Всичко за пералните машини

Как да изравним пералнята

настройка на нивоИнсталирането на пералня е не само правилната връзка с комуникациите, но и нейното изравняване с пода. Малко хора обръщат внимание на този въпрос, мислейки, че пералнята ще работи така или иначе. Всъщност това е причина и ние ще разберем защо трябва да подравните машината и как да я направите правилно.

Инструкция за подравняване

Избор на място за инсталиране, развиване транспортни болтове от пералнята, можете да започнете да го инсталирате. Първо, оборудването е свързано към комуникациите, защото всички маркучи са свързани отзад и ще бъде неудобно да се катерите по тях, ако оборудването се премести на стената. След като машината е свързана и поставена на мястото си, можете да започнете да я подравнявате.

Преди монтажа проверете равномерността на самия под, той не трябва да има силна разлика, изпъкналости и ями, ако това се установи, тогава ще бъде много трудно да настроите пералнята на ниво. Необходимо е първо да изравните пода.

За да зададете позицията на пералнята по ниво, просто трябва да регулирате височината на краката. Такива крака има във всички перални машини. В някои модели само два крака са регулируеми, докато в други - и четирите. Правим следното:

 1. Използвайки ключа, който се доставя с пералнята, трябва да разхлабите ключалките на краката.
 2. Завинтете всички крака докрай, ако има нужда машината да стои по-високо, след това ги развийте до желаната височина и визуално постигнете ниво на ниво.

  Ако машината падне в някаква посока, след това я завъртете, имате нужда от крак отстрани, където машината се навежда.

 3. Сега сложете нивото на алкохола върху горния капак и погледнете въздушния балон, независимо дали е строго по средата. Ако нивото показва отклонение, тогава трябва да затегнете предните крака.
 4. След това изместваме нивото перпендикулярно на първоначалното положение и подравняваме машината хоризонтално, извивайки още една двойка крака.
 5. Не забравяйте да проверите подравняването на страничната стена спрямо нивото. За да направите това, се прилага ниво на предната или страничната стена, както е показано на фигурата.

настройка на пералнята по ниво

Регулирането на краката продължава, докато пералнята е стабилна, а нивото, което виждате, е строго хоризонтално.

В края на работата не забравяйте да заключите копчетата на краката, така че да не се отклоняват от желаното ниво. Понякога, за да постигнете стабилна позиция, не е необходимо да стягате крака, а леко да премествате машината надясно или наляво, напред или назад. Като цяло, за да инсталирате правилно машината, трябва да сте търпеливи, не винаги е възможно да направите това бързо. Ето защо експертите препоръчват да инсталирате пералнята на плочка или на пода с циментова замазка.

Въпреки това, дори правилно инсталирана пералня може да се провали с течение на времето. От какво идва това? Всичко е просто, първо, машината може да се измества от постоянни вибрации, и второ, почвата, върху която е построена къщата, може да се "движи", което означава, че нивото на сградата е изместено.

Защо се прави това?

Възниква логичен въпрос, защо тогава дори да изравнявате машината на ниво? Въпреки различни фактори, това трябва да се направи. В крайна сметка неправилно инсталирана машина ще вибрира прекомерно и понякога скача. Прекомерната вибрация на барабана и на цялата пералня води до по-бързо износване на частите, техниката се разпада.

Най-често се появяват следните проблеми поради вибрации:

 • пластмасов резервоар се напуква;
 • плочки в стая на стената се напукват около тока на вибрираща машина;
 • машината „тръгва“ от мястото си;
 • лагерите се износват

За да инсталирате правилно машината и тя не скочи, някои потребители въз основа на опита си препоръчват да използвате гумени чаши под краката. Монтират се на пода и намаляват вибрациите на машината.

чаши под краката на пералнята

Така че можете сами да настроите пералнята на ниво. Ако не искате да правите такава работа или не за този инструмент, тогава се обадете на капитана, за да не скочи след това, но просто не оставяйте машината в нестабилно положение!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини