Всичко за пералните машини

Кои перални машини са по-склонни да бъдат ремонтирани?

Какви перални машини по-често влизат в ремонтДнес гамата от модели домакински уреди от различни производители е толкова огромна, че изборът на пералня се превръща в истинско изпитание. Консултантите в търговските обекти красноречиво говорят за предимствата на всяка привлечена пералня и това само усложнява процеса на избор на оборудване. За да ви помогнем да избегнете покупката на „прасе в пъп“, ще ви кажем кои перални машини се счупят по-често по време на работа. Информацията беше обобщена при анализа на отзивите на клиентите, както и на специалисти, участващи в ремонта на домакински уреди. И така, представяме на вашето внимание сегашния топ на най-качествените модели автомобили и ненадеждни марки, които произвеждат шайби.

Марки автомобили Electrolux

Оценката отваря пералнята Electrolux EWT 0862 TDW. На пръв поглед потенциалният купувач изглежда идеалната машина за пари. Моделът е сравнително евтин, но съчетава добри характеристики:

 • просторен барабан, който лесно побира до 6 кг пране;
 • висок клас на пестене на енергия "A +", което ще позволи икономично да консумира електроенергия;
 • пълно завъртане с максимална скорост до 1000 об / мин .;
 • голям брой специални програми и допълнения, благодарение на които можете качествено да почистите всяко нещо.Electrolux EWT 0862 TDW

След като се задълбочихме в анализа на модела, става ясно, че в машината има по-малко предимства, отколкото недостатъци. Първо искам да спомена функциите на изплакване и въртене. Electrolux EWT 0862 TDW прави нещата много зле. Стискайки прането, пералнята започва да „скача“ и „се движи“ из стаята, издавайки силен шум. Повишеното ниво на шум е типично за вертикалните линии, затова при закупуване на машина с такъв тип товар трябва да се подготвите за това. Статистиката също така показва други неприятни характеристики, присъщи изключително на разглеждания модел.

 1. Лоша връзка на макарата към оста на барабана. Монтажът обикновено не издържа до година на работа на машината.
 2. Предпоставки за натрупването на вода в барабана и контейнера за прах, които потребителят трябва да отстрани независимо.
 3. Бутони за „отпадане“ на контролния панел. За да зададете необходимия параметър за пране или да активирате опцията, трябва да натиснете бутона няколко пъти.

Под марката Electrolux се предлага и моделът Electrolux EWS 1254 SDU, чиито собственици в огромната част от случаите също не са доволни от работата на шайбата. Ако сте решени да закупите тихо, почти безшумно оборудване, тогава тази опция дори не си струва да се обмисля. Потребителите отбелязват силния шум, издаван от машината по време на работа и непрекъснатите вибрации на тялото му.

Нивото на шума, произведено от Electrolux EWS 1254 SDU, не зависи от равномерността на пода или нивото на инсталиране на оборудването, във всеки случай пералнята е невероятно шумна и „скача“.

Подобни "танцуващи" перални машини са по-склонни да бъдат ремонтирани. По време на вибрации и "придвижване" из стаята балансите на пералнята и амортисьорите се провалят. В резултат на това трябва да ремонтирате оборудване по-често. Силната вибрация може да провокира други, по-сериозни проблеми в системата.

Техника на Hotpoint Ariston

Единствената машина от този производител, която предизвика много въпроси, беше Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B. Моделът се произвежда в руския град Липецк и няма нищо общо с високото италианско качество на сглобяване. Измиването стана русифицирано и това значително се отразява на неговото функциониране.

Не си мислете, че миещото оборудване, официално определено за марката „от Италия“, е по-малко вероятно да се провали. Всъщност оборудването на Липецк се разгражда със завидна честота. От предимствата собствениците разкриха само стилен дизайн на калъфа, голяма врата на люка, удобна за зареждане на спално бельо и впечатляващ брой различни допълнения.Ariston WMSD 7103 B

С това списъкът на предимствата на Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B приключва.Пералнята ще изисква големи разходи за труд и пари за неочакван ремонт. Моделът е оборудван с неотделим резервоар, което несъмнено ще доведе до по-високи разходи за ремонтни дейности. В случай на повреда на лагера или уплътнението резервоарът ще трябва да бъде напълно заменен, цената на който ще бъде повече от 50% от цената на нова пералня. По-голямата част от автоматичните машини с марка Ariston имат сходни дизайнерски характеристики, така че преди да купите, е по-добре да помислите внимателно и да претеглите плюсовете и минусите. Други недостатъци на Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B включват:

 • неефективно измиване в краткосрочни условия. За да перете нещата, трябва да използвате дълги програми от 2-3 часа;
 • прекомерен шум и тътен, излъчван от шайбата по време на работа.

В допълнение, представеният модел в 30% от случаите на употреба „замръзва“ на етапа на постъпване на вода в резервоара.

Според статистиката повечето потребители не са доволни от закупеното оборудване. Мисли за ремонта на бюджета, направен сами, ще трябва да напуснете този модел, когато купувате този модел.

Шайби Gorenie

Доста често оплакванията от професионалните сервизи са причинени от перални машини от словенски производител. Най-отрицателните отзиви бяха събрани от копие на Gorenje W98Z25I. В сравнение с изброените по-горе автомати, тази работи почти безшумно. Шикозната функционалност на оборудването и разумната цена го правят да се влюби в пералнята на пръв поглед. По време на работа на Gorenje W98Z25I обаче, всички недостатъци на модела „излизат“, а именно:

 • чести неизправности в системата;
 • постоянно счупване на лагери;
 • слаб пластмасов корпус;
 • неефективно изплакване и въртене;
 • твърде „умна“ система за автоматично балансиране. Интелигентността от много дълго време търси оптималното местоположение на прането в барабана.Gorenje W98Z25I

Основният недостатък на машините, произведени под марката Gorenje, е отвратителната работа на сервизни центрове, които е почти невъзможно да се намери. Ако все пак успеете да прехвърлите „домашния асистент“ за гаранционен ремонт, бъдете готови да платите много пари за непрофесионална работа.

Перални машини Zanussi

За ярък представител на марката, най-често излязъл извънредно, може да се счита шайбата ZWI 71201 WA. Техниката е вградена, така че цената на единицата не е съвсем ниска, което е характерно за компактните единици. Има много предимства на модела:

 • почти безшумна работа по време на измиване и предене;
 • просторен барабан;
 • високоефективно въртене при високи скорости;
 • повишена ефективност по отношение на потреблението на вода и електроенергия;
 • интелигентно управление на системата;
 • богата функционалност и набор от добавки.Zanussi ZWI 71201 WA

Според статистиката потребителите на машината ZWI 71201 WA най-често забелязват нестабилната работа на контролния блок. Според оценките на домакините, които стартират не няколко от любимите си режими, но повечето програми, предоставени в пишещата машина, контролният модул често се проваля, Пералнята започва да се мие, както сметне за добре, изобщо не се ръководи от параметрите, зададени от потребителя. Машината не се счупва, а започва да мисли за себе си, като не следва режима на работа.

Когато избирате пералня, съсредоточете се върху нейната поддръжка, за да избегнете ненужни разходи за ремонт на оборудване по време на бъдеща експлоатация.

Ремонтът на пералнята ще бъде труден поради оборудването му с твърд резервоар. Невъзможно е да се разглоби непрекъснат барабан, следователно, ако вътрешните му елементи се провалят, ще е необходимо напълно да се преработи. Цената за подмяна ще бъде сравнима с закупуването на ново перално оборудване. Моделът Zanussi ZWI 71201 WA не е напълно адекватен по отношение на ремонта, този фактор трябва да се вземе предвид преди закупуване на оборудване.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини