Всичко за пералните машини

Каква е теглото на съдомиялната машина

тегло на съдомиялната машинаКолко тежи съдомиялната машина? Не всички хора се интересуват от този въпрос от любопитство. Някой трябва да знае за теглото на автомобила, защото планира самостоятелно да го инсталира и достави.

Някой се занимава с бизнес и трябва да изчисли общото тегло и размери на товара, мотивите може да са различни, няма да се съсредоточим върху тях, но ще посветим допълнителен разказ колко тежи тази или онази съдомиялна машина.

Какво влияе върху теглото на съдомиялната машина?

Доста малко фактори могат да повлияят на теглото на съдомиялна машина, но не много са основните. За да разберете по-добре този проблем, трябва да погледнете вътре в съдомиялната машина и да разберете кои елементи ще имат най-голяма тежест. Всъщност основният вътрешен обем на съдомиялната машина е зает от резервоар за миене и това е разбираемо, защото някъде трябва да поставите мръсни съдове.

Помпата за циркулационна помпа и други агрегати са разположени в съда на съдомиялната машина. Колко тежи всеки от тях, е трудно да се отговори, тъй като моделите на машините са различни, а теглото на частите, съответно, също е различно.

 1. Целият палет тежи не повече от 8-12 кг.
 2. Самото тяло, кошници, рокер тежи около 7-10 кг
 3. Вратата е още килограм 3.

Общо се получават максимум 25 кг. Като се има предвид, че декларираното от производителя тегло на съдомиялната машина може да достигне 55 килограма или повече, откъде са дошли допълнителните 30 килограма? Отговорът на този въпрос се крие еднакво в съдомиялната машина.Съдомиялна машина Bosch

Факт е, че производителят, за да увеличи стабилността на съдомиялната машина по време на работа, инсталира специални противотежести или противотежест върху нея, като тези, които са поставени на пералнята. Колкото по-голямо е тялото на съдомиялната машина, толкова по-тежко и по-широко ще бъде противотежестта, защото камерата за миене също е голяма, което означава, че центробежната сила ще бъде значителна и тя трябва да се гаси, за да не се счупят съдовете. Има само едно решение - тежък противотежест.

Може също така да се отбележи, че общото тегло на съдомиялната машина се влияе от наличието или отсъствието на турбо сушилня в машината (в края на краищата това е допълнителен двигател, вентилатор и нагревателен елемент), топлообменник, допълнителни декоративни панели и други подобни. За фармацевтична точност можете да помислите за още няколко подробности, които леко влияят върху теглото на съдомиялната машина, но мисля, че това вече е излишно.

За ваша информация! Обикновено автономните съдомиялни машини имат малко по-голямо тегло, тъй като имат двоен калъф и вътрешна изолация, вградените съдомиялни тежат средно с 1,5 кг по-малко.

Съдомиялни машини със стандартни размери

За начало да видим колко са стандартните размери на съдомиялната машина? Общоприето е, че стандартните размери на W x D x H са 60x60x85 cm, но не всичко е толкова просто. Стандартните напълно интегрирани машини не са подходящи за тези размери. Ширината обикновено е 60 см за всички, но дълбочината е 55 см, 60 см и 57 см. Височината също е различна - 80 см, 81,5 см, 82 см и т.н. Повече подробности за размерите на съдомиялните машини Можете да прочетете в едноименната статия, публикувана на нашия уебсайт.

Колко тежат 60 см съдомиялни машини? Ето примери за няколко модела и марки машини с ширина 60 см и вижте.

 • BOSCH SMV50M50RU - 37 кг.
 • BOSCH SMV53N20RU - 39 кг.
 • BOSCH SMV50E10RU - 35 кг.
 • BOSCH SMV30D30RU ActiveWater - 31 кг.

Важно! Експертите отбелязват, че колкото по-малко е теглото на съдомиялната машина 60 см, неизбежно тя работи по-силно, защото тежък противовес затихва отрицателните ефекти на центробежната сила, а оттам и звуците, които създава вибрационното и люлеещо се оборудване.

 • GORENJE GV6SY2B - 45 кг.
 • GORENJE GV6SY2W - 45 кг.
 • GORENJE GV 64311 - 42 кг.
 • GORENJE GV 63311 - 41 кг.

Средните размери на съдомиялни машини GORENJE W x D x H са 59 x 55 x 81 см. Теглото им не е много по-голямо от размера и дизайна на съдомиялните машини BOSCH, както и нивото на шум, излъчван от тях.

 • Electrolux ESF9862ROW - 46 кг.
 • Electrolux ESF9862ROX - 45 кг.
 • Electrolux ESF9551LOX - 42 кг.
 • Electrolux ESF9520LOW - 45 кг.

По-голямата част от моделите на съдомиялни машини в пълен размер 60 см Electrolux, доста леки. Теглото им е в рамките на 45 кг. Но в същото време тестовете показват, че нивото на шума и вибрациите на тези машини са в нормални граници. Защо така, как успявате да гасите центробежната сила без противотежести. Тайната се крие в уникалното подреждане на детайлите. Двигателите и подвижните части са подредени така, че да се появят минимални вибрации, а корпусът остава стабилен със сравнително малка маса.

Тесни и компактни автомобили

Сега нека поговорим за това колко тесни съдомиялни машини тежат 45 см широки. Най-общо казано, теглото на съдомиялните машини е с 45 см по-малко от теглото на подобни съдомиялни машини с пълна големина от една и съща марка някъде около 5-7 килограма. Въпреки че има по-сериозни разминавания, помислете за конкретни примери.компактна миялна машина

 1. Bosch SuperSilence SPS53M52RU - 41 кг.
 2. Siemens SR26T897RU - 45 кг.
 3. Electrolux ESF9450LOX - 36,5 кг.
 4. Hansa ZWM4577WH - 37 кг.

Експертите казват, че за да се постигне добра стабилност, тясната миялна машина (с височина 85 см и ширина 45 см) трябва да има правилно разпределено тегло най-малко 40-45 кг. Модели с по-малко тегло, по един или друг начин, губят стабилност.

Обърнете внимание! Ако вярвате на обратната връзка от потребителите, моделите на съдомиялни машини Electrolux ESF9450LOX или Hansa ZWM4577WH са наистина по-шумни от Siemens SR26T897RU.

Сега нека кажем няколко думи за малки или настолни съдомиялни машини. Колко тежат? Компактните съдомиялни тежат средно 20-25 кг, Основната тежест е съставена от части и калъфа; просто няма къде да се прехвърлят везните в такива машини, въпреки че някои производители успяват да направят това. Устойчивостта на малка машина дава малка височина и сравнително голяма ширина.

Имайки форма на паралелепипед, на теория машината трябва по-добре да издържа центробежна сила, но не е била там. Всъщност без тежки противотежести колата е стегната. По време на интензивния процес на миене някои модели малки съдомиялни машини вибрират и скачат, издавайки доста силен шум. Тестовете показаха, че такива машини работят дори по-шумно от техните "пълни колеги", и всичко това поради липсата на тегло и компактното разположение на частите.

 • Bosch ActiveWater Smart SKS62E88RU - 21 кг.
 • Flavia TD 55 Valara - 26 кг.
 • Candy CDCF 6S-07 - 21,8 кг.
 • Bosch SKS51E22RU - 21 кг.

В заключение отбелязваме, че съдомиялните машини от всякакъв тип нямат равномерно тегло, нито имат еднакъв размер. Различните марки и модели съдомиялни имат собствено тегло. За да разберете колко тежи стандартната миялна машина с широчина 60 см, трябва да отворите инструкциите за модела, който ви интересува, и да видите колко тежи. Честито изследване!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини