Всичко за пералните машини

Коя миялна машина е най-добра?

коя миялна машина е по-добраПовечето потребители, които решат да похарчат парите си в съдомиялна машина, се интересуват от закупуването на най-добрия модел, дори въпреки количеството изразходвани пари. Това е напълно естествено желание - никой не иска да купува стоки от втори клас и ако вярвате, че рекламата на лоши съдомиялни машини на пазара просто не е там, но всички разбираме, че това е лъжа. Спорейки по този начин, стигаме до логичния въпрос: коя миялна машина е по-добра, коя е по-лоша и коя е абсолютно безполезна, как да разберете и как да изберете най-добрата съдомиялна машина - трябва да разберете!

Има ли по-добра миялна машина в природата?

Като начало ще се спрем на определението за „най-добрата миялна машина“, има ли такова нещо в природата? Експертите настоятелно съветват да се избягват фрази, използвани в суперлативи: „най-много“, „най-добрият“, „единственият в света“. Зад тези фрази 100% се крие лъжа, освен ако разбира се това не е някакво добре известно изключение. Ако ви кажат, че конкретен модел на съдомиялна машина е най-добрият - не вярвайте, че най-добрата съдомиялна машина не съществува по дефиниция.

Някои ще ме попитат защо сме толкова уверени, че казваме, че най-добрата съдомиялна машина не съществува в природата, много е проста, достатъчно е да се включи елементарна логика.

 • Съдомиялна машина е сложен домакински уред, който има определени характеристики.
 • Характеристиките на всички съдомиялни са различни, както и нуждите на хората, някои искат тесни 45 см машини, други искат 60 см в пълен размер, а трети искат вградени.
 • Следователно най-добрата кола може да бъде избрана само за конкретно семейство или дори за конкретен човек, нито една миялна машина няма да е най-добрата за всички хора.

Може би затова в света има толкова много модели съдомиялни машини с различни набори, понякога уникални характеристики. Поглъщайки тези характеристики, потребителят може да намери точно този комплект, за който винаги е мечтал. Ако една "съдомиялна машина" изглежда идеална за един човек, това не означава, че друг ще се съгласи с него и би искал да купи същото. Няма друг начин!

Знаци, чрез които можете да определите най-добрата съдомиялна машина

Щом решихме, че няма идеални съдомиялни машини, които биха били подходящи за всички, нека да измислим как да намерим идеалната (или близката до идеалната) съдомиялна машина за себе си. За целта е необходимо да се отбележат критериите за подбор, тоест онези знаци, които са от първостепенно значение за вас и които трябва да са характерни за избрания модел на съдомиялната машина. Просто казано, трябва да изберете модел с такива технически характеристики, че да отговарят на вашите очаквания.

Важно! За да разберете какви характеристики на съдомиялна машина са от първостепенно значение за вас, първо ги разберете, разберете как работи тази или онази функция!

И така, какви характеристики считат потребителите за най-важни? На какво трябва да обърнете внимание от самото начало, решавайки за себе си трудната задача за избор на съдомиялна машина?коя миялна машина е по-добра

 • Размер. Повечето потребители имат малки кухни, в условия, в които всеки сантиметър се брои, ще изберете съдомиялна машина, която е възможно най-просторна с минимални размери. Може би затова най-популярните машини са широки 45 см, а не 60 см.
 • Цена. Потребителите са заинтересовани да получат най-добрата машина с най-ниска цена, добре или поне така, че разходите да съответстват на техническите характеристики, които са налични за конкретен модел на съдомиялната машина.
 • Възможност за вграждане в мебели. Потребителите избират вградените съдомиялни машини по-често, защото изглеждат по-естетически и не развалят декорацията на кухнята, въпреки че невградените "съдомиялни машини" все още държат своите позиции.
 • Набор програми за пране. Има много често срещани и обичани програми за миене, които трябва да присъстват в „най-добрата“ съдомиялна машина, например „накисване“, „бързо измиване“, „измиване при висока температура“.
 • Капацитет. Съдомиялната машина в идеалния случай трябва да побере възможно най-много комплекти съдове, ако това не е за сметка на компактността. В крайна сметка искам да разтоваря „съдомиялните машини“ в резервоара, като веднага зарази всички съдове, натрупани през деня.
 • Качество на измиване и сушене. Нашата идеална съдомиялна машина трябва добре да мие чиниите, без да оставя петна или петна по нея. Също така, "съдомиялната машина" трябва в идеалния случай да изсуши съдовете, така че да можете да изпратите идеално сухи и чисти съдове, тигани, чинии и чаши в шкафа.
 • Икономиката. "Съдомиялна машина" трябва перфектно да мие съдовете, но в същото време да харчи минимум вода и електричество. Колкото по-добра е икономията, като същевременно се поддържа качеството на измиването, толкова по-добре е машината.

Внимателно прочетете горните критерии за подбор, задайте личните си приоритети, напишете собствените си критерии и с новосъздадения план за подбор отидете до мястото на продажба на вашата „идеална“ съдомиялна машина.

Най-добрата миялна машина, според отзивите на потребителите

Избирайки най-добрата миялна машина 45 или 60 см, можете да разчитате и на опита на потребителите. Въпреки че тук трябва да бъдете внимателни, защото така наречените „истински отзиви на потребителите“ много често се пишат от недобросъвестни продавачи на оборудване, които искат да привлекат купувач. Под този артикул се опитахме да вземем истински отзиви от реални потребители и да ги пренапишем на литературен език. Въз основа на тези прегледи сме съставили топ 3 най-добри „съдомиялни машини“ според потребителите.

Обърнете внимание! Мнението на хората е субективно, много често то се формира под въздействието на рекламна информация и затова към него трябва да се подхожда с много критики.

Първото място в топ 3 по брой положителни отзиви зае вградената съдомиялна машина Korting KDI 4530. Основните му предимства: ниска цена, отлично качество на миене на съдове, надеждност. Можете да си купите кола за 22 000 рубли. Сред забележителните технически характеристики се открояват:

 • способността за вграждане;
 • наличието на най-популярните и популярни програми за измиване: деликатно, бързо, интензивно, изплакване и т.н.
 • забавяне при стартиране на програмата за пране;
 • защита срещу изтичане Aqua Control;
 • размери 45 х 55 х 81 см;
 • вместимост до 9 комплекта ястия.

Korting KDI 4530По принцип 9 комплекта чинии с машинна ширина 45 см, по съвременни стандарти това е нормално, но в комбинация с други предимства се оказва много добър вариант.

Второто място в топ 3 според потребителите трябва да бъде заето от най-голямата (или една от най-) вградените съдомиялни машини Korting KDI 60 30. Основни предимства: ниска цена, отлично качество на измиване, надеждност на частите. Можете да закупите модел за 24 000 рубли. Специални характеристики:

 1. размери 60 х 55 х 81 см;
 2. ниво на шум 45 dB;
 3. всички елементи са защитени от течове;
 4. капацитет на резервоара до 12 места;
 5. може да бъде свързан с гореща вода;
 6. има забавяне при стартиране на програмата за пране;
 7. консумация на вода от 10 литра.
   Кортинг KDI 60 30

Третото място в топ 3 според потребителите е заето от „съдомиялна машина“ с височина само 45 см. Bosch SKS41E11RU, да, височина от точно 45 см, тъй като това е така наречената компактна съдомиялна машина. Основни предимства: компактни размери 45 х 50 х 60 см, леко тегло, висококачествено миене на съдове. Можете да закупите модел за 23 000 рубли. Машината има много интересни функции.

 • С малки размери (височина 45 см) пасва на 6 комплекта чинии.
 • Има 4 от най-популярните програми.
 • Машината е защитена срещу течове.
 • Най-малките размери ви позволяват да изразходвате само 7 литра вода за 1 мивка.
 • Най-малките размери също ви позволяват да поставите колата поне на маса, поне на хладилник, поне да окачите на специални опори като микровълнова фурна.

За ваша информация! Не напразно сме сравнявали съдомиялната машина Bosch SKS41E11RU с микровълнова печка, защото размерите 45 x 50 x 60 cm имат някои големи микровълни.

Bosch SKS41E11RUВърхът на най-добрите миялни машини сега не е само мързелив. Много често това се прави от специалисти по ремонта на подобно оборудване, редовно печатайки своите статистики и давайки своите мнения за най-добрите автомобили. В рамките на тази статия няма да се повторим, но от своя страна можем да препоръчаме да прочетете информацията за кои съдомиялни са най-надеждни, Там ще намерите експертно мнение за най-добрите съвременни “съдомиялни машини”.

В заключение отбелязваме, че най-добрата миялна машина, според всички версии, не съществува в природата и е малко вероятно някога да се появи, защото всеки потребител има свои технически нюанси. Пълноразмерните съдомиялни машини с ширина 60 см не са много популярни сред потребителите, очевидно 60 см са твърде много за малките кухни „хрушчови“. Вместо машини с широчина 60 см, хората избират тесни "съдомиялни машини" или като цяло компактни. Това ни позволява да сме сигурни в горната част на най-популярните съдомиялни, съставени от нас.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Вероника великденче:

  За мен най-добрата миялна машина е: 1 - да бъде сравнително евтина, 2 - да мие добре съдове, 3 - за да не се счупи. Това е всичко. За себе си намерих такъв. Тя е от Indesit, доста съм доволен от нея.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини