Всичко за пералните машини

Как да изключите пералнята?

Човек гледа вътре в резервоара на пералняОбикновено здравата машина се изключва автоматично след завършване на пълен цикъл на измиване. Така че е програмиран да премине в режим на изключване след приключване на работата. Но, за съжаление, това се случва по различен начин. Тоест, той просто не се изключва.

Такава ситуация може да възникне, когато възникне неочакван отказ в системата за управление на пералнята. Последствията от тази неизправност може да са заключена врата на люка, която не иска да се отвори така или иначе. С тази неизправност просто не можете да вземете прането. Могат да възникнат и други неприятности.

Проблеми с пералнята и тяхното решение

Нека разгледаме по-подробно този въпрос и да решим какво трябва да се направи, за да се реши проблема.

Ситуация № 1: електричеството внезапно се изключи

В този случай машината спира. Без електричество тя просто не може да продължи да мие. В този случай не се притеснявайте. Когато електричеството се появи отново, измиването ще продължи. Можете също да го изключите от контакта на стената. Това трябва да се направи, ако в бъдеще са възможни спадове на напрежението. Когато захранването на електроенергията се регулира, ще бъде възможно да свържете отново машината.

Ситуация № 2: машината замръзва и нищо не се случва

Пералната машина е залепенаПърво проверете за електричество. За да направите това, можете просто да включите светлината или всеки електрически уред. Ако няма електричество, прочетете горния параграф. Ако всичко е нормално с електричество, тогава погледнете какво пише на дисплея на пералнята (ако е предвидено в дизайна). В случай че дисплеят показва номера или други непознати за вас обозначения, тогава най-вероятно те означават грешка.

Намерете инструкциите, които се доставят с домашния уред и посочете в него какво означават тези знаци. Кодът за грешка ще ви информира за причината за неизправността.

Ситуация 3: необходимо е аварийно изключване на пералнята

Каквото и да се случи с вашата пералня, винаги можете да я прекъснете. За да спрете програмата, трябва да натиснете бутона, за да стартирате измиването. И го задръжте за 5-10 секунди. След тези действия работата на машината ще бъде прекъсната.

Ако трябва да извадите прането, най-вероятно ще трябва да изчакате 2-3 минути, докато вратата на люка се отключи. Ако не е необходимо да вземете прането, а просто променете програмата за пране или стартирайте по нов начин, тогава можете да го направите и да рестартирате машината.

Ситуация № 4: Необходимо е да извадите изтриващите се неща възможно най-бързо

Изберете „Завъртане“ и задайте режима на „Не се върти“. След това ще започне автоматично оттичане на вода. Тогава вратата на пералнята може да се отвори. Между другото, с това решение нещата няма да бъдат извадени и много мокри. За да ги направите по-малко мокри, можете да започнете цикъла на въртене.

Ситуация № 5: Всички горепосочени методи не работиха и трябва спешно да източите водата и да спрете миенето

За да разрешите проблема, можете да развиете филтъра за дренажна помпа, който се намира в долната част на машината.

Но имайте предвид, че цялата вода, която е в резервоара, ще се разлее директно на пода. Ето защо, подгответе и заменете нисък, но ефикасен контейнер под мястото на филтъра. Също така е по-добре да подготвите парцал. Филтърът обикновено е скрит зад подвижен панел. Тя ще трябва да бъде премахната. А самият филтър просто се усуква.

Извадете филтъра за източване на помпата на пералната машина

Ситуация 6: Пералнята не отговаря на всичко, което правите

В този случай трябва да изключите кабела от контакта, като по този начин изключите вашата машина от захранването. След това изчакайте 10 до 15 минути. И го включете отново. Ако се появи отново неизправност, можете да опитате да приложите този съвет отново или да се свържете с професионален сервиз.

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Елена Елена:

  Машината не се включва, заключването на машината не работи!

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Задайте измиването на 800 °. Бързо измиване на цветни тъкани 9. Ужасно е! Обикновено 2 часа. Вече има повече от 4. Няма думи. Чакам, чакам! По принцип се изтрива без край и край. Мисля, че вече съм ходил 10 пъти. Завъртането и източването не реагират, аварийното изключване не работи. Изключих го, включих го отново, изтрих допълнително. Indesit.

 3. Граватар Рома Рим:

  След подмяна на лагерите на Indesita, режимът на източване се активира без завъртане и не се изключва. Какво да правя

 4. Граватар Сергей Сергей:

  Машина Indesit - процесът на миене е завършен, източването е работило, но барабанът се върти и ревът стои. Вратата не се отваря. Какъв е въпросът с нея?

 5. Граватар Маргарита Маргарет:

  Машина Indesit - също процесът на измиване е завършен, източването работи. И върти също. Но барабанът се върти. Машината е много гореща. Изключих го, вратата се отвори, вътре е много горещо бельо и идва права пара. Защо се случи това? Не промених нищо в програмата.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини