Всичко за пералните машини

Как да пухнете пухено яке след пране у дома

пух пухКак да възстановите пухеното яке след измиване и крайно неуспешно пране в пералнята? Такъв въпрос често може да бъде намерен на различни тематични форуми в Интернет. Хората наистина развалят връхните си дрехи със собствените си ръце и след това се вкопчват в главата си, чудейки се как да се върнат към предишния си вид. Разбира се, ако нещо сериозно се повреди от топла вода или химия, вече може да се направи малко. В други ситуации можете да опитате да върнете пухеното яке към първоначалния си вид. Ще говорим за това.

Как да се изправите?

Повреденото подплатено палто трябва бързо да бъде възстановено. Колкото по-бързо се захващате за бизнеса, толкова повече са шансовете да върнете нещата в правилния им вид. Най-добре е да се хванете, преди пухеното яке да е изсъхнало, докато набрашнените бучки пух с остатъци от прах все още не са се втвърдили и да направите следното.

  1. Все още мокър, добре или поне мокър яке, можете да го натиснете обратно в барабана на пералнята, да поставите въртенето на ниски обороти, добре, да речем, на 500 и да залепите 4-5 тенис топки с него. Бучки мокър пух ще бъдат разбити от топки по време на цикъла на въртене и пълнителя, тогава ще бъде по-лесно да се разпределят вътре.

Ако пухът не се изправи първия път, по-добре да не се върти отново. Не забравяйте, че многократното въртене, дори и при ниски скорости, разваля външния вид на пухеното яке.

  1. Изсушеното яке е третирано по различен начин. Взимаме гладка пръчка, например стрък от четка или моп, и след това топки за измиванеравномерно и без излишни усилия започваме да нанасяме удари по цялата повърхност на пухеното яке. По този начин големи бучки пух могат да бъдат счупени.
  2. След като се разчупят големите бучки, можете да започнете старателната работа по разглобяване на малки бучки пух с ръце. В този случай надолу якето трябва периодично да се повдига и разклаща.

В допълнение към надолу, неправилното измиване може да повреди външната повърхност на пухеното яке. Това се случва в случаите, когато такива връхни дрехи се перат с прах, а не със специален гел. Показано е по следния начин. По повърхността на пухеното яке се появяват бели петна и петна. В някои случаи такива петна се появяват само по ръкавите и близо до яката, но по-често покриват цялата повърхност на връхната дреха.

Господарките често се опитват да се отърват от такива петна, избърсвайки повърхността на бухалото с мокър парцал. Изглежда, че в началото дори помага, но само след няколко минути тъканта изсъхва и петна и петна се връщат. Това се дължи на микрочастиците на праха, разположени дълбоко в дрехата. Те ще се показват, докато не прекалявате и най-важното, не изплаквайте надолу якето няколко пъти. Просто няма други ефективни начини да се отървете от този проблем.

За да предотвратите появата на петна по връхните дрехи от сега нататък, измийте ги със специален шампоан за връхни дрехи или гел за пране. Намалете дозата на почистващия препарат. Не е необходимо да се спазват препоръките за дозиране, които са посочени на опаковката от производителя. Изсипете по-малко. Изплакнете надолу якета по-дълго и в големи количества вода, в противен случай дори гелът не може да бъде отстранен качествено от тъканта.

Изтриваме, така че да няма проблеми

За да не се чудите по-нататък: как да пушите яке от пуховик след измиване у дома, е необходимо да изперете връхни дрехи, като вземете предвид инструкциите, които експертите са разработили по този въпрос. Независимостта в този случай може да доведе до повреда на пухеното яке. И така, правилата са следните.измиващ гел

  • Внимателно подхождайте към избора на почистващ препарат и стриктно следете дозировката им. Когато перете пухено яке, не добавяйте балсам.
  • Преди да измиете, разкопчайте всичко, което идва разкопчано от пухеното яке. След това тези малки части могат да се мият отделно.
  • Измийте пухеното яке само с внимателен режим, при температура не повече от 400C и скорост на въртене не повече от 500-600 об / мин.
  • Заедно с пухено яке в пералнята трябва да се сложи магнитни топки, така че пухът да остане в добро състояние. Ако няма магнитни топки, хвърлете топки за игра на тенис.
  • За да направите пухеното яке след пране в пишеща машина да изглежда перфектно, не се ограничавайте до един цикъл на изплакване. Ако на контролния панел на вашата шайба има бутон „двойно изплакване“, пуснете го без колебание. Допълнителният цикъл на изплакване няма да повреди надолу якета.

Дамското яке е много по-способно да навреди на високоскоростното въртене от изплакването в студена вода.

Сушене на дрехи с пълнеж

изсушете пухеното яке върху хоризонтална повърхностВисококачественото измиване на пуловер е само половината от битката. Ако връхните дрехи с пълнеж надолу са изсъхнали по някакъв начин, тогава в резултат ще получите напълно непоносимо нещо. Основното изискване е да трябва да изсушите якета далеч от пряка слънчева светлина, гореща батерия, нагревател и други източници на топлина в сплескано състояние, за предпочитане на хоризонтална повърхност.

Ако изсушите пухено яке в стая, след това му осигурете добра вентилация, ако е на улицата, изчакайте топло време с много лек вятър. По време на сушенето надолу якето не трябва да се оставя без надзор, в смисъл, че трябва да се разклаща старателно и дори да се преобръща около всеки 2-3 часа. Прекалено дълго нещото не трябва да се изсушава, след два дни пухеното яке изсъхва много добре.

И накрая, пухеното яке ще бъде хубаво да се „отдалечи“, както би трябвало, с гипсокартон, за да чука килими. Такава мярка ще помогне на камшика и разпределението на пухът вътре. Можете да използвате пръчка за това, но клапърът е по-сигурен.

В заключение отбелязваме, че ако случайно сте измили надолу якета неправилно, което е причинило на пухът да се натрупа и на повърхността се появяват петна, трябва да изплакнете нещата отново. И след това направете всичко стриктно според инструкциите, изложени в тази публикация, и всичко ще бъде наред. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини