Всичко за пералните машини

Как да сменим нагревателя в пералнята Samsung

подмяна десет в пишещата машина на SamsungКогато нагревателният елемент на пералнята се повреди, е невъзможно да не забележите, защото измиването ще се извърши в студена вода, а прането на изхода ще остане мръсно. Повечето модерни перални машини не позволяват измиването да продължи, освен ако водата не се загрее до нужната температура. В този случай контролният модул просто генерира системна грешка и спира програмата. Като част от тази публикация решихме да разберем как да заменим нагревателя в пералнята на Samsung, надяваме се тази информация да ви бъде полезна.

Отидете до подробностите

Ако говорим за подмяна на нагревателя в пералнята Indesiт или LG, тогава в тази работа няма нищо сложно, защото машините на тези марки от десет са разположени отзад. Достатъчно е само да премахнете задната стена, да премахнете задвижващия колан и сега, нагревателният елемент вече е достигнат. Samsung далеч не е проста с пералнята, тъй като нагревателят в него е инсталиран в предната стена на резервоара, а предната стена на всяка пералня е по-трудна за отстраняване от задната.

Важно! В предната локация на нагревателния елемент на пералнята на Samsung има плюсове, тъй като за отстраняване на предната стена не е необходимо напълно да извадите шайбата и да я изключите от всички комуникации.

Тази малка трудност обаче не бива да ви подтиква да се свържете с майсторите, които ще откъснат допълнителните пари за подмяна на нагревателя в пералня Samsung. Сменете сами, особено след като такива ремонти се считат за неусложнени. И така, как да премахнете предната стена на пералнята на Samsung?

 • Развиваме филтъра за отпадъци на пералнята Samsung, за да източим останалата вода в резервоара, и в същото време изваждаме праховата кювета.
 • Развийте винтовете, които държат горния капак на шайбата. Те са разположени на гърба на десния и левия горен ъгъл на пералнята на Samsung.
 • Развиваме 2-те крепежни елементи, които са разположени под кюветата на пералнята на Samsung и този, който се намира от дясната страна на контролния панел.
  развийте панела
 • Преместваме контролния панел, но все още не е необходимо да го премахваме.
 • С помощта на плоска отвертка хващаме тънка пластмасова скоба около люка на люка и я изваждаме, като едновременно вкарваме маншета в люка по-дълбоко.
  премахване на яка на маншет
 • Закачаме и премахваме долния тесен панел на шайбата на Samsung с плоска отвертка, излагайки стоманената рамка на кутията.
 • По дължината на предната стена на пералнята има 4 винта, които не се виждаха под декоративния панел и сега те могат да се разхлабят лесно, което правим.
  развийте долния панел
 • Повдигаме контролния панел, който отвивахме по-рано и го поставяме върху тялото на пералната машина, под панела намираме още 3 винта, които държат предната стена, трябва да ги развиете.

Бъдете внимателни! Когато повдигате контролния панел, не откъсвайте случайно електрическото окабеляване. На места са много тънки и стоят „на сополи“, ако го откъснете, добавете проблеми.

 • Предната стена на пералнята на Samsung сега опира само на две куки. Взимаме го от долните ъгли и внимателно го повдигаме, изваждаме. Не е необходимо да дърпате стената твърде далеч, защото проводниците от блокиращото устройство на люка ще се разтягат зад нея. Изобщо не можете да ги докоснете, но обърнете стената отстрани, облегнала я на страната на корпуса на пералнята, така че да не се намесва.
  премахнете предния панел
 • Контролният панел сега не боли нищо. Тя може да бъде леко спусната надолу, за да не падне от корпуса на шайбата, когато нагревателят ще бъде сменен, така че проводниците отново да не се спуснат случайно.

Е, когато предната стена на пералнята на Samsung бъде премахната, можем да обмислим контактите на нагревателния елемент точно пред очите ни. Но няма нужда да бързате да замените нагревателния елемент. Първо проверяваме всичко, уверяваме се, че възелът не работи, и едва тогава ще вземем окончателното решение.
намери десет

Здравна проверка

Винаги имаме време да заменим нагревателния елемент, първо ще проверим всичко.Как да го направя? Е, първо, трябва да подготвите мултицет. Конфигурираме устройството да тества съпротивлението, като зададем минималната стойност в ома. Сега премахваме всички проводници от TEN сензорите. Това трябва да се направи внимателно, за да не разкъсате по невнимание нищо.

След това монтираме една сонда на нашето измервателно устройство на един контакт с TEN, а втората сонда трябва да се облегне на втория контакт и да видим каква стойност на съпротивлението ще изскочи на дисплея на мултицет. Ако числото на дъската е близо 28, добре, например 25, 27 или 30 Ома - нагревателният елемент работи. Е, ако на брояча се появи 0 или един - нагревателят изгоря. Ще трябва да закупите или поръчате подобна част и да направите подмяната на нагревателния елемент със собствените си ръце.
десет чекаМежду другото, TEN далеч не е най-скъпата част от пералнята на Samsung, но трябва да внимавате при покупката, тъй като нагревателните елементи за различните модели също са различни. Те се различават по мощност и модификация, следователно, за да не се объркате, внимателно разгледайте какво пише на стария TEN. Или дори вземете стария нагревателен елемент със себе си в магазина и го покажете на продавача на части за перални машини - ще бъде по-надеждно. Минималната цена за нова част в момента е около 6,5 долара, а максималната около 30 долара.

! Мощността на нагревателния елемент на пералнята Samsung е главно 1,85 или 1,9 kW.

Подмяна на част

Ако сте успели да получите подобен подлежащ нагревател за миене на Samsung, тогава е време да смените изгорената част и да върнете пералнята в експлоатация. Взимаме гаечен ключ и изключваме гайка, която е между контактите на TENA. Тази гайка е основният закопчал, който държи нагревателя, но в допълнение към гайката, все още има дистанционер вътре, така че действаме както следва:

развийте гайката на нагревателния елемент

 1. развийте гайката;
 2. поемаме контактите на нагревателния елемент и леко го разклащаме отстрани;
 3. вземете малък чук и леко удряйте фибичката, с която изкривихме гайката;
 4. ако всичко е направено правилно, косата частично ще се провали вътре;
 5. взимаме плоска отвертка и внимателно извиваме нагревателя, за да го изместим от седалката;
 6. издърпайте частта от контактите и издърпайте нагревателя навън.

! Издърпването на нагревателя от контактите е необходимо много внимателно и дори не защото контактите на стария нагревателен елемент са жалко, а защото, ако ги прекъснете, след това продължете да усложнявате процеса на отстраняване на изгорената част.

извади десетте

Като извадите стария TEN, можете да видите в какво състояние е той. Почти сигурно частта е покрита със слой от мащаб, а на места се виждат черни петна, които показват, че нагревателят е изгорял. Взимаме нов нагревателен елемент, проверяваме неговото съпротивление и се уверяваме, че работи. Намажете венеца му с капка моторно масло и след това поставете нова част в резервоара на машината на Samsung. Поставяме термичния сензор на място, свързваме проводниците към контактите и след това сглобяваме пералнята в обратен ред и проверяваме нейната работа.

Асоциирани действия

По време на дългосрочна експлоатация доста голямо количество боклук се натрупва на дъното на резервоара на пералнята на Samsung: парченца измет, копчета от дрехи, щифтове, щипки за хартия, монети и други неща. С течение на времето този боклук може да повлияе неблагоприятно на работата на пералнята, така че когато сменим нагревателя, използваме тази възможност и извеждаме целия излишък от резервоара. Факт е, че отварянето на нагревателния елемент е доста голямо. Чрез него е сравнително лесно да проникнете в резервоара и да извадите всичко, което не е необходимо с пръчка или пръсти.

боклук в резервоара

За да улеснят задачата, майсторите съветват да вземете супена лъжица, да я залепите в дупката за нагревателния елемент и бавно да извадите целия боклук от там. Не забравяйте, че миещият резервоар без боклук е ключът към нормалната работа на пералнята на Samsung, така че не пренебрегвайте това важно съпътстващо действие, дори ако подмяната на нагревателния елемент е приоритет. Добър ремонт!

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Андрей Андрю:

  Gum с уплътнителен пръстен не е трудно да се сложи, но TEN все още не се е променил.

 2. Граватар Ханс Ханс:

  С автомобил Samsung WF8500NHW (Diamond) за 5 кг нагревателни елементи е инсталиран отзад. Преди ремонта ви съветвам да премахнете задния капак на който и да е Samsung (това е много по-лесно, само няколко винта) и да проверите мястото на монтаж на нагревателя. И тогава прочетох за инсталацията отпред ... Направих лошата работа, като премахнах предната стена.

  • Граватар Юри жури:

   Аз се подчиних на съветите ви и махнах задния капак и ето, ето го нагревателя.

   • Граватар Влад Влад:

    И истината зад нагревателя е на Samsung

    • Граватар Егор Егор:

     И какъв точно е нагревателят в колата на Samsung WF8500NHW (Diamond) с тегло 6 кг? Преди това майсторът се смени. Не дълго работи. Сега искам сам да го променя.

  • Граватар Олег Олег:

   Моят Samsung по принцип няма задна стена, плътно тяло, предната част е отстранена. (F1043)

  • Gravatar MegaVolt MegaVolt:

   Е, давате всичко, но в началото не е по-лесно да разберете къде точно е нагревателят, а след това само завъртете винтовете?)

 3. Граватар Николай Николас:

  Кажете ми, нагревателят не е изваден от крик за кацане, ходи там тук на пода см и всичко това да правя ???

 4. Граватар Майкъл Майкъл:

  И аз не го извадих, в продължение на 40 минути той внимателно го извади с отвертка, докато го извади. Освен това напразно го раздели всичко, той беше изостанал. Машина Samsung Diamond 6кг.

 5. Граватарски стол Председателят:

  Заснехте цял ЧАС, остана. Каучукът трябваше да вземе малко длето.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини