Всичко за пералните машини

Как да получите хлебарки в съдомиялната машина

хлебарки в ПММНякои домакини дори са трудно да повярват, че в техния чист модерен апартамент с всички удобства могат да се намерят хлебарки и то не навсякъде, а в съдомиялната машина. Наистина се чудите защо хлебарки в съдомиялната машина започват? Какви други усамотени места в къщата там? Хлебарката е създание, което се подчинява на древни инстинкти и ако се настани в миялна машина, тогава има обективни причини. Ще установим тези причини и в същото време ще разберем как да се отървем от тези вредни насекоми.

Защо насекомите харесват машина?

Всеки знае, че хлебарките са насекоми, способни на бързо възпроизвеждане и ако една двойка от тези същества се появи в къщата, след месец тази двойка ще се превърне в орди. Затова трябва бързо да предприемете действия, но първо трябва да разберете къде точно живеят. Ако забележите хлебарка близо до съдомиялната машина, можете да кажете с 80% вероятност, че именно в нея се е настанил. Най-вероятно той не е там. Защо си позволяваме подобни изявления? Нашата логика се основава на поведението на насекомото, както и на неговите нужди.

  1. Съдомиялната винаги е топла и влажна. Хлебарките обичат топлината, тя насърчава размножаването и те се нуждаят от влага, защото тези насекоми нямат достатъчно влага, която консумират от храните. Те се нуждаят от вода.
  2. В съдомиялната машина има много безопасни убежища, където горещата вода и перилните препарати не влизат.

Най-лесният начин хлебарката да намери кът в палета на машината, но се случва те да се настанят във вратата и в стените на кутията.

  1. Съдомиялната не вибрира толкова, колкото пералня, което означава, че в червата й можете да се отпуснете следобед, да излизате през нощта в търсене на храна.
  2. Съдомиялната машина също може да се превърне в източник на храна, ако собствениците не се грижат прекалено добре за „домашния помощник“. Остатъците от храна, които се натрупват в дъното на камерата за миене и във филтъра за боклук, ще изхранват изцяло цяла колония от хлебарки.

Би било възможно, като се замислим, да донеса още няколко аргумента, но вече е ясно, че съдомиялната машина за хлебарка е рай. По-добре е да не намерите място в къщата, тъй като основният враг на хлебарка - човек, е малко вероятно да разглоби единицата, за да отвори гнездото.

Откъде идват?

В жилищните сгради хлебарките могат да се движат почти свободно от един съсед към друг. Всъщност апартаментът на безскрупулни съседи е най-вероятният източник, откъдето могат да дойдат тези насекоми. Да се ​​отървете от безскрупулни съседи е доста проблематично, но можете периодично да капете върху мозъка им, така че да предприемат действия и да отровят насекомите.

Друг източник на насекоми е мазето на къщата. Същите съседи могат да уредят истинско сметище в мазето, откъдето безопасно се пуска цяла армия от насекоми. Мазето е влажно, топло, а храната под формата на боклук присъства. Едва сега, ако хлебарките се разведат в гигантски количества, те определено ще напуснат мазето за развитието на нови територии. Познайте къде идват? В този случай трябва да оказвате натиск върху управляващата компания, така че те да извадят боклука и да се обадите на специалисти, които ще изберат мазето.

Ако къщата ви е оборудвана с улей, има вероятност хлебарки да се настанят близо до нея. Но какво, стълбището е топло и хранителните отпадъци са наблизо, какво друго е необходимо за пълноценен живот. Като цяло има много места в жилищната сграда, където хлебарки биха могли да започнат. Но как да влязат в апартамента? Има и много опции.

  1. "Прусак" може да скочи в апартамента през входната врата. Докато се колебаехте с нещата, влизайки в апартамента, вие сте дали безплатен достъп до малкото „незаконно“.
  2. Хлебарка може да влезе през вентилационен отвор, ако не е затворена достатъчно добре.
  3. Насекомите идват покрай щрангове, ако пролуката между печката и тръбата е достатъчно голяма.
  4. Хлебарките идват от съседите чрез ставите на чиниите: в близост до дъските, близо до полилеите, през килера и т.н.
  5. Също така хлебарките могат да идват от съседи и през балкона в по-топлите месеци, ако балконът ви и балконът на съседите са съседни един на друг.

хлебарка в мивкатаКакто знаете, да се оградите от насекоми е много трудно, но все пак е възможно. Всички потенциални проходи на хлебарки трябва да бъдат блокирани. Входната врата трябва да бъде очертана със специална отрова под формата на тебешир. Хлебарка ще премине такава бариера и ще влезе в апартамента, но няма да живее дълго след това.

Вентилационният отвор за вентилация трябва да бъде надеждно покрит с пластмасова решетка, а във вътрешността на отвора да се постави специална отрова за хлебарки. Всички пукнатини между тръбата на щранга и печката трябва да бъдат запълнени със строителна пяна. Като цяло трябва да се опитате да премахнете всички известни пропуски. Така че по-вероятно е, че хлебарки в бъдеще няма да влязат в апартамента.

Как да се отървем?

Ако хлебарките все още са навити, трябва спешно да се отървете от тях. За да премахнете насекомите, трябва да опитате да определите къде се крият. Ако сте виждали хлебарки близо до съдомиялната машина, тогава трябва да изключите и да извадите „домашния помощник“. Докато го издърпвате, има вероятност хлебарката да напусне убежището си и да намери последното си убежище на подметката на чехлите ви. Методът, разбира се, е суров, но доста ефективен.

След това, плъзгайки съдомиялната машина на балкона, ние получаваме ефективна отрова в магазина под формата на спрей, развиваме страничните стени на PMM и издълбаваме вътрешното пространство, фокусирайки се върху палета. Машината за офорт трябва да бъде щедра, тъй като хлебарките са доста упорити.

В случай, че не е възможно да демонтирате машината, ще трябва да придобиете професионална отрова под формата на примамки и т.н. Бихме посъветвали да поставите капана на Raptor за хлебарки в дъното на камерата за миене. Отървете се от хлебарки вътре миялна машина, народните лекарства също ще помогнат.

Заедно с професионална стръв можете да търкаляте топки на базата на суров жълтък и борна киселина. След като изядат такава отрова, много хлебарки ще умрат. Ефективен срещу пълзящи насекоми, отровени пастели от различни производители. Придобийте няколко вида, така че вашите хлебарки вероятно вече са чувствителни към някой от тях. Всички средства срещу насекоми са добри, така че не щадете енергията и парите за химия. Не бих искал хлебарки да печелят в неравна борба.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини