Всичко за пералните машини

Коя миялна машина е най-добра 45 или 60 см широка

съдомиялна 60 и 45 cmМислейки за закупуване на съдомиялна машина, домакините веднага си представят как ще лежат на дивана, докато уредът ще мие чинии и тигани за тях. Твърди плюсове: цял маникюр, здрава кожа на ръцете и няма нужда да стоите половин час пред мивката, играейки с гъба и кърпа. Всичко би било наред, но идва времето, когато трябва да изберете съдомиялна машина и тук възниква въпросът: коя съдомиялна машина е по-добра? На първо място, интересуваме ли се от размер, 45 или 60 см? Какво мислят експертите и опитните домакини за това, ще го разберем заедно.

Помислете за критериите за подбор

Опитните домакини, които използват съдомиялната машина повече от година, се съветват да помислят много внимателно за размера на бъдещия ви „домашен помощник“. Да предположим, че все още не сте предприели стъпки, а мислихте само за закупуването на съдомиялна машина, какво трябва да помислите първо? Разбира се, за това къде ще поставите новото си оборудване и как да го свържете.

Много от апартаментите и къщите имат малки кухни, трябва да спестите място. Доста често просто няма къде да поставите съдомиялна машина с размер 60 см и в този случай дилемата ще се реши сама, защото 45 см машината е по-тясна и е по-лесно да се намери място. Ако има потенциално място за пишеща машина от 45 или 60 см, ще трябва да определите други критерии за избор.

 • Колко хора са в семейството и колко често приемате гости. Много важен критерий, който определя интензитета тигани в съдомиялна машина в пълен размерзареждане на съдомиялната машина. Тук всичко е просто. Ако често миете огромно количество съдове, тогава се нуждаете от съдомиялна машина с максимално възможно натоварване, а това е машина от 60 см.
 • Съставът на ястията. Доста често се налага да миете не само чинии, чаши и лъжици с вилици. Мръсните ястия имат големи купи за салата, тави за печене, големи тенджери и тигани. Пълноразмерната съдомиялна машина е най-подходяща за цялостно прибори за хранене.
 • Консумация на вода и консумация на енергия. Бих искал да купя функционална, но в същото време и най-икономичната машина. За целта ще трябва да разгледате паспортите на конкретни модели съдомиялни машини и да намерите информация за консумацията на енергия и консумацията на вода там.

Консумацията на вода и електричество зависи не толкова от размера на съдомиялната машина, колкото от програмите и функциите, вградени в нея.

 • Местоположението на кошниците за съдове. Качеството на мивката зависи от това как правите съдовете в кошниците; съответно колкото по-удобни са тези кошници, толкова по-лесно е да боравите с миялната машина. Производителят е много внимателен при проектирането на кошници за съдомиялни и много модели вече са оборудвани с регулируеми кошници. Сега самият потребител може да ги зададе според нуждите, така че ястията да се поберат нормално.
 • Състав на програми и функции. Всяка модерна миялна машина трябва да има впечатляващ набор от полезни програми и функции. По-специално, режимът на половин натоварване, когато съдомиялната машина изразходва половината повече вода и енергия за по-малко чинии.производители на съдомиялни машини
 • Шумът. Ако миялната машина по време на работа издава шум над 55 dB, по-добре е да не вземате такава съдомиялна машина. Нормалният диапазон на шума е 45-52 dB.
 • Производител. За мнозина марката на съдомиялната машина и страната на сглобяване са от голямо значение. В този смисъл на първо място са немските марки и съдомиялни машини, сглобени в Германия, на последно място са „домашни помощници“, сглобени в Русия. Китай сега е някъде по средата. Ако сериозно мислите по въпроса, коя фирма да купи съдомиялна машина, прочетете статията със същото име.
 • Защита. Добрите съдомиялни машини са защитени от течове, намесата на деца. Те са оборудвани с филтри, които ще защитават машината, ако към водоснабдяването се подава нестандартна вода.Според нас човек не трябва да отказва такива приятни допълнения, освен това те са много полезни.

Ето основния списък от критерии, на които можете да разчитате, когато избирате съдомиялна машина. Разбира се, далеч не всички критерии се отнасят до въпроса: съдомиялна с 45 или 60 см е достойна за избор, но ако разгледате тези много критерии в комбинация, ще получите картина на идеалната машина, която ще търсите на рафтовете на магазините.

Предимства и недостатъци на машината 45 cm

Сега остава да изтъкнем достойнствата и недостатъците на всеки от представените „диапазони на размерите“ на съдомиялни машини, така че да получите още по-пълна представа какъв тип оборудване предпочитате. Ще започнем с плюсовете и минусите на съдомиялна машина, чиято ширина е 45 cm.

Не се изненадвайте, ако някъде в текстовете на останалите точки мислите, посочени по-рано, се повтарят. Това ще бъде направено от нас умишлено, за да поставим правилно акцентите и да представим материала в по-визуална форма за по-лесно усвояване от читателя. И така, плюсовете, че колата има 45см.

 1. Компактен и ергономичен корпус. В този случай не става въпрос толкова за спестяване на място, въпреки че това е много важно, а за ергономията на поставянето на оборудване в рамките на кухненското пространство. В малка кухня 45-сантиметрова миялна машина с тясно тяло изглежда много по-органична, освен това е малко по-лесно да се интегрира в мебелите, отколкото в пълен размер.

Тесната миялна машина се вписва лесно в стандартните размери на шкафовете. Не е нужно дори да измисляте нещо специално.

 1. По-разнообразен състав. Маркетолозите отдавна са забелязали, че тесните съдомиялни се продават по-добре, така че производителят, в отговор на този факт, непрекъснато разширява предложението на машини с ширина на кутията 45 cm. Оттук и заключението: за тесни съдомиялни машини гамата от модели е по-широка, има повече избор, което означава, че ще бъде по-лесно да изберете „перфектния помощник“ за себе си.гама тесни съдомиялни машини
 2. По-лесно е да изберете завършена фасада. Поради факта, че вградените съдомиялни машини с ширина на кутията 45 см са много по-популярни, те имат и готови фасади с почти всеки цвят и текстура. За 60-сантиметрова миялна машина трябва да се поръча фасадата, а това е допълнително „главоболие“.

Добавете към горните плюсове възможността да спестите допълнителните 15 см пространство във вашата кухня и се оказва, че точно 45 см модел казва много в полза на купуването. Въпреки това, нека не бързаме със заключенията, нека поговорим за минусите на тесните автомобили.

 • Някои ястия всъщност не се вписват в него. Опитайте да натъпкате хартия за печене със стандартен размер или огромен тиган в тесен бункер? Дори и да успеете, няма да можете да поставите нищо друго там. Но големи мазни тави за печене, тенджери и тигани, много е трудно да се измие с ръце. Заключението предполага само себе си.
 • Живот и технически решения. В тесния случай на съдомиялната, частите са по-компактни. Приложени технически решения, които са по-склонни да натъпкат повече елементи в малък случай и да не удължат живота на машината. Статистиката е неумолима, тесните автомобили служат средно 2-2,5 години по-малко от тези в пълен размер.
 • Не е подходящ за голямо семейство. В тясна съдомиялна машина се вписват много по-малко чинии, отколкото в машина с пълен размер - това е факт. Ако в къщата ви живеят повече от 4 души, тясна машина няма да ви подхожда.

Плюсове и минуси на съдомиялни 60 см

С тесните модели всичко е ясно. Въпреки че производителите заедно с търговците не се уморяват да ги хвалят, такива съдомиялни машини имат очевидни недостатъци, с които трябва да се съобразяват. А какво да кажем за стандартните съдомиялни машини? Според нас фактът, че съдомиялните машини с ширина 60 см се считат за стандартни и традиционно използвани в целия свят, вече говори много. Те имат редица неоспорими предимства.

 1. Голям капацитет.Ако трябва да напълните цяла планина от чинии и чаши - моля, няколко тенджери и лист за печене - също без проблеми. В същото време дори не е нужно да озадачавате как и какво да поставите, за да изпиете по-добре.

Съдомиялната машина в пълен размер включва 16 или повече комплекта съдове.

 1. Висококачествено миене на съдове. Колкото по-свободни са съдовете, толкова по-високо е качеството на измиване. В тесен бункер е трудно планина от чисти ястияза да се постигне това, в 60-сантиметров модел това е елементарно.
 2. Наличието на режими за пестене на вода и електричество. Големите съдомиялни машини са били неикономични. Сега с появата на електронните системи за управление се появяват програми, които ви позволяват да натоварите наполовина машината и да настроите програмата на половин товар, а това е нетна икономия.

Недостатъците на големите съдомиялни машини също са налични и са свързани с размера на корпуса на „домашния помощник“. Проблемно е да го натъпчеш в малка кухня и няма какво да кажеш за вграждането. Вградената машина с дължина 60 см ще заема много място. Но ако имате голяма кухня, тогава тези недостатъци автоматично губят своето значение.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Олга Олга:

  Да, вероятно някой харесва. Аз лично не ми трябват 60 см, гореща точка от 45 е достатъчна. Да, по-удобно е да поставяте листа за печене например в по-широк. Но не толкова често използвам фурната.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини