Всичко за пералните машини

Кой препарат за миене на съдове да изберете

PMM продуктиКупувайки миялна машина, новоизработените потребители смятат, че сега не им се налага да докосват мръсни съдове, машината ще направи всичко сама. Но самата миялна машина, без помощта на добри препарати, не е в състояние да мие много мръсни съдове. „На хоризонта“ възникна следната трудност: как да изберем подходящ продукт за съдомиялна машина? Това не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед; нека се опитаме да разберем какво има.

Относно критериите за подбор

Първо, ние определяме критериите, върху които трябва да се съсредоточите, когато избирате почистващи препарати за съдомиялна машина. Не са много от тях, но много зависи от тяхната дефиниция.

  1. Първо, всеки препарат трябва да има безопасен състав. В идеалния случай дори не трябва да има химия, която потенциално би могла да причини алергии.
  2. Второ, таблетките, праховете и т.н., трябва да бъдат на разумни цени. Твърде скъпо означава, че европейците и американците могат да купуват.
  3. Трето, инструментът трябва да изпълнява функцията си на пет плюс. Няма смисъл да приемате прахове или таблетки, които мият чинии така или иначе.

Също така не са необходими средства, които са слабо разтворими във вода и оставят плака върху съдовете.

  1. Четвърто, таблетки, прахове или гелове трябва да се консумират икономически. Дори ако спестяванията ще бъдат малки.
  2. Пето, продуктът трябва да има удобна опаковка, така че потребителят да може бързо и ловко да постави дозата в машината и да стартира програмата, вместо да търси измервателни чаши в цялата кухня и да не поръсва прах.

Както можете да видите, има много критерии, от които следва изискванията за продукта. Трудно ще се намери прах, гел или таблетки, които да отговарят на всички изисквания, но ще се опитаме.

прахове

Прясно мехурче на прахВ допълнение към общите, са представени специални изисквания към всяко разнообразие от продукти. По-специално, праховете не трябва да прашат и да излъчват прекомерно силен аромат. В допълнение, дозата трябва да бъде ясно посочена върху опаковката, която трябва да бъде поставена въз основа на броя комплекти ястия. Недопустимо е потребителят несъзнателно да не съобщава праха или, напротив, да го постави твърде много.

Един от най-добрите прахове за съдомиялни машини може да се счита за сравнително нов руски продукт Freshbubble. Съставът на този прах е доминиран от сода за хляб и лимонена киселина. Останалите компоненти усилват действието на сода и лимони, което прави продукта много ефективен и безопасен. Прахът няма химически аромати и като цяло никакви компоненти, които могат да причинят тежки алергии, докато мие чинии просто. Средната цена на 1 кг Freshbubble е 8,5 долара, което е напълно приемливо. Прахът се препоръчва за миене дори на детски чинии. Следователно, по отношение на комбинацията от предимства, нашите експерти са му дали най-високата оценка.

Прахообразният прах съдържа сол, която предпазва йонообменника на съдомиялната машина.

Друг прах, който отговаря на всички горепосочени изисквания, се нарича SODASAN. Този немски препарат за миене на съдове вече е познат на домашния потребител. Той не съдържа вредни компоненти, хипоалергенен е, отмива добре ястията. Средната цена за него е малко по-висока, отколкото за Freshbubble, около 10 долара, но е концентрирана и изразходвана много икономично.

таблетки

Таблетките, за разлика от прах, са по-удобни за употреба. Не е необходимо да се дозират и обикновено съдържат всичко необходимо за миене на съдове и грижа за съдомиялна машина. Но доста често производителите вкарват огромни количества вредна химия в таблетите си, което може да бъде опасно за здравето им. Трябва да внимавате.

Най-подходящите за употреба са екологично чисти и безопасни таблети Nordland. Те не съдържат ароматизатори и особено хлор и фосфати.Таблетките се разтварят перфектно, мият съдове и прибори за хранене до блясък, не увреждат човешкото тяло. Също така тези таблетки се измиват най-добре от съдовете. Средната цена за опаковка от 32 таблетки е 8 долара. За тези пари можете да миете съдовете не 32 пъти, а много повече, защото тези хапчета са толкова ефективни, че дори могат да бъдат нарязани наполовина.

Таблетки за съдомиялна машина BioMio не може да се нарече лидер на нашата импровизирана класация. Те обаче също са доста достойни да заемат място във вашия шкаф, до съдомиялната. Тези таблетки съдържат кислород, съдържащ белина и ензими, които са безопасни за хората и околната среда. Белина и ензими перфектно разграждат всички видове примеси, така че съдовете на изхода винаги да са чисти и блестящи. Цената на тези хапчета е приемлива. Опаковка от 30 таблетки ще струва 8 долара.

гелове

Гелите над прахове и таблетки имат някои предимства. Основното предимство на гела е, че той е най-добре разтворим във вода. Например, разтварянето на таблетка в студена вода е много проблематично. Гелът, напротив, се разтваря добре дори в ледена вода и дори в топла или гореща вода се разтваря почти мигновено. Гелът изключително рядко оставя следи върху съдовете, в допълнение, цените на геловете винаги са много атрактивни.Синергетика за PMM

За нашата класация избрахме гел Synergetic, произведен от Германия. Струва средно около 4,5 долара за литър бутилка. Тази бутилка е достатъчна за около 40 съдомиялни машини в напълно заредена машина (12 комплекта чинии). Гелът не съдържа хлор, фосфати или каквито и да е вредни химикали като цяло, но има аромат, така че може да не е подходящ за страдащите от алергия. Като цяло това е изключително ефективно средство, което не оставя петна върху съдовете и му придава възхитителен блясък.

BabyLine. Това е гел за измиване на детски чинии в съдомиялната машина. Препоръчва се дори за миене на зеленчуци, като се намеква за безопасността на неговия състав. Гелът е добре измит съдовете, без да оставя и най-малката следа. Той отлично премахва всяка мръсотия, не причинява алергии и се разтваря идеално в студена вода. BabyLine не съдържа аромати и други вредни химически компоненти, които биха могли да навредят на здравето на детето. Цената е 3 долара.

Има и BabyLine гел за миене на съдове и зеленчуци на ръка. Не може да се използва за миене на съдове в съдомиялната машина. Дизайнът на обикновените бутилки за съдомиялни машини BabyLine е много подобен, така че е лесно да ги смесвате.

СПИН и тяхното значение

Освен прахове, гелове и таблетки, миялната машина изисква помощни средства. Без тези инструменти съдомиялната машина или няма да работи правилно, или няма да може да изпълни напълно основната си функция. Какви средства имаме предвид?

  1. Сол за миялната машина.
  2. Средство за изплакване на съдове.
  3. Почистващо средство.

Сол за съдомиялни машини Това е абсолютно необходимо средство. Ако не се излее специална сол в машината, тя много скоро ще прерасне в варовик. Нашите експерти препоръчват да купувате соматска сол. Той е евтин и чудесен за възстановяване на функцията на йонен обменник в съдомиялна машина.

TopHouse RinserСредството за изплакване на съдове е необходимо, ако използвате прах. Средството за изплакване помага да се измие почистващия препарат от чиниите по време на окончателното изплакване на съдовете и да им придаде ослепителен блясък. Ако използвате таблетки, тогава те вече могат да съдържат средство за изплакване, така че не е необходимо да го купувате отделно. Препоръчваме използването на TopHouse средство за изплакване. Той е напълно безопасен за здравето, може да премахва неприятните миризми, петна от чиниите и да му придава блясък.

Защо имаме нужда от почистващи продукти. Тези средства не се използват постоянно, но от време на време. Приблизително веднъж на всеки 1-3 месеца машината трябва да се почиства отвътре, като се изпълнява дълга програма без съдове с помощта на почистващо средство.Това е необходимо, за да се премахне мръсотията от недостъпни места и да се предотврати растежа на гъбички вътре в пералната камера.

От своя страна препоръчваме използването на препарат за почистване на съдомиялна машина Finish. Бутилка от 250 мл е достатъчна за две приложения. Почиства всичко до измет, който вече се е натрупал вътре. Ако го използвате всеки месец, вашата миялна машина ще бъде вътре като нова. 250 мл от продукта струва 7 долара.

И така, кой перилен препарат да изберете за вашия любим „домашен помощник“ зависи от вас. Можете да слушате нашите съвети или да търсите собствен набор от инструменти. Единственото искане е, не пренебрегвайте съветите, които производителят дава в инструкциите за техниката, не използвайте съдомиялната машина изобщо без никакви средства, тъй като това може да доведе до счупване. Внимавайте с миялната машина, купувайте само добри прахове, таблетки и гелове за нея. В този случай „домашният помощник“ винаги ще ви зарадва с чисти съдове.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини