Всичко за пералните машини

Как да изберем нагревател за пералнята на LG

Как да изберем нагревател за пералнята на LGПоради недостатъчното качество на чешмяна вода, прекъсване на тока и честа работа, електрическите нагреватели в ELG машини стават неизползваеми. Това не означава, че нагревателят е най-уязвимият елемент в системата, но трябва периодично да се сменя. Ремонтът принадлежи към категорията на прости, затова собствениците на оборудване предпочитат сами да инсталират нов нагревател, без да прибягват до помощта на специалисти. Важно е да разберете кой нагревател е на пералнята, така че елементът да е напълно подходящ за вашия модел.

Какво да търсите при избора?

Както вече споменахме, компетентният избор на нагревател е ключът към успешния ремонт. Най-добре е да разглобите пералнята и да посетите специализиран магазин с нагревателен елемент, отстранен от кутията.

Вероятно е консултантът по продажбата на резервни части да вземе подобна част от наличността, като внимателно проучи пробата.

В случай, че във вашия град има "напрежение" с аксесоари за перални машини и трябва да поръчате нагревател чрез интернет, можете да изберете необходимия елемент, като обърнете внимание на редица знаци.

 • Seat. Това е много важен параметър, тъй като придобитият нагревател трябва да "стои" в отделеното за него пространство. За повечето отоплителни уреди е същото. Специални са отоплителните елементи, с които са оборудвани пералните машини, издадени преди 12-15 години.
 • Вземете предвид оборудването на рамото. Така че, ако инсталирате вместо нагревател без него, резервна част с яка, нагревател, след известно време може просто да падне от резервоара по време на следващото измиване.
 • Отвор за свързване на сензора. Отделните нагревателни елементи имат отвори за термостата. Така че, за да замените нагревател без дупка, можете да инсталирате нагревател с него, въпреки че ще трябва да използвате специална тапа. Ако вашата пералня е оборудвана с нагревател с температурен датчик, който не е свързан с нищо, можете безопасно да инсталирате частта без дупка.
 • Измерения. Разграничавайте кратките, средни и дълги нагреватели. Големите нагревателни елементи не попадат на мястото на къс елемент. Ако новият нагревател е по-малък от предишния, тогава няма причина за притеснение, в този случай ще бъде възможно да го инсталирате.

Обърнете внимание на дължината на първо място на потребителите, които намерят кратък нагревател в шайбата.

 • Ел. Не е необходимо да се фокусирате върху този параметър. Подходящ е нагревател с всяка мощност, малка разлика ще бъде само в скоростта на загряване на водата.
 • Оформете. Повечето нагревателни елементи са прави, обаче има и извити нагревателни елементи. Много е важно да се вземе предвид този аспект.
 • Нагревателно покритие. Той се отразява изключително върху трайността и надеждността на компонента. В противен случай покритието не играе основна роля при подбора.

В някои случаи потребителите, които искат да изберат нагревателен елемент за пералнята на LG, обръщат внимание на производителя на нагревателя. Разбира се, искам да купя висококачествени компоненти и италианските резервни части Thermowatt ще бъдат лидери тук. Забележителни са и предпазителите IRCA.

Характеристики на TENOV на автомобилите LG

Всъщност не много нагревателни елементи съответстват на шайбите на AlGi. Всички те могат да бъдат изброени в малък списък, което ще направим. Опции, които може да са подходящи за ремонт на автоматични машини на LG:

 • директен класически нагревател с отвор за сензора, мощност 1900 W и дължина 175 мм;
  директен класически нагревател със сензорна дупка
 • друг класически модел от 1900 вата. Нагревателят е с дължина 173 мм, не е оборудван с отвор за термостата;
  класически TEN 173 без дупка
 • универсален елемент с дължина 1600 W, заемащ 180 mm, оборудван с отвор за температурен датчик. Инсталира се и на шайби на Samsung;
  универсален елемент при 1600 вата
 • удължен до 305 мм 2000 W нагревател, с права форма, оборудван с термостат и уплътнителна яка;
  2000 W удължен нагревател до 305 мм
 • дълъг нагревател с размер 305 мм, на 2000 вата.Разрешено е да се инсталира на модел AlGi: wd 10160tp, TP 305-sG, wd 10180tu, wd 10130t и т.н.

Преди да закупите нагревателен елемент, внимателно изучете характеристиките на нагревателя за подмяна. Правилният избор на части ще спести вашите пари, време и усилия, изразходвани за ремонти.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини