разглобя и разгледам нагревателя, така или иначе гаранционният срок вече е изтекъл. Наистина имаше мръсотия по нагревателите, но не много. Той събра машината и започна да използва инструмента. След година на работа реших да погледна отново десетте. Нямаше граница за изненада, защото имаше повече мащаб.

Въпросът е, какво за купено? В интерес на любопитството прочетох учебник по химия и установих, че лимонената киселина работи добре с измет, което по-късно тествах на практика. Заключих: Трябваше да уча усилено!

Розов лед

След 5 години и 1 месец употреба на Kalgon по време на миене пералнята ми се счупи, нагревателят изгоря. Ремонтникът просто каза, че в това няма полза, не бива да преплащате. Трябва редовно да почиствате машината, например, лимонена киселина при максимална температура на нагряване.

EndleSS_HappineS

Моето мнение за продукта против кал на Calgon е, че е глупост. Прочетете внимателно състава на модерните прахове, те вече имат всичко необходимо за омекотяване на водата и защита на пералнята. Не ви съветвам да преплащате и купувате този инструмент.

В обобщение, мненията на потребителите на този инструмент наистина са разделени. Някой е уверен в неговата ефективност, други, напротив, не виждат никаква полза в това. Току-що забелязахме, че от десет отзива само три са положителни, останалите седем са отрицателни. Решете сами дали да използвате този инструмент или не.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини