Всичко за пералните машини

Кой прах за пране е най-добрият - отзиви

прегледи за почистващи препаратиВероятно всяка домакиня по света мечтае да „срещне“ най-добрия препарат за пералня някъде в магазина. Така, че и той мие нещата перфектно, а тъканта не се разваля и се харчи пестеливо, но бедата е, отидете да намерите такава пудра.

В момента рафтовете на битовите супермаркети са обсипани с прах от различни марки. Дори и в супермаркета „семена“ можете да намерите 10-15 вида. Как да намерите най-добрия прах сред такова разнообразие и какво трябва да се направи? Само специалисти заедно с потребителите ще могат да отговорят на тези въпроси, така че нека да попитаме независимото им мнение.

Рейтинг на най-добрите прахове

Добър прах за перални машини не само домакините търсят интензивно. Нашите експерти многократно са провеждали свои собствени тестове и всеки път резултатите са различни. Последният тест беше най-големият. Закупени са около 30 разновидности прахове, с помощта на които парцали замърсени в пералнята се измиват на свой ред: плодов сок, грес, козметика, трева, боя и борш.

Резултатът не беше за дълго, но не и той зарадва специалистите. В резултат на това нито един прах не се справи перфектно с всички петна. Докато измиването се извършваше в гореща вода с помощта на двойно изплакване и Размити логически функции, Въпреки това, в тази своеобразна надпревара бяха очертани победителите.

 1. Първото място с малък марж беше спечелено от праха за пералнята машина Ariel Mountain Spring. Работата е там, че той не измива никакъв тип петна на марката „отлично“, но по всички показания той получи солидна четворка, което също означава много.
 2. Второто място беше присъдено на добър прах, наречен BiMax „100 петна“. Той перфектно се справи с петна от борш, но тук премахна петната от козметика върху клас С с минус. За останалото, солидни четворки.
 3. Трето място, този път, нашите експерти дадоха на Tide машина „Alpine Freshness” на праха за пералнята. Този прах измива поносимо тревата и мазнините, но останалите петна са много добри, някъде дори близо до първите пет.

Специалистите отбелязаха, че приливът "Алпийска свежест" придава на нещата трайна приятна миризма, което косвено загатва за наличието на голямо количество химия.

 1. И накрая, четвъртото място по някакъв начин беше спечелено от пудрата Biolan Color. Той неочаквано лошо почисти козметиката и почти лошо боядисан. С останалите петна прахът се справи с „добро и отлично“.

Няма да публикуваме останалата част от рейтинговите точки и няма причина за това, защото останалите от извадките са далеч зад лидерите. Нашите експерти, след като са направили проучването, напълно са формирали становище относно перилните препарати, които се продават в момента в магазина. Но тук очевидно трябва да отидем по-далеч.

След известна мисъл беше решено да продължи изучаването на качеството на пудрите. Направено е следното. Взехме праховете, които бяха лидери в нашата класация и събрахме всички отзиви на потребителите върху тях. Тези, които можеха да намерят. Както се казва, гласът на хората не може да бъде обективен. Нека сравним резултатите от изследванията на нашите специалисти и отзивите на хората, може би ще успеем да стигнем до общ знаменател по въпроса: кой прах за пералня е най-добрият?

Ариел планински извор

Юлия Юриевна88

Ариел планински изворНай-лошо от скъпи прахове. Измива детските неща просто ужасно, върху ризата на сина му, оставена след измиване и следи от сок, и следи от борш. Прахът на Ариел Планински пролет не измива петна от дезодорант, нито по блузата ми, нито върху ризата на съпруга ми, тези петна останаха така, сякаш нещата не бяха в пералнята. Купих праха за запаса с добра отстъпка, но ако предварително знаех как се мие, никога не бих похарчил за него.

След неуспешен опит да измия нормално нещата с този прах, реших да опитам да увелича дозата. Изсипах два пъти повече прах в кюветата на машината, хвърлих неща и започнах да мия. Резултатът беше още по-лош - половината прах не се разтвори и не изплакна от нещата. Трябваше да започна повторно изплакване, но едва след три изплаквания беше възможно напълно да се отърват нещата от гранули от Ariel прах. Не купувайте този прах - изтрива отвратително!

Сергей Мелехов

Ще ви посъветвам нормалната пудра Ariel Mountain Spring, с нея мия само работния си гащеризон. Дори да залепите много мръсотия и масло, можете да го накиснете в леген за 20 минути и след това да го измиете перфектно в пералня. Наскоро не мога да си представя живота на ергена си без пералня и Ариел на прах. Изтривам всичко - от прословутия работен гащеризон до спалното бельо - този прах никога не ме пуска.

Използвах Tide по принцип също добър прах, но Ariel "Mountain Spring" се отмива ясно по-добре. Накратко, препоръчвам го на всички, само имайте предвид, че можете да се сблъскате с фалшив. Веднъж случайно купих пакет фалшив Ариел, сравних го със стария оригинален пакет и открих няколко разлики. Фалшивото качество не издържа на критиката, така че внимавайте!

Обратната връзка е личното мнение на клиентите и може да не съвпада с гледната точка на администрацията на сайта.

Tatyanochka_333

Преди два месеца в Auchan грабнах пакет с този прах, съблазнен на ниска цена. Като цяло, щастлив съм, мислех, че ще е по-лошо, защото е малко вероятно те да продадат нещо добро на склад. Старият ми прах не се разтваряше добре, а остатъците му винаги висяха в контейнера за прах на пералнята. Ариел се разтваря напълно, а аз го поръсвам малко по-малко от нормалното, въпреки че последният път, когато тениската ми се намаза с червило, неочаквано лошо се откъсна. По принцип съм много доволен от пудрата, смело й давам оценка 4.

BiMax 100 петна

бимакс-100 петнаИрина Емелянова

Според мен един добър прах, във всеки случай, за пералня приляга добре и изпира нещата нормално. За първи път купих пакет бимакс „100 петна“ преди година, когато отидох да пазарувам със съседа. Мислех, че ще извадя Персил от навика, но в крайна сметка съседът ме разговаря и реших да опитам.

В този прах няма нищо свръхестествено, но го измива по-добре от продуктите, които използвах преди. Каква е съставът, честно казано не съм мислил за това, но почиства перфектно петна от вино и горчица от кухненска кърпа. Сега използвам два вида прах: най-често BiMax и по-рядко Persil. BiMax "100 петна" сега се препоръчва на моите приятели.

666 Casper666

BiMax "100 петна" купи преди година и половина заедно с пералня Samsung, когато влязоха в нов апартамент с приятел. Взех го на случаен принцип, всъщност не се притеснявам, сега жена ми използва само този прах. Опитах и ​​Tide и Ariel, но все пак тогава си купих BiMax. Прахът е добър с това, че наистина е универсален, без значение какво е, винаги се оказва пране на бельо, връхни дрехи и кухненски кърпи. Въпреки че ходя на пералнята на всеки шест месеца, аз все още се гордея, че дори и случайно да запозная жена си с тази пудра, за нас тя е най-добрата.

Сергей Сергеевич

Мислех, че BiMax е добър прах, но когато стана възможно да го сравня с Ariel, преминах към Ariel. BiMax е нормална пудра и по принцип ми подхождаше, докато не се наложи да мия панталоните с мазут от работа. Накратко, той не премахва нихрома, опита се да купи Ариел, всичко беше премахнато. Обикновено можете да използвате BiMax, но за супер мръсни дрехи вземете по-добра пудра, но по-скъпа.

Приливна алпийска свежест

Прилив на прахЛорик

5 години мия само Tide, а преди няколко години опитах Tide "Алпийска свежест" и моите изкушения не знаеха граници.Дори в студена вода детските дрехи и кърпи са перфектно измити и за семейство, в което три малки деца са много ценни. Ако не беше Tide, не знам какво бих направил, защото децата произвеждат огромно количество мръсни неща, мият се всеки ден, но въпреки това кошницата за пране е пълна пред очите ни. Не знам за вас, но реших за себе си отдавна кой прах е най-добрият - това е Tide Alpine свежест.

Серега Витлицки

Не знам с какви ръце и кой прави този прах, но никога през живота си не съм виждал такъв боклук. Купих с глупак с отстъпка, Tide Alpine е пресен, сега не знам къде да сложа пакета, жалко е да го изхвърлите и не мога да го използвам. Първо, този прах воня на нещо неразбираемо. Така че биха написали, че прахът е с аромат на мъртви бъгове, защо трябва да се подведе потребителят. Второ, тя не се разтваря, или по-скоро, разбира се, се разтваря, но далеч не напълно. Не препоръчвам пудра на никого категорично!

Цвят на биолан

BiolanCorel

Biolan Color го купих за първи път в страната, там имам „отписана“ пералня, така че понякога мога да поставя неща в градината. Но в крайна сметка сега използвам този прах у дома. Внукът случайно разля плодов сок по завесите и се видяхме само два дни по-късно, но Биолан не успя да направи нищо. За мен все още е изненадващо, че прахът е евтин, изглежда, че трябва да се мие по-лошо от скъпите, но всъщност се оказва обратното.

@ Заквасена сметана

Искам да предупредя хората да купуват прах, наречен Biolan Color. Не искам да говоря прекалено много и не искам да правя антиреклама вече, но този прах е първокласното мръсване. Ако излях солна киселина в пералнята, ефектът щеше да бъде същия. 1 път само изми ризата си с този прах и тя веднага се спука, въпреки че преди това беше измила Persil 5 пъти и нищо. Силно не приемайте този прах, той е подходящ само за пране на суичъри!

Както можете да видите, не във всички случаи потребителите са съгласни с нашите експерти за качеството на определен прах. Следователно, в интерес на обективността, няма да правим окончателни заключения. Четете статията, правите изводи, сега имате цялата необходима информация за това, късмет!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Ина Инна:

  Всяка любовница вдига своя прах. И можете да си купите страхотен инструмент, без да харчите пари за скъпи.

  • Граватар Марина яхт клуб:

   Прах и средство за отстраняване на петна заедно.

 2. Граватар Вера вяра:

  Не знам какъв прах за премахване на петна от чай, сок от нар, касис от бели кухненски кърпи. След измиване с какъвто и да е прах (60 градуса), вторият път и само с белина може да се отмие (мога да кажа със сигурност, че в праховете има много сода пепел). Следователно петната не измиват всички прахове.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини