Всичко за пералните машини

Кой барабан е по-добре да вземете пералня

Кой барабан е по-добре да вземете пералняБарабанът в пералнята заема почти цялото пространство, така че повечето въпроси на потребителите са свързани с него. Освен това някои го объркват с резервоар, което поражда още повече недоумения. В нашата статия ще поставим точка „аз“ и ще обясним кои материали са по-добри, дали активно рекламираните иновативни пчелни пита са добри и как да тестваме барабана на етапа на планиране на покупката.

Най-добрият материал за автомобили с цистерни

Първо решаваме кои елементи на пералнята са под въпрос. Резервоарът е основният капацитет на пералнята, където се подава вода с почистващи препарати и са разположени нагревателят, сензорите и барабанът. Последният от своя страна има цилиндрична форма и е предназначен за товарене на пране.

Сега ще се занимаваме с материалите. Барабанът както в бюджетни, така и в скъпи перални машини винаги е изработен от неръждаема стомана. Резервоарите са различни и потребителят ще трябва да избира от три варианта.

  1. Емайлирана стомана. Той практически не се използва, въпреки надеждността, устойчивостта на корозия, температурните разлики и разцепванията по време на транспортиране. Стоманените резервоари имат един голям минус - при най-малкото чип или пукнатина, емайлът не се справи със защитната функция, материалът ръждясва и става неизползваем. Такъв резултат може да доведе както до продължителна експлоатация, така и до случайно попадане на чуждо тяло в резервоара.Някои объркват резервоар и барабан
  2. Неръждаема стомана. Резервоарът от неръждаема стомана, напротив, ще издържи до 100 години поради своята висока якост, надеждност, устойчивост на износване и агресивна среда. Има и недостатъци: висока цена, голямо тегло, повишен шум и вибрации. Сред "минусите" и ниската топлоизолация, поради което колата харчи много електроенергия, постоянно загрява водата. Също така чудесен шанс да се натъкнете на фалшив и да платите вместо висококачествена обработена стомана за евтин и краткотраен метал.
  3. Полимери. Говорим за пластмасови резервоари, характеризиращи се с добро представяне. Те са оценени от потребителите за тяхната ниска цена, поглъщане на шум и вибрации от въртящ се барабан, висока топлоизолация, лекота и абсолютна устойчивост на корозия и химия. Съмнителна е само дълготрайността, поради която пластмасата с експлоатационен живот до 30 години явно губи от стомана. Въпреки това е в ход постоянна разработка за подобряване на състава и посоченият период съвпада с живота на цялата пералня като цяло. Друг отрицателен нюанс е чупливостта на полимерите по време на неточно транспортиране или поглъщане на чужди предмети.

Важно! Всеки производител има собствена „пластмаса“, която включва всякакви композитни материали.

Освен това марките активно разработват свои собствени видове материали, допълват стандартната форма и им присвояват марка. И така, Whirlpool промотира фибран, Candy - silitech, VECO - carferron, Bosch и Siemens - резервоари от полинокс, Gorenje използва карботех и политенакс, а Electrolux - карборан. Други производители, включително известният ARDO, предлагат компромис: пластмасов резервоар с задна стена от неръждаема стомана. Такива машини са както трайни, така и издръжливи и евтини.

Няма категоричен отговор на въпроса за най-подходящия материал за резервоара. Всичко зависи от финансовите възможности, марката, качеството на изграждане, условията за транспорт и заявката на клиента. По-добре е да се съсредоточите върху техническите характеристики на пералнята и да изберете „домашен помощник“ по отношение на капацитет, класове на консумация на енергия и ефективност.

Барабан с пчелни пити: каква е уловката?

Многобройни експерименти потвърдиха, че „ефектът на рендето“ всъщност не работи. Изпъкналите и груби барабани не измиват замърсяванията по-добре, но развалят прането, така че все повече производители се опитват да постигнат най-малко въздействие върху тъканта.Приемлив стандартен вариант предвижда малки отвори, които са максимално полирани и имат вдлъбнати ръбове. Има нова тенденция - така наречените пчелни пити.Мил барабан за пералня

Клетъчният барабан е патентован от Miele и се различава от обичайните по наличието на стената и страните на цилиндъра на издутини под формата на шестоъгълници, които приличат на пчелна пита. Благодарение на тях между зареденото пране и метала се образува воден филм, който засилва приплъзването и защитава структурата на тъканта. И според разработчика измиването се допълва от трайност и ниска консумация на енергия.

Уловът на фантазия барабан в едно - високата цена не е оправдана. Много конвенционални повърхности, добре направени, предлагат еднакво ефективно измиване. Ако компетентно подхождате към избора на машина, тогава за исканата цена можете да намерите по-усъвършенствана единица.

Проверете барабана преди да закупите оборудване

Ако се реши с кой барабан е по-добре да вземете пишеща машина, продължете да я тествате в магазин. Да се ​​доверявате само на рекламите или препоръките на консултант по продажбите е изключително неразумно. Затова подхождаме към атрактивния модел и започваме визуално-палпационен преглед.

  1. Отваряме вратата на люка и рисуваме длан по вътрешната повърхност на барабана. Въпреки неравности и дупки, пръстите не трябва да се вкопчват в остри изпъкналости или микробури. Особено в областта на шевовете и дупките. Ако има поне една улика - минете, тъй като има некачествено изпълнение с нарушение на технологията.

Има и по-надежден начин - да си сложите на ръка чорапогащи от капрон или чорап. Чорапогащи трябва да се хванат на микробура.

  1. Внимателно почувствайте ребулерите - пластмасови елементи на барабана, които имат вид на остриета или прегради. Тук също усетете барабана преди да купите коланеобходима е абсолютна гладкост, а самите разделители трябва да се държат здраво в предвидените канали. Ако се мотаят дори малко - машината не преминава теста.
  2. Превъртете барабана, като проверите колко лесно, безшумно и гладко се върти. Позволено е леко разтягане, но не трябва да има странични скърцания или свирки.
  3. Разклатете контейнера нагоре и надолу, като обърнете внимание на кръстовището с тялото. Полученият голям просвет ясно показва износени лагери.
  4. Преценете разстоянието от ръба на барабана до началото на маншета на люка. Идеалната дължина би била 5 мм, а повече от 8 мм - рискова. Рискът е, че малки неща, бебешки чорапи, бикини или ръкавица могат да летят в резервоара през такава празнина. Още по-лошото е, че монети или други твърди малки неща, забравени в джобовете, проникнат през дупката в шайбата. Те могат да причинят щети.

Ръчната проверка на барабана е основният аргумент при избора на пералня. Ако вътре в машината няма изгаряния, увиснали ребра и плашещи пукнатини, тогава видът и материалът на производството на елементи ще се оттеглят на заден план. Не забравяйте, че има концепция за "излишно качество" и дори бюджетна шайба с обикновен барабан ще издържи дълги години при условие на правилна работа.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини