Всичко за пералните машини

Коя пералня да избера и как?

Как да изберем пералняАко обмисляте да закупите автомобил, но все още не сте решили кой, тогава тази статия ще ви помогне. Тук обсъждаме различните видове перални машини и какви подробности са важни при избора.

Видове и видове

Пералните машини могат да се различават по различни начини. Най-популярният вариант за Русия са автомобилите с предно зареждане. А в САЩ и Китай автомобилите с най-голямо зареждане са по-търсени. Нека анализираме техните характеристики.

Горе зареждащи машини

Перална машина с най-високо зарежданеВ колите с този дизайн няма люк, познат на мнозина от предната част на кутията. Той е заменен от шарнирен капак, който е разположен отгоре. Именно чрез нея мръсното пране се зарежда в барабана. Може да се отвори с помощта на бутона за заключване.

В повечето такива модели, за да извлечете чисти предмети след измиване, трябва да завъртите барабана, така че отварящите се крила да са отгоре. Също така при някои модели, в края на измиването, машината автоматично поставя барабанните капаци, така че да не се налага да се върти. Тази функция се нарича “Drum Up”.

Едно от най-важните предимства на пералнята с най-голямо зареждане е спестяването на място. Използвайки този модел, не е необходимо да обмисляте наличието на допълнително пространство от предната страна на машината, за да отворите люка. Тъй като в него няма преден люк, но има капак, който се отваря. Самите обеми на това устройство са приблизително същите като тези на обичайните фронтални устройства (височина около 80-95 см, ширина около 40-45 см.). Дълбочината на вертикалните коли е около шестдесет сантиметра. А за машини с товарене отпред може да бъде различен от 40 до 60 cm.

Смята се, че този тип барабан за домакински уреди се характеризира с повишена надеждност. Но експертите не потвърждават това. И казват, че няма основни разлики в барабаните между пералните машини от различни видове.

Качеството на пране, изплакване и предене във фронтални и вертикални машини не е особено различно. Но за тези, които обичат да виждат процеса на измиване, „вертикалът“ не е подходящ поради причината, че няма прозрачна врата или някакъв вид прозорец. Те просто не са осигурени от дизайна.

Автомобили с предно зареждане

Перална машина с предно зарежданеКакто споменахме по-горе, в Русия този тип домакински уреди са много популярни. И когато повечето руски хора се сещат за пералня, те си представят този конкретен модел. Отличава се с кръгъл люк с прозрачна стена, разположена отпред. За феновете да наблюдават хода на прането на дрехи, тази опция ще бъде най-подходящата. Тъй като през стъкления прозорец на люка можете да видите всичко, което се случва вътре в машината.

"Frontalka" може да пере от 3,5 до 10 кг бельо, в зависимост от техническите характеристики на всеки конкретен модел. От малките недостатъци трябва да се отбележи, че когато инсталирате и използвате машината, винаги трябва да имате предвид, че от предната страна на машината трябва да има свободно място за свободно отваряне на люка.

Височината на повечето машини от този тип е 80 плюс или минус 15 см. Има и перални машини с предно зареждане, пригодени за малки помещения. Например тесни, които не надвишават четиридесет сантиметра в дълбочина. Или мини модели. Те са значително по-малки от стандартните. И лесно подходящ дори за най-малките стаи. Но си струва да се има предвид, че тези модели ще имат по-малък капацитет за пране. И може би по-малко мощност.

Измерения.

 • Standard. Те имат височина около 90см. Тяхната ширина и дълбочина е приблизително равна на 60см. Позволява ви да измиете 5-7 кг пране.
 • Compact. Височината им е около 70 см (плюс или минус 2 см). Ширина около половин метър. А дълбочината е около 45 см. Зареждане на 3 кг спално бельо.
 • Тесен. Височината и ширината са същите като стандартните машини. Дълбочината е около 40 см. Дълбочината е 35-40 сантиметра.Може да се мие наведнъж от три и половина до пет килограма.
 • Superuzkie. Височината и ширината са същите като при стандартните модели. Дълбочината е около 35 см, понякога малко по-малко. Товарене от три и половина до четири кг.

Сравнение на фронтални и вертикални перални машини

Front.

 • Челните автомобили имат голям асортимент на руския пазар на домакински уреди.
 • Освен това те често са по-евтини от техните вертикални „колеги“.
 • Използвайки челни перални машини, можете да видите целия процес на измиване през прозрачната част на люка.
 • Стандартните модели включват доста голямо количество спално бельо.

Като малки минуси трябва да се отбележи, че е необходимо да се наведете, за да премахнете измитото пране. И фактът, че трябва да имате малко свободно място за нормалното отваряне на люка.

Вертикална.

 • Повечето модели са тесни и подходящи за малки помещения.
 • Капацитетът е доста голям.
 • Не е необходимо да се огъвате много при изваждане и зареждане на пране.
 • Възможно е да съобщите за нещата дори по време на пране.

От минусите може да се отбележи, че такива автомобили като правило са по-скъпи. Също така повечето домакински уреди от този тип нямат специални разлики в размера. Тоест, ако искате да намерите мини "вертикала", тогава е малко вероятно да успеете.

Как да изберем правилния?

Изберете пералняВидовете перални машини вече обсъдихме. И можете да преминете към следващите не по-малко важни параметри, които се отнасят и за двата типа автомобили. Нека започнем с капацитета на барабана. Когато купувате нови домакински уреди, струва си да вземете предвид броя на хората, които живеят с вас. Ако живеете от трима до пет души, тогава машината трябва да може да мие поне 5 килограма пране наведнъж.

Трябва също така да се има предвид, че различните видове тъкан могат да изискват различно количество пространство. Така един вълнен пуловер може да замени 5-6 памучни тениски.

Бъдете внимателни! Не претоварвайте пералнята. Не поставяйте в барабана повече пране, отколкото инструкцията позволява. Също така, не слагайте твърде малко пране. Няма нужда да миете една тениска или тениска. Изчакайте, докато се натрупат поне 1,5-2 кг. Неща, които се нуждаят от измиване.

Как да запазите?

От гледна точка на икономията на разходите е по-изгодно да се вземат автомобили със стандартен размер. Но ако сте ограничени в свободното пространство, тогава вашият избор са тесни или компактни модели. Значителен недостатък на такива опции е малкото количество пране, което може да се пере в даден момент.

Ако искате да спестите от вода и електричество, тогава е по-добре да закупите икономични домакински уреди. Как да определим кои перални машини са икономични? Колите са разделени на енергийни класове, Най-високите класове са тези, които консумират по-малко. И най-ниското - повече.

Консумация на енергия по класове:

 1. Класът A ++ е най-икономичният клас в момента. Тази техника изразходва по-малко от 0,15 kWh / kg.
 2. Клас A + е много икономичен вариант. Консумацията на електроенергия при използване на този тип машини е по-малка от 0,17 kWh / kg.
 3. Клас "А" - такива машини се нуждаят от 0,17-0,19 kWh / kg.
 4. "B" консумира от 0,19 до 0,23.
 5. “С” - 0,23-0,27.
 6. “D” - за този клас се изисква 0,27-0,31.
 7. Други класове - повече от 0,31 kWh / kg.

Между другото, наличието на функцията за сушене в машината увеличава консумацията както на енергия, така и на вода.

Също така качеството на измиването се определя и от латински букви. А обозначаването на качеството на измиването с буквата "А" ще означава, че пералнята се справя добре със своите отговорности.

екстракция

Завъртането се появява в самия край на измиването. И колко мокри ще са нещата, ще зависи от силата на въртящия се цикъл. И колко лесно ще бъде да ги погалите. Броят обороти по време на този етап на измиване може да бъде настроен независимо. Това обикновено се прави при избора на режим за определен тип плат. За деликатните предмети използвайте ниско въртене. За по-груби тъкани може да се използва силно завъртане. Спинът също е разделен на класове.Няма да ги разглеждаме подробно.

Машина със сушилня

Сушилня за миенеПлюсът на пералните машини с функция за сушене е очевиден - получавате сухо пране веднага след режима на измиване и сушене. Това е много по-бързо, отколкото да очаквате да изсъхне самостоятелно при окачване. Но има и недостатъци. След изсушаване в някои тъкани е много трудно да ги изгладите дори с ютия. И освен това, когато използвате тази функция, консумацията на енергия се увеличава. От една страна - такава машина е по-удобна. От друга страна е по-скъпо. Необходимо ли е да спестите от измиване или е по-добре да получите сухи пране по-бързо? Изборът е ваш.

Сушенето възниква поради нагрятия въздух, който премахва влагата от нещата и я събира в специален контейнер. Моделите могат да бъдат с таймерно сушене. При това сушенето започва автоматично след измиване. И от влажност. Тези машини използват специален сензор, който анализира влажността и решава кога и колко време е необходимо да се изсуши прането. Последният тип сушене се счита за по-модерен и се използва в нови перални машини.

управление

Машините, които се произвеждат в наше време, имат интегрирана система за управление. Обикновено е доста проста и интуитивна. Като правило, за да настроите режима и да започнете измиването, не е необходимо да правите сложни неща. Просто кликнете върху няколко бутона. Машината ще направи останалото сама. Той има вградени системи за контрол и мониторинг за целия процес на измиване. И в точното време има смяна на водата, изплакване, въртене, регулиране на температурата и т.н.

Последните модели са все по-често оборудвани с дисплей. На него можете да зададете програми и да следите информацията, която ви казва процесорът.

Видове защита

Разработчиците на автомобили се опитаха да защитят максимално потребителите. Затова в новите перални машини можете да забележите различни защитни системи. Например:

 • От течове. Тази система предпазва машината от вътрешни течове. В случай на счупване или повреда на маркучите, достъпът до вода е блокиран. Това ще помогне да се избегне голямо количество течност на пода. И предпази вас и вашите съседи от тази беда.
 • От случайно отваряне на вратата по време на миене. Ключалката, която присъства във всички съвременни пишещи машини, е направена така, че по време на измиване, изплакване и други процеси, люкът на пишещата машина не може да бъде отворен. Той фиксира затвореното положение на люка до самия край на машината.
 • От деца. Тази функция за защита не е налична при всички перални машини. Но ако имате малки деца, значи имате нужда от това. Цялата същност на тази функция е да използвате комбинацията от определени клавиши за заключване и отключване. В мобилните телефони има нещо подобно, така че бутоните да не се натискат случайно, когато е в джоба ви.

режими

Броят на режимите и техните типове често се актуализират. Производителите се стремят да направят най-удобните и интересни домакински уреди за купувача. И, разбира се, наличието на нови функции увеличава цената и привлекателността на машината. Най-често срещаните програми, които се намират в почти всички машини, са както следва:

 • Деликатен режим
 • Бързо измиване
 • Измиване на памук,
 • Измийте за цветно пране.

Това са най-търсените функции, така че те се използват в повечето перални машини. Ако имате нужда от някои специални режими, можете да говорите с консултанти по продажбите. В добрите магазини за хардуер, обикновено квалифициран персонал. Служителите на такива места с удоволствие ще отговорят на всичките ви въпроси.

Разнообразие от различни режими и програми обикновено са по-големи за тези машини, които са по-скъпи. И по-ниска за тези, които са по-евтини. Затова препоръчваме да изберете перални машини, които да отговарят на вашите нужди и сумата пари, която искате да похарчите.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Сюзан Сузана:

  За мен машина с вертикално натоварване е по-добра - можете да добавите забравени неща към нея и да я залепите дори в най-малката баня.

 2. Граватар Лиза Лиза:

  Имам машина за предно зареждане Bosch - можете да видите какво се случва с прането, а най-смешното за гледане е как нашата котка следва курса на миене, просто е смешно! В допълнение, колата „осветява луната“ с нощното ни шкафче, толкова е удобно да поставите нещо върху нея. Сега е в нашата баня, но ако желаете, може да бъде вграден в кухнята, което не може да се направи с вертикала.

 3. Граватар Лена Lena:

  Вярвам на немския производител, те правят цялото оборудване ефективно. Сега той е в търсене, засега се е установил на интелигентна машина на Siemens iSensoric с иновативни технологии.

 4. Граватар Ралиф Ralif:

  Имаме ardo TL800EX През март ще има 11 години! Супер кола! Напред. Бих искал също да ARDO.

 5. Граватар Ирина Irene:

  Няма как да не споделя. Вятка е автоматична машина. „Старата жена“ работи 27 години. С единствения ремонт - маркучът беше сменен. Имате ли Вятка в природата сега?

  • Граватар Руслан Руслан:

   Има, само, изглежда, те са събрани в Китай.

 6. Граватар Ко6ка Ko6ka:

  И аз имам Candy Aqua, компактен. Стои под специална голяма мивка. Банята е малка, но там изобщо не пречи! Товар от 4 кг, се справя с комплект двойно легло, с хавлиен халат, тя изми палтото си върху холофибър в него - отлично. Само въртенето задава 400 оборота, по препоръка на производителя на палтото. И той не скача - майсторът е добре подравнен, плюс че стои на специални гумени крака; люлеейки се леко по време на работа, но не удря нито ваната (празнина от няколко сантиметра), нито намотката от другата страна. Много съм доволен!

 7. Граватар Анна Анна:

  Сега вертикалите също се натъкват на мен повече, въпреки че по-рано не бях особено фокусиран върху тях. И наистина ми се сториха странни. Вертикалният Indesit обикновено ни беше представен от роднините на съпруга. Отначало мислех да я заведа до къщичката и да си купя челен апартамент. Но е добре, че го опитах на практика и бързо промених мнението си.

 8. Граватар Анастасия Анастасия:

  Чух, че има някои добри модели вертикални горещи точки, но не ги разбирам и не мога да си спомня! Кажи ми, моля!

 9. Граватар Дима Дима:

  Погледнах Yandex Market, избрах Whirlpool заради добрите отзиви и нормалната цена. Работи добре, просто не се провали.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини