Всичко за пералните машини

Как да интегрирате съдомиялна машина в калъф за молив

съдомиялна в моливНякои собственици сравняват планирането на кухнята с изграждането на лунен ровер или някаква космическа совалка. Те карат и себе си, и наемат дизайнери в безумие, изхвърляйки сантиметри и дори милиметри кухненско пространство, за да се настанят повече мебели и уреди. Много хора мечтаят да построят съдомиялна машина в калъф с молив до фурна, микровълнова печка или някакво друго оборудване, но не знаят как да го направят. Нека разгледаме подробно този въпрос.

Принцип на вграждане

В момента има два различни начина за интегриране на съдомиялна машина в калъф за молив: вертикално вграждане и хоризонтално вграждане. Хоризонталната инсталация включва поставянето на 3-4 секционни калъфа за молив, по протежение на стената. Във всяка секция (от стена до стена) се поставят домакински уреди: миялна машина, пералня, фурна и др.

Вертикалната интеграция се извършва в класически калъф за молив, където съдомиялна машина е разположена на долното ниво, а фурна или други уреди са разположени на горното ниво. Използването на класически калъф за молив е привлекателно, защото спестява значително количество пространство (от 55 до 90 см). Защо? Да, защото оборудването не стои до стената до стената, а един над друг. Съдомиялната машина е вградена в долното ниво на калъфа за молив.

  1. Първо измерваме вътрешното пространство на нишата на калъфа за молив и го съпоставяме с размерите на тялото на съдомиялната машина.

Калъфът на съдомиялната машина може да има малки изпъкналости, затова преди да организирате мебелна ниша, е необходимо на всички места да се определят точните размери на машината до 1 мм.

  1. Определяме местоположението на съдомиялната машина в нишата и отбелязваме местоположението на вътрешните стени.PMM в калъф за молив
  2. В долната част на основната ниша правим разфасовки според дебелината на материала, от който са направени вътрешните стени. Самите стени са персонализирани според дълбочината и височината на нишата. Можете да преминете с едно изрязване, след което страничната стена на нишата ще поеме ролята на втората вътрешна стена. Вътрешните стени на нишата не трябва да достигат до вратата на калъфа за молив 2-3 cm. Можете да направите напитка в калъф с молив под съдомиялната машина, като използвате мозайката и длетото.
  3. Инсталираме вътрешните стени и ги фиксираме отгоре на вътрешните ъгли.
  4. Закачаме фасадата на мебелите на вратата на съдомиялната машина, въвеждаме машината в подготвената ниша и, ако е необходимо, я фиксираме там.
  5. Свързваме съдомиялната машина и проверяваме нейната работа.

Оказва се много естетически и практично. Наистина спестявате място в кухнята, а съдомиялната машина е скрита от вътрешни и външни стени и дори две врати. Отвъд такива бариери, миялната машина е почти неразбираема и невидима. Много собственици оценяват това много и са абсолютно прави.

За да вградите съдомиялна машина, ще ви е необходим най-разпространеният дърводелски инструмент: малат, длето, мозайката. Ще ви трябват и владетел, молив, отвертка и бормашина за пробиване на отвори за винтове. От необходимите материали: лист ламинирано ПДЧ в цвета на мебелите, метален ъгъл, винтове, крепежи за корпуса на ПММ.

Съседи за миялната машина

В мрежата има много спорове относно местоположението на съдомиялната машина в кухнята по отношение на други домакински уреди. Какви устройства могат машината един до друг в калъф за молив, а кои категорично не? Нека да се оправим.

Някой да крещи товасъдомиялна ханза или който и да е друг не може да бъде поставен върху същия калъф за молив с микровълнова печка. Колко вярно е това твърдение? Всъщност между микровълновата и най-близкия домакински уред трябва да има значителна пропаст, добре, поне 7-10 cm. Във вертикален случай такава празнина може да бъде осигурена. Достатъчно е да направите допълнителен вътрешен рафт вътре в горната ниша, като повдигнете микровълновата фурна спрямо долната ниша с необходимите 10 cm.

вградена миялна машинаМожете да поставите съдомиялната машина под фурната, но не и обратното. Ако съдомиялната машина е разположена над фурната, тогава и двете устройства могат да бъдат повредени, ако текат. Парата, излизаща от фурната по време на готвене, ще се повиши и ще повреди електрониката на PMM.

Е, ясно е, че не можете да поставите съдомиялна и пералня в класически калъф за моливи едновременно, въпреки че те могат да стоят една до друга в хоризонтален калъф за молив, при условие че дял раздели техните странични стени.

Какъв извод можем да направим? Вграждането на PMM в молив не е толкова трудна процедура, просто трябва да изчислите всичко много компетентно, да начертаете скица и внимателно, не бързайте да я приложите на практика. Е, разбира се, трябва да знаете за общите принципи за вграждане на PMM в калъф за молив, за които говорихме днес. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини