Всичко за пералните машини

Какъв прах за пране е по-добре да се измие

най-добрият прах за пранеВсяка домакиня иска да намери ефективен прах за пране, такъв, че да е евтин и безопасен. Нещата няма да загубят атрактивния си вид, ако се измият с добър прах. Но сред такова разнообразие от домакински химикали е много трудно да се разбере и избере онзи прах за пране за машината, който автоматично изпира най-доброто. Ще проведем проучване, ще видим какво казват хората по тази тема, какви разхлабени прахове се тестват от специалисти, какви са резултатите от подобни тестове.

Популярни производители на прах

Сравняването на всички съществуващи прахове просто не е възможно. Затова решихме да подберем най-популярните производители, чиито продукти се намират в почти всички магазини в страната. Продажбите на тези прахове са най-високи, повечето имат средна цена. Ето списък на тези производители:

  1. P&G е добре известна американска компания с производствени предприятия в повече от 40 страни. Прахове като Ariel, Myth и Tide се произвеждат под тази марка.
  2. Henkel е немски производител на течни, насипни и таблетирани прахове, известен с марките Persil и Losk.Производителите твърдят, че прахът почиства всички петна, дори без накисване, и всичко това благодарение на подобрена формула за избелване на кислород.
  3. Neva козметика е търговска марка, известна на такива прахове като Eared Nannies и Sarma.

тестване

Изследователи в експертния център проведоха тест кой от шестте предложени прахове най-добре ще се справи с петна от различно естество. Обектите на теста са 6 бели кърпивърху кои петна бяха нанесени по същия начин: доматено пюре, натурално кафе, червено гроздово вино, билки и кръв.

Всяка кърпа беше измита два пъти в една машина. Първият път започнаха бързо измиване с продължителност около 30 минути в студена вода. Вторият път измиването се извършва при температура 40 градуса за 1 час 5 минути. Следните почистващи препарати са избрани за измиване:популярни прахове

  • Ариел;
  • losk;
  • dosia;
  • Tide;
  • мит;
  • Персил експерт.

Според резултатите от измиването се оказа, че нито един прах не измива петната 100% в режим на бързо измиване в студена вода. Някои петна все още останаха. Но дори и при тези условия се появяват лидери, това е Tide, който се справи с всички замърсявания с изключение на виното, и Persil, който не може да си позволи петна от кръв.

В дългия режим на пране тези прахове се справяха с абсолютно всички петна, така че можем да кажем, че са най-добрите от предложените. Най-лошите резултати показаха прахът на Досия, петната по кърпата само избледняха, но не изтриха напълно.

Какво определя качеството на праха?

Отговорът на този въпрос се крие в състава. Почиства добре праха, който съдържа повече активни добавки. По правило в скъпите прахове има повече от тях, следователно такъв прах се нуждае от по-малко за един цикъл на измиване.

За ваша информация! Скъпият прах често се фалшифицира, замествайки активното вещество с голямо количество натриев сулфат, което няма ефект при измиване. Затова има голям шанс да закупите нискокачествен прах на известна марка.

Основните компоненти на повечето прахове са повърхностно активни вещества, които образуват пяна, която абсорбира мръсотията и фосфатите, които усилват действието на ПАВ, като омекотяват твърдостта на водата. Но това не е достатъчно за добро измиване. Прах, съдържащ ензими и натриев перборат, който има свойство за избелване, най-добре премахва замърсяванията.

В допълнение, прахът за пране на автоматичната машина трябва да съдържа вещества, които предпазват барабана от корозия, като силикати и вещества, които балансират прекомерното образуване на пяна. Висококачественият прах за пране се разтваря добре във вода, това може да се провери, преди да го напълните в машината. Друг отличителен белег на висококачествения прах е свързването на неговите гранули при висока влажност. Ако прахът за пране се разпадне с влага, напротив, струва си да помислите за подмяната му.

Важно! Течните прахове се разтварят добре, но въпреки това измиват трудни петна по-лошо, тъй като в състава им няма ензими. Следователно няма да ги разглеждаме, по същата причина няма да говорим за екологични прахове, защото вече не се интересуваме от безопасен прах, а от този, който е по-добре да се измие.

Най-добър прах по отзиви на клиентите

В търсене на почистващ препарат за машината, машината, която най-добре изпира прането, четем много отзиви от потребителите. Според тях те направиха следния списък с добри пудри.

Sarma Activ е прах, подходящ за пране на различни видове спално бельо: спално бельо, работно облекло, кухненски салфетки и др. Въпреки липсата на хлор в състава, този прах за пране убива бактериите и премахва различни замърсители. Потребителите отбелязват достъпна цена и ефективност на разходите. В допълнение, той може да се използва не само за бяло, но и за цветно бельо. Този прах има и недостатъци, като основният е ниската ефективност при ниска температура на измиване. Някои хора казват, че е необходимо допълнително изплакване, за да се измие целият прах.

сърма-Activ

Ariel Mountain Spring е един от най-ефективните прахове, който най-добре се справя със сложни замърсители върху памучните продукти. Той премахва петна от вино, трева и кафе, дори при ниски температури, няма остра миризма. Мнозина обаче смятат този инструмент за скъп. А някои се оплакват от алергични реакции. Затова не си струва да се препоръчва за ежедневно измиване и измиване на детски неща.

Ариел

Обърнете внимание! Качеството на измиването зависи не само от състава на праха, но и от функционалността и техническите характеристики на пералнята, както и от твърдостта на водата. Затова едната любовница хвали същия прах, а другата критикува.

Уши бавачки - това е най-дискутираното във форумите машина за пране на прах. Някой говори за неговите предимства, някой за недостатъците. В повечето случаи този прах се използва за пране на детски дрехи, тъй като практически няма мирис. Той премахва трудни петна, разтваря се добре във вода и е евтин. Противниците на употребата на този продукт не харесват „агресивния“ състав, с високо съдържание на фосфати, което не трябва да бъде в детския продукт. Какво да заключите, помислете сами, защото като цяло прахът се измива добре.

Ушани банички

Бимакс - този прах добре почиства сложни петна по всякакви материи, но вълната и коприната не трябва да се мият с него. Премахва замърсяванията от тревата, шоколада, мазнините. Bimax е най-удобният прах за употреба, потребителите харесват опаковката му с закопчалка. Но този продукт не се разтваря толкова добре, колкото бихме искали, така че понякога се налага да поставите допълнително изплакване.

Bimaks

Какъв извод може да се направи? Няма идеален прах, нито един не може да се справи с всички примеси по различни тъкани. Ето защо жените често купуват различни прахове, едната за пране на бяло, другата за пране на ръце, третата за машина, а също и отделно за вълна и коприна. Като цяло можете да разберете кой прах за пране е по-добър само чрез независими опити и грешки. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини