Всичко за пералните машини

Как да интегрирате съдомиялна машина в кухнята

как да интегрирате съдомиялна машинаДалеч не всички хора имат възможност да правят основни ремонти в кухнята сравнително често: да сменят кухненския комплект, да прекрояват окабеляването, канализацията, тръбите и т.н. Но какво ще стане, ако кухнята вече е готова, всъщност не искам да преработвам нищо в нея, но има нужда да закупите съдомиялна машина? Дори ако кухнята не е малка, не е възможно да се намери място за ново оборудване от вратата, особено оборудване, изискващо комуникация. Как да интегрирате съдомиялна машина в завършена кухня, това ще бъде разгледано в тази история.

Търсим място и изчисляваме размери

опция за поставяне на съдомиялна машинаКогато едва започваме да планираме интериора на кухнята и в тази стая няма нищо друго освен очуканите стени, е много по-лесно да определим къде ще стои съдомиялната машина. В нашия случай вече се предлага добре работеща кухня, всичко в нея е на мястото си и няма нищо излишно. Как да интегрирате нов домакински уред в такава стая и дори много голяма, е решаващ въпрос, който изисква разрешаване на първо място.

Като начало трябва да узрее идея в главата ви, където бихте могли да поставите тази кухненска единица. Както знаете, трябва да мислите много добре, защото няма толкова много приемливи варианти. Мислейки за мястото на инсталиране, трябва да имате предвид мисълта за свързване на съдомиялна машина, тъй като самото й поставяне не е достатъчно, трябва да осигурите нормалната й работа, без никаква „техническа крайност“. Експертите в това отношение предлагат няколко идеи.

 • Поставете съдомиялната машина в мивката под мивката. Самата идея не е лоша, ширината и дълбочината на прането просто съвпада с ширината и дълбочината на много модели съдомиялни машини. И височината може да се увеличи, като презаредите дъното на мивката. Сифонът също ще трябва да закупи специален, но той е близо до комуникациите с вода и канализация.миялна машина под мивката
 • Поставете съдомиялната машина в един от големите шкафове за пода, който се използва за съхранение на съдове с големи размери. Кабинетът, разбира се, ще трябва да бъде преработен, ще поговорим за това малко по-късно.
 • Поставете миялна машина вместо електрическа печка. Много от тях сега отказват електрическите печки, заменяйки ги с по-малки общи повърхности за готвене. Ако не се нуждаете от фурна и все още сте планирали да „отпишете“ старата си електрическа печка - тази опция може да бъде обмислена от вас.
 • Извадете най-малко необходимия елемент в кухнята и поставете съдомиялната в него. Малко вероятно е да намерите такава част от кухненския комплект, но тази опция не трябва да се отхвърля.
 • Можете да поставите съдомиялната машина върху свободно стоящ домакински уред. Например, ако имате пералня някъде в ъгъла на кухнята, далеч от кухненския комплект, можете да поставите "съдомиялна машина" отгоре, въпреки че в този случай никой не премахва въпросите на естетиката.
  миялна машина на пералня

Обърнете внимание! Не е необходимо да поставяте съдомиялната на пода, има много дизайнерски решения, когато тази машина е била вградена в шкафове, които висяха от пода на височина 60-90 см или дори по-високо.

Преди да решите дали миялна машина влиза в определено място, трябва да решите какъв тип машина искате. Има следните видове "съдомиялни машини":

 1. не са вградени - те не са предназначени за монтаж в мебели;
 2. частично вдлъбнати - могат да се поставят в мебели, но не във всякакви;
 3. напълно вграден - специална техника, проектирана да бъде интегрирана в кухненския блок.
 4. Компактен - те заемат толкова малко място, че влизат във всяка готова кухня.

Напълно вградените малки или частично вградени съдомиялни се вписват най-добре в завършената кухня. Как да направите изчисления и успешно въведете вградената кола на правилното място, можете да прочетете в статията Монтаж на вградената миялна машина, Между другото, ако купувате компактна съдомиялна машина, не е нужно да търсите място за нея дълго време, защото размерите на малка "съдомиялна машина" са сравними с размерите на микровълновата фурна.

Как да преработите шкаф под "съдомиялната машина"?

Ако имате шкаф в кухнята, в който можете да инсталирате съдомиялна машина (тя е подходяща по размер), тогава трябва правилно да я адаптирате за тези цели. Между другото, не само стандартните подови шкафове с рафтове са подходящи. Можете дори да интегрирате съдомиялната машина в шкаф с чекмеджета. Какво правим?

 1. Изваждаме предната част на шкафа. Ако шкафът има чекмеджета, извадете ги.
 2. Изваждаме цялото съдържание отвътре, заедно с рафтовете.
 3. Изключваме пантите, на които са се държали вратите - те могат да пречат на монтажа на съдомиялната машина.
 4. Изключваме задната стена - тя само ще ни смути.
 5. Чудим се по размер дали нашата миялна машина ще влезе, ако е така, поръчваме фасадата на шкаф.

Важно! Ако не искате да харчите пари за предната част или има проблеми с производството им, можете да върнете вратите обратно, след като преместите пантите върху тях.

Какво може да се изисква за инсталиране?

Какви инструменти и материали ще бъдат необходими за инсталиране на "съдомиялна машина" в готовата кухня? Можем само да спекулираме, има хиляди опции. По принцип се изисква стандартен набор от инструменти, който е в килера на всеки собственикНо с аксесоарите не всичко е ясно.

 • Ако съдомиялната машина ще стои от сифон или тръба за източване на разстояние 1,5-2 м, стандартният дренажен маркуч, включен в съдомиялната, може да не е достатъчен. Не препоръчваме да се опитвате да свържете маркуча, по-добре е да купите твърд, но истински.
 • Може да се изисква и удължен входящ маркуч. Ако се предполага, че миялната машина ще бъде свързана с гореща вода, тогава два маркуча.
 • Необходим е месингов водопроводен тройник с надземен кран.
 • Ще ви трябват също фума лента и гумени уплътнения.
 • Ако "миялната машина" ще бъде инсталирана в мивката, ще трябва да закупите специален сифон.

Горният списък с материали са основните компоненти, но може да се нуждаете и от цял ​​куп различни дребни неща: самонарезни винтове, панти за вграждане на врати, скоби, обтягащи съединители и други. Като цяло Бъдете готови да съпоставите идеите си с онези материали, които са под ръка или които лесно можете да закупите.

Обърнете внимание! Ако направите отделен изход под съдомиялната машина, вземете двуядрен меден проводник с добра изолация и влагоустойчив изход.

Къде и как да свържете съдомиялна машина?

Мястото е избрано, материалите са събрани, идеи са се появили, започваме да свързваме съдомиялната машина. Но къде да го свържете, защото електрическата и водната комуникация не бяха специално подготвени за съдомиялната машина. Да започнем с електричеството. Проблемът е, че в готовата кухня едва ли има отделен контакт за мощен потребител, а залепването на захранващ кабел в съществуващ контакт, който е свързан към хладилник, микровълнова печка или друг уред, не се препоръчва. Можете да донесете нов контакт от комуникациите на електрическата печка.гнездо за съдомиялна машина

 1. Изключете захранването, като изключите превключвателя на електрическия панел.
 2. Развийте гнездото 380 V.
 3. Вземете индикатор за отвертка и намерете фазовия и неутралния проводник.
 4. Пренасяме тези проводници през терминалната връзка отстрани.
 5. Пробиваме дупки в стената и монтираме "карантията" на нов изход.
 6. Свързваме, внимателно затягаме всичко и след това поставяме тялото на водоустойчивия цокъл.

Тази опция за извеждане на контакта не е напълно правилна, но нямаме специални опции. Не можем да разбием стените за ново окабеляване или да закрепим кабелните канали, тъй като кухнята вече е направена.Сега ще решим въпроса за комуникациите с вода и канализация, ще се опитаме да направим това и с малко кръв.

 • Покриваме студената вода.
 • Изключваме маркуча, който преминава от металопластичната тръба към смесителя.
 • Монтираме тройник с кран на маркуча и го свързваме обратно към миксера.
 • Свързваме поточния филтър към тройника, а след това към него входящия маркуч на съдомиялната машина.

Както можете да видите, без глобални промени, всичко е чисто кокетно, но много ефективно. Сега свържете съдомиялната към канализацията. Тук няма нищо особено - монтираме предварително закупен сифон с кран за дренажен маркуч. Свързани сме с този клон, без да забравяме да направим коляно на сифона и в основата на "съдомиялната машина". Сега остава само да поставите съдомиялната на мястото си и да проведете тестове - работата е завършена.

Обобщавайки, отбелязваме, че ако не знаете къде да „залепите“ съдомиялната машина във вече направена кухня, не се отчайвайте. Включете главата си, научете експертни съвети и действайте. Ние не без причина се надяваме, че ще успеете!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Алекс Алекс:

  Като цяло, не в професионален план, докато гледах 10 секунди от видеото, не можех да продължа (отвращение към вършената работа, като извращение), ще кажа следното: зеле-зеле. Закачих 2 тройника от гъвкаво водоснабдяване. В същото време се притеснява за течове и къси съединения от електро, дава временна колиба през удължителен кабел, никакви другари не са добри и не се учат от неговия пример. Аз самият направих ремонт и имам всичко на пропилена в стената през гребена и всеки клон на гребена е блокиран отделно. Всеки потребител има своя собствена жица (миялна машина, бойлер, печки, пералня, осветление, окабеляване на стаята и всичко това чрез диференциална машина. Плюс това, на входа има забавно нещо, което издържа 7000 ампера светкавица, влизаща в окабеляването и я предпазва от счупване на проводник (нула) електротехниците ще разберат - тогава вместо 220 V - 380 V се появява в мрежата, другарите трябва да направят това, а не да извайват гърбицата, както във видеото!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини