Всичко за пералните машини

Коя фирма да изберем и купим миялна машина

марки съдомиялни машиниКоя марка и компания да изберете съдомиялна машина? Всеки, който е уморен да мие чинии с ръце, задава този въпрос, но не всеки може да вземе правилното решение. Съвременните търговски центрове "до очните ябълки" са задръстени с различно оборудване и каква е разликата между този или онзи модел, не всеки специалист ще разбере, не че обикновен потребител. Решихме да подредим проблемите с избора на компании и модели съдомиялни и представим тази статия на вашето внимание.

Какво да търсите при избора на "съдомиялна машина"

За да изберете и купите добра миялна машина, първо трябва да обърнете внимание не на марката и външния вид, а на нейните характеристики. Толкова много видове „чипове“ са вградени в модерна миялна машина, че дори ако съвестно прочетете описанието в инструкциите, едва ли ще разберете всичко, но по принцип това не е необходимо. Основното нещо, което трябва да се обърне внимание на най-важните параметри.

 1. Измерения. Когато отивате в магазина за съдомиялна машина, първо трябва да си представите какви размери ще бъде тя, и ако трябва да вградите машината в мебели, трябва незабавно да определите размерите на "съдомиялната машина" до най-близкия сантиметър.
 2. Type. Съдомиялните машини са самостоятелни, вградени, частично вградени, настолни. Свободно стоящите миялни машини като правило са най-просторните, но и най-цялостните, а работният плот е най-компактен, но и най-малко просторен. Можете да прочетете повече за компактните съдомиялни машини в статията замалки съдомиялни машини.
 3. Кошници и тави. Обърнете внимание на какво са изработени кошници и тави за съдове. За предпочитане е неръждаемата стомана, ако позволите пластмасова кошница, уверете се, че пластмасата е по-дебела и по-надеждна. Долната кошница трябва да бъде достатъчно дълбока и просторна, така че да включва съдове с големи размери.
 4. На разходите. Най-важният параметър за много потребители. Независимо от това, ние призоваваме да не преследвате цената твърде много. Атрактивните ценови етикети понякога крият стоки с ниско качество. Ако купувате оборудване със значителна отстъпка, инспектирайте го особено внимателно.

За ваша информация! Ако известни търговски центрове организират сезонни продажби на оборудване на колела, тогава няма от какво да се страхувате. В този случай добра съдомиялна машина всъщност може да се купи за стотинка.

 1. Шумът. Доста често потребителите започват да мислят за този параметър едва след като купят и инсталират устройството. Най-добрите съвременни съдомиялни машини трябва да издават шум в рамките на 40-54 dB, ако не понасяте силни външни звуци, тогава шумът до 40-45 dB ще се понася нормално.
 2. Design. Този параметър трябва да се има предвид само ако съдомиялната машина, която купувате, е тип плот или самостоятелно. Вградената миялна машина е затворена от всички страни, включително и отпред, така че няма значение как изглежда.
 3. Брой и състав на програмите за миене на съдове. Не преследвайте моделите на съдомиялни, които имат десетки програми за миене. Всъщност са ви необходими само 3-4 програми, основното е, че изпълнението на тези програми е до знака и за това ще трябва да прочетете отзиви на клиентите.
 4. Наличие на функция за бързо изсушаване. Някои модерни съдомиялни имат функция за турбо-сушене. Съдовете в тях се сушат много бързо благодарение на горещия въздух, подаван в резервоара. Дали имате нужда от тази функция или не, решете сами, но имайте предвид, че ще трябва да преплатите за нея.

Преглед на компаниите, които произвеждат "съдомиялни машини"

Има доста компании, които произвеждат съдомиялни машини, но няма толкова много компании, които произвеждат най-добрите продукти до момента. Нека ги изброим и опишем съвсем накратко.

 • AEG - тази немска компания от много години е и остава един от лидерите в производството и продажбата на домакински уреди (включително съдомиялни) в Европа. В Русия тя също заема една от водещите позиции. Съдомиялните машини от AEG са с висококачествени части и монтаж, но цената на потребителите е отблъскваща.
 • ARDO е добре известна италианска компания, която произвежда, включително съдомиялни машини на ниски цени. ARDO машините се отличават с опростен дизайн и нискотарифни компонентиВъпреки това, компанията успява да осигури качеството на своите продукти на високо ниво.
 • BOSCH е друга немска компания, която е лидер в производството на съдомиялни няколко години подред, а в Германия оборудването на Bosch остана най-закупеното до днес. "Съдомиялните машини" на немския монтаж на Bosch са в състояние, при правилна работа, да работят десетилетия.
 • ELECTROLUX е добре известна компания с произход от Швеция, но в момента производството се намира в много страни, включително Русия. Когато избирате съдомиялна машина от компанията Electrolux, трябва да обърнете внимание на мястото на монтаж, Европейското събрание е за предпочитане, а китайските "съдомиялни машини" е по-добре изобщо да не се купуват.
 • INDESIT - тази италианска марка произвежда доста голям брой различни съдомиялни машини. За тяхното качество може да се съди по мястото на монтажа. Изглежда, че същите части, но европейското събрание е много по-добро от, например, китайското, въпреки че напоследък в Китай има положителни тенденции.
 • MIELE - общоприето е, че тази компания произвежда изключително елитно оборудване. Всъщност компанията присъства и в други ценови сегменти, по-специално в средните и ниските. Качеството на машините е неизменно много високо, материалите са най-добри, а дизайнът е много, много впечатляващ. Ако търсите добра вградена съдомиялна машина, обърнете внимание на продуктите, произведени под марката Miele.

На нашия сайт има и други полезни статии относно избора на съдомиялни машини. Ще ги намерите в съответния раздел.

Топ 5 най-добри съдомиялни машини

Коя съдомиялна машина е по-добра, коя компания произвежда най-добрите съдомиялни машини? На този въпрос е много трудно да се отговори, тъй като всички производствени компании работят в конкурентна среда и в различни пазарни сегменти. По един или друг начин съставихме рейтинг, който включва петте най-добри съдомиялни машини въз основа на данни от експерти и мнения на потребителите. Надяваме се, че нашата класация ще ви помогне да изберете най-добрата "съдомиялна машина".

Bosch SPV40E40RU. Това тясно вдлъбнато устройство от Германия зае първо място в нашата класация. В резултат на тестовете на този модел специалистите трябваше да изберат трите най-мръсни чаши с подуто чайно покритие, след това да изберат таблетките за миене (същите бяха използвани при всички тестове - Eonit 5 в 1) и да започнат тестово измиване. С този тест машината се справи по-добре от останалите, освен това беше по-добре да измиете чиниите и тиганите от пресни и изгорени мазнини.

също бе измерено нивото на шума - устройството показа максимум 49 dB, въпреки факта, че производителят каза 48 dB, резултатът е отличен. Според личните чувства "миялната машина" работи много тихо (въпреки факта, че са я тествали като самостоятелна). Ако си представите, че калъфът Bosch SPV40E40RU ще бъде затворен от стените и вратата на шкафа, ще има още по-малко шум.

 • Съдомиялната 44,8 х 55 х 81,5 см побира 9 комплекта различни съдове.
 • Програмите за миене са най-често срещаните, между другото, има програма за миене на крехки съдове.
 • Машината може да оценява качеството на водата и да показва съответната информация на контролния панел.
 • Има защита срещу течове и деца и забавен старт.
 • Отбелязваме също много ниска консумация на вода, средната цена на модела е 25 000 рубли.

За ваша информация! Потребителите оцениха този модел 99,6 точки, въпреки факта, че най-високата оценка е 100. По-голямата част от отзивите са положителни.

BOSCH SPV 40E 40RU

HOTPOINT / ARISTON ELTF 11M121C ЕС.Много тиха вградена съдомиялна машина с пълен размер от реномиран производител. Потребителите ни подтикнаха да изберем този модел за тестване. Извършени са 4 тестови промивки. Първо мръсни чаши с чаена плака, след това чинийки със сушен крем, след това чинии с прясна мазна плака и тигани с изгорена мазнина. Колата изми перфектно чашите, чинийките и чиниите, но имаше някои оплаквания с тигани, в резултат на това солидна четворка. Използвани са таблетки за миене на съдове Eonit 5 в 1.

В същото време бяха потвърдени твърденията на потребителите, че съдомиялната машина измива добре детските бутилки. Тестът показа отличен резултат, въпреки че химията, съдържаща се в таблетките за миене, е малко вероятно да бъде полезна за бебето. Измерването на нивото на шума показа 43 dB при 41 dB, декларирано от производителя.

 • Машината с размери 59,5 х 57 х 82 см побира 14 комплекта чинии, повече от достатъчно за семейство от 4-5 души.
 • Налични са 11 програми, но основно 6 се изискват от потребителите: накисване, нежно измиване, бързо измиване, подсилено миене, миене на стъкло, стандарт.
 • Машината има възможност да се свързва с гореща вода, а също така определя показателите за чистота на водата.
 • Има защита от течове.
 • Консумацията на вода е една от най-ниските в този клас - само 9 литра на 1 пълна мивка. Средната цена на модел е 28 000 рубли.

Тази съдомиялна машина е присъдена на второто място в нашата класация според резултатите от тестовете и отзивите на клиентите - 98,8 точки.

HOTPOINT ARISTON ELTF 11M121C ЕС

Bosch SKS41E11RU. Отдадохме третото място на компактна, свободно стояща миялна машина от известен производител. Както в предишния случай, моделът за тестване помогна на потребителите да изберат. Тестът ни с чаши, чинийки и чинии колата премина перфектно, но голям тиган с изгоряла мазнина просто не се вписваше в него. Средно голям тиган се измива до добра степен (използва се Eonit 5 в 1).

Специалистите отбелязаха основния недостатък - шумът. С обявения от производителя 54 dB, съдомиялната машина издава всичките 60 dB, което е шумно за съдомиялна машина. Предимства: висококачествен монтаж, компактност, висококачествено миене на съдове, пестене на вода.

 • "Съдомиялна машина" с размери 55.1x50x45 см побира 6 пълни комплекта чинии.
 • Има 4 основни програми за измиване - всичко е просто и просто.
 • Машината е в състояние да определи натоварването на резервоара с чинии, както и да разпознае средствата 3 в 1.
 • Съдомиялната машина е устойчива на теч.
 • Консумира малко вода - само около 7-7,5 литра. Средната цена на модел е 22500 рубли.

Обърнете внимание! Потребителите оцениха съдомиялната машина Bosch SKS41E11RU 95,4 точки.

BOSCH SKS41E11RU

BOSCH SMS 53N12. Самостоятелна, пълноразмерна съдомиялна машина, която според единодушното мнение на експертите заема четвърто място в нашата класация. Моделът беше подпомогнат от потребителите. 2 теста от 4 колата издържа отлично, а два се справиха добре. Средствата, използвани Eonit 5 в 1. Измерванията на шума показаха 46 dB, производителят каза същата цифра, тъй като предимствата могат да се разграничат и от забавянето на пускането до 24 часа.

 • Размери 60 х 60 х 84 см, побира 13 комплекта чинии.
 • Има 5 програми за измиване, но са избрани най-необходимите и важни.
 • Има пълна защита срещу деца и течове.
 • Консумацията на вода е около 10 литра. Средната цена е 58 000 рубли.

Потребителите оцениха съдомиялната машина BOSCH SMS 53N12 92,1 точки.

BOSCH SMS 53N12

Miele G4960SCVi. Напълно вградена първокласна съдомиялна машина, класирана на пето място в нашата класация. Потребителите помогнаха за избора на модел. В резултат на тестовете машината перфектно измила крем и мазнина, но изненадващо свърши лоша работа с чаена плака, Измерванията на шума показаха пълно съответствие с параметрите, декларирани от производителя - 46 dB. Колата има много предимства:

 • висококачествени материали;
 • супер рентабилност, това се отнася както за водата, така и за електричеството;
 • побира 14 комплекта съдове;
 • има забавяне на стартиране - 24 часа.

Като основен недостатък потребителите посочват цената на модела, която е 70 000 рубли.Оценка на клиента 89.9 точки.

Miele G4960SCVi

Както можете да видите, в нашата класация не беше включена нито една машина за миене на руски продукти. Първо, защото има много малко домашни съдомиялни машини, произведени в Русия, и второ, качеството на тяхното сглобяване оставя много да се желае!

В заключение отбелязваме коя компания да избере „съдомиялна машина“, е трудно да се намери отговорът на този въпрос. Според нашите данни най-добрите днес са миялни машини, произведени в Германия под марката Bosch, това беше потвърдено от резултатите от тестовете и отзивите на потребителите. Опитахме се да определим това с най-голяма степен на сигурност.

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Добре боядисано всичко. В случая. Имаме съдомиялна машина Indesit у дома, не знам за страната на сглобяване. Съпругът ми разбира това по-добре, но работи добре, аз вече го разбрах.

 2. Граватар Павел Paul:

  Доброто описание на сайта изглежда отговаря на реалността. Имам в PMM Indesit годни ястия за цялото семейство. Редовно го почиствам, поради което той ни служи дълго време.

 3. Граватар Марина яхт клуб:

  За мен е важно съдовете да са чисти, а размерът на съдомиялната не е особено важен. Моята миялна машина Hotpoint мие съдовете перфектно, не се оплаквам 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини