Всичко за пералните машини

Коя LG пералня да изберете

който SM LG да изберемВсички уреди на LG са известни със своята надеждност и отлично качество. Потребителите се опитват да изберат пералня LG в съответствие с необходимите спецификации и цена. Откриването на коя техника е необходима ще помогне на точните и правилно зададени въпроси към мениджъра по продажбите или задълбочен анализ на параметрите на техниката на пране, както и функциите, които тя е в състояние да изпълнява.

Какво да търсите при избора?

Купуването на пералня е бизнес, към който трябва да се подходи сериозно и отговорно. Всички модели имат различни параметри и именно върху тях първоначално трябва да обърнете внимание, преди да решите кой модел пералня да купите. Различните модели перални машини на LG могат да се различават в следните параметри:

 1. размер на барабана и метод за зареждане на неща в пералнята;
 2. стандартни функции и разнообразие от програми;
 3. наличието или отсъствието на допълнителни функции;
 4. шум по време на работа на пералнята;
 5. енергийна ефективност на оборудването;
 6. мощност и вид на двигателя;
 7. определени класове пране и предене.

Какво изтегляне е необходимо?

Стандартните параметри на дизайна включват действителните размери на пералнята. Те включват също метода на зареждане, който може да бъде вертикален или челен, и масата на зареденото пране. Всички тези параметри се избират индивидуално, тъй като често има ситуации, че просто няма място за перална машина със значителен обем.SM LG 8 кг

Преди да закупите перално оборудване, трябва да изберете място за инсталиране и да направите подходящите измервания. Чрез измерване на ширината и дълбочината е необходимо да се измери височината на пространството под пералнята. Само с необходимите измервания можете да отидете в търсене на модел, подходящ за параметрите. Също така си струва да се има предвид, че колкото по-големи са действителните размери на оборудването, толкова повече неща могат да бъдат заредени с един процес на измиване. За четиричленно семейство изборът на такава машина с максимално натоварване от 5 кг е идеален.

Не вземайте оборудване с запас от обем. Минимумът не е регистриран никъде, но ако има малко неща за измиване в него, качеството на измиване се влошава значително. Барабанът трябва да се напълни поне 2/3. Това позволява на тъканите да се търкат оптимално и следователно нещата се мият по-добре.

Сега те произвеждат перални машини, способни да мият от 3 до 12 кг неща в един процес и затова всеки може да избере най-добрата техника.

Програми и функции

Разнообразието от програми, както и техният брой, наличието на допълнителни функции и наличието на специални режими - всичко това значително влияе върху практичността и използваемостта на пералнята. Когато избира специален режим, потребителят не може да се притеснява, че нещата ще бъдат развалени, тъй като специалните програми ще позволят на техника да мие дрехи според посочения режим.

Често хората избират пералня, в която има стандартни програми и функции. Мнозина просто не знаят как да използват допълнителните функции, а корейският им производител предлага огромно количество. Функционалността може да бъде огромна, но заслужава ли си да купите кола, пълна с различни допълнителни функции?

Днешните перални машини могат да съдържат около 20 програми. Моделите на охладителите са натъпкани с много допълнителни функции, които понякога изобщо не се използват от хората. Стандартните автомати не могат да се похвалят с такава функционалност, тъй като съдържат само 8-10 функции за пране.

виждаме SM LGАко човек се нуждае от стандартни режими на пране, за да задоволи напълно нуждите му, тогава не трябва да преплащате, купувайки пералня с по-разширена функционалност. Най-добре е да предпишете необходимите режими, преди да отидете в магазина, за да закупите оборудване. В огромен асортимент можете бързо да се изгубите и да закупите по-скъпо оборудване с функции, които просто не е необходимо да се използват. Всички стандартни програми за перални машини могат да бъдат разделени в следните групи.

 • Програми за типа плат. Тук потребителят може да избере конкретен тип пране в зависимост от тъканта на продукта. Например връхните дрехи се перат най-добре в режим „водоотблъскващ ефект“, а деликатните неща - в режим „измиване на деликатни тъкани“. Също така, в стандартните програми на перално оборудване по вид плат има: памук, бебешки дрехи, синтетика, коприна и други;
 • Програми за интензивността на процеса на измиване. Интензитетът зависи от степента на замърсяване. За много мръсни неща е по-добре да използвате накисване или кипене. Има и интензивно измиване, което ви позволява да миете добре прането си. За по-малко мръсни неща можете да използвате биомиене или бързо измиване. Ако е необходимо, можете просто да изплакнете прането.

В допълнение към стандартните програми, всички перални машини могат да имат допълнителни функции. Удобният режим на лесно гладене ви позволява да избягвате гънки и сгъване на нещата. Икономичното измиване може значително да спести вода и електричество. Има и ръчно пране на вълнени неща, дренаж, специален антиалергенен режим и много други.

Автоматичните перални машини на LG могат да имат други практични и полезни функции. Много от тях, като спирка Aqua, ви позволяват да оставите пералнята без надзор. Дори да се появи теч, програмата ще спре да се мие самостоятелно, което означава, че не трябва да се страхувате от наводнението.

Безопасните режими са незаменими при работата на пералнята. "Детска ключалка" предпазва пералнята от препрограмиране по време на работа. Дори ако детето стигне до техниката, то няма да може да промени зададената програма за измиване или да отвори вратата. "Конзолата за дисбаланс" ви позволява да разпределите оптимално прането върху барабана. Това ви позволява значително да намалите вибрациите по време на работа и влияе положително на продължителността на работа на пералното оборудване.

Също така, почти всички перални машини имат необходимите програми, с които можете удобно и икономично да перате дрехи. "Автоматично дозиране" ще избегне прекомерната консумация на вода, а Aqua сензорът ще определи необходимостта от допълнително изплакване.

Използвайки тези допълнителни функции, можете да забавите началото на процеса на измиване или да забавите изплакването.

Клас на енергийна ефективност, шум, измиване и завъртане

В техническата документация за перално оборудване, както и в неговия случай, винаги се предписва енергийният клас. Той е представен с латински букви и е класифициран от А до С. Въпреки факта, че този показател може да бъде различен, днес пералните машини от клас А или по-високи често се предлагат в продажба. Има и техника от клас C, но тя е представена главно от модели, в които присъства функцията на сушене на нещата.

Консумацията на енергия между пералните машини от клас A и C е значително различна. Оборудването от клас C консумира поне 12 волта на час повече, което е значителен разход. Със стандартния режим на пране и максимално натоварване пералнята от клас A +++ консумира 15W / час. Уредите от клас C със същото измиване ще консумират поне 27 W / час.

Нивото на шума се измерва в dB (децибели) и също е посочено в техническите спецификации на пералната машина. Този индикатор се състои от двойка числа, първата от които показва нивото на шума по време на процеса на измиване, а втората - същия индикатор по време на цикъла на въртене. Производителността на добра пералня не трябва да надвишава 55/70 dB. По-тихите уреди с по-ниски нива на шум са инверторни перални машини.

Ефективността на измиване показва неговия клас.Пералното оборудване клас „А“ има най-висока производителност и успешно се справя с отстраняването дори на най-силните замърсители. Класът на измиване варира от "A" до "G", но с леко понижение в класа, разликата не може да се види.

Нещата, измити в техниката на пране с клас на пране „A“, практически не се различават от нещата, измити в машината, имаща клас „B“.

Завъртането се различава в скоростта и параметрите на класа. Скоростта е посочена в максимални обороти в минута. Минималната скорост на въртене е 400 об / мин, а максималната не надвишава стойност от 1800 об / мин. Най-добрият вариант ще бъде средната версия, способна да се притиска със скорост 1000 об / мин. Класът на въртене се обозначава от А до D и показва остатъчната влага в вече изтъркани неща (от 45% до 72%).

Някои от най-добрите модели.

LG FH0G6SD0. Добра и сравнително компактна техника за измиване, която притежава целия необходим набор от стандартни функции. Ширината му е само 36 см, но е способна да побере до 4 кг неща. Средното въртене е 1000 об / мин.

Специално разработена система от алгоритми за пране ви позволява да измиете ефективно и внимателно всяка мръсотия върху всяка тъкан. Инверторният мотор, който е инсталиран в техниката, има директно задвижване. Липсата на колан и опростен дизайн може значително да намали шума по време на работа.

LG FH0G6SD0

Машината има режим на самопочистване, който се стартира автоматично след 30 измивания. Оборудването се управлява по електронен път, а зададените параметри се показват на сензорния екран. Предимството на този модел е гаранция за двигателя, който е поне 10 години. Нивото на шума по време на процеса на измиване е много ниско. Има 13 функции за пране, които ще ви позволят да перате качествено всякакви дрехи. Малък размер и тегло.

Има и недостатъци. Те включват липсата на отделен режим на въртене. Също така съществен недостатък на машината е слабата стабилност и затова тя трябва да бъде инсталирана строго според нивото. Малък барабан няма да ви позволи да миете насипни неща.

LG F-12U2HDM1N. Малка и компактна пералня с необходимата функционалност. Това е напълно достатъчно за измиване и сушене на нещата от семейство от 4 души. В техниката е инсталиран барабанен мехур, който позволява да се измиват ефективно и най-мръсните неща.

Има 14 режима на измиване, но има и специална технология Tag On, с която можете да задавате допълнителни режими на оборудването. Скоростта на въртене е 1200 об / мин. Има сушене на пара и лесно гладене. предимства:

 • компактен, тъй като дълбочината му е само 45 см;
 • успешно комбинира оборудване за измиване и сушене;
 • има много различни програми;
 • е популярен сред потребителите.

недостатъци:

 • невъзможно е да включите въртенето без изплакване;
 • детското заключване не влияе върху бутона за захранване;
 • добро качество на сушене само при ниско натоварване;
 • някои неща не могат да бъдат изсушени.

LG F-12U2HDM1N

LG F-2J7HS2S. Тази техника на пране е широка само 45 см, но можете да заредите до 7 кг предмети. С помощта на установената функция на обработката на пара изобщо не можете да перете дрехи, а просто да я освежите и изгладите гънките. Характерното за този режим е, че миризмата се отстранява без добавяне на различни почистващи препарати.

Пералнята разполага с всички необходими набори режими. Има и режим TurboWash, който ви позволява да намалите процеса на измиване до 15 минути. Можете да контролирате пералното оборудване с помощта на Wi-Fi и ако е необходимо, можете да зададете допълнителни режими. В процеса на първоначално пране можете да добавите неща към пералнята.

LG F-2J7HS2S

Машината практически няма недостатъци, но има пълни предимства. Шумът от работата му е минимален, тъй като е инсталирано задвижване на инвертора. Самопочистването на барабана може да започне в принудителен режим и то да се извършва без добавяне на различни реагенти.Също така пералното оборудване има възможност да претегля нещата и да измерва консумацията на вода.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини