Всичко за пералните машини

Как да сменим водния клапан в съдомиялната машина

подмяна на вентила за пълнене в PMMАко любимият ви „домашен помощник” откаже да мие чиниите поради факта, че водата не влиза в него, най-вероятно е необходимо вентилът за подаване на вода в съдомиялната машина да бъде сменен. Клапанът е проста част, която често се монтира от производителя директно върху входящия маркуч, но дори и да направите ремонта сами, той може да „получи доста стотинка“. В тази публикация ще опишем как можете лично да промените този клапан, като отделите само 20 минути за него. Освен това ще ви кажем как да намалите разходите за ремонти, като спестите от нови части. Останете с нас.

Правим подмяна

Подмяната на интересуващия ни клапан е обикновен ремонт, дори по стандартите на начинаещ и те се страхуват, че няма нищо необходимо. Преди да започнете, трябва да се подготвите малко. Вземете комплект отвертки и мултицет. Имаме нужда от измервателно устройство за проверка на клапана. Необходимо е да се уверите, че тя наистина е счупена и може би някоя друга „трудна“ неизправност е маскирана под счупването на клапана. Първи стъпки.

 1. Разглобяваме съдомиялната машина, за да сме удобни за работа.

Ако разполагате със самостоятелно миялна машина, можете да направите без демонтаж, основното е да стигнете до правилната част.

 1. След това трябва да стигнете до клапана. На някои машини, като съдомиялната машина Hansa, клапанът е прикрепен директно към входящия маркуч и е разположен извън корпуса. Намерете пластмасова кутия в основата на маркуча - това е клапанът. За други модели съдомиялни, клапаните са разположени в долната част на корпуса в тигана. Не е трудно и да ги намерите, тъй като към тях са свързани всмукателни маркучи.
 2. Ако клапанът е разположен в тигана, тогава, за да улесните стигането до него, наклонете малко съдомиялната машина напред и подменете нещо, така че случаят да не падне.
 3. Взимаме мултицет и проверяваме серпентината на клапана. След като се уверите, че частта е дефектна, я отстранете, след като проверите дали водата е блокирана. Когато изваждате проводници, не забравяйте на кой щифт, кой проводник е стоял или снимайте вентила намотка.
 4. Инсталираме на мястото на стария клапан нов и свързваме съдомиялната машина.

Най-общо казано, целият ремонт изглежда така. Ако ви се струва, че сме описали хода на работата твърде широко, не бързайте с изводите. Опитайте се да свършите цялата работа сами и ще видите, че всичко в живота е още по-просто. Едно нещо не е доволно - цената на резервните части.

Например, на някои семеннисъдомиялна машина Hansa ZIM4677EV клапанът може да се доставя само с маркуча в комплекта и този комплект струва около 70 долара. Според нас малко скъпо. Вентилите за други машини са малко по-евтини, но тези разходи са потискащи. Можете ли да направите нещо по въпроса? Сега със сигурност ще разберете за всичко.

Как да намалим разходите за ремонт?пълнителен клапан

Водният клапан в съдомиялната машина е доста прост. Но най-важното нещо дори не е това. Всички клапани са с различен дизайн, но принципът на работа е един и същ и ако желаете, можете „малко под налягане“ да адаптирате евтин входящ клапан вместо скъп. Като необходима резервна част можете да вземете входящия клапан от машина, която е обслужвала пералната му машина. Ще направим ремонт по примера на клапан, свързан към входящия маркуч на съдомиялната машина Hans.

Така че, развийте стария маркуч с входящия клапан. Отсечете счупен клапан с нож без съжаление. Взимаме двоен клапан от пералнята. Поставихме гумена тапа на единия изход, а на втория свободен край на входящия маркуч, точно от страната, където преди беше "родният" клапан. Съединението е най-добре закрепено със скоба.

Сега нашата задача е да свържем новия клапан към захранването. За това проводниците, доставящи клапана, трябва да се обаждат, за да се определи кой провод към кой контакт да се свърже. Ние фиксираме клапана, свързваме окабеляването и тестваме съдомиялната машина.Оказва се, че не е нужно да харчите пари за нов клапан, добре, ако нямате стара миялна машина в гаража си, купете клапан за анализ. Ще струва не повече от 3-4 долара.

В заключение отбелязваме, че ако входящият клапан не работи, не се отчайвайте. Можете да го замените сами, използвайки минимум инструменти, основното е да не се страхувате да запретнете ръкави. Успех!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Миша Миша:

  Ако почистването на филтъра не накара миялната машина да работи както обикновено, тогава се случи нещо по-сериозно. Нека да го разберем заедно!

 2. Граватар Максим максима:

  Изкачих се под мивката (имам връзка с вода там). Той изключи маркуча с клапана, след което внимателно) отряза стария клапан с нож на място с проводници, маркуч и външна плитка. Един приятел премахна използвания клапан от шайбата Хвърли го, счупи се. От пишеща машина до клапан, свързан със скоба, магазинът се продава в произволен ред. От клапана до тройника със стар маркуч от шайбата, хвърлих на случаен принцип проводници, не знам дали е необходимо да се спазва полярността или не 🙂 Колективната ферма, разбира се, успя, защото всичко това трака!

 3. Граватар Евгений Юджийн:

  Клас, всичко работи, благодаря!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини