Всичко за пералните машини

Как да включите пералнята и да стартирате измиването

Как да включите пералнятаАко се сблъскате с въпроса: „Как да включите машината?“ И така, все още не е трябвало да започнете да се миете. Може би току-що сте закупили този голям домашен уред и искате да миете прането си. Или пералнята стои от дълго време в апартамента ви, точно преди да не сте перали, но някой друг. В този случай просто искате да разберете какво трябва да натиснете, за да стартирате машината. Тук обсъждаме и двата варианта и започваме с първия.

Монтаж на машина

За да свържете пералнята, трябва да я разопаковате. Извадете опаковката. След това трябва да развиете транспортните болтове. Те са разположени на гърба на машината. След като ги премахнете, дупките ще останат. Специално за тези дупки в комплекта са включени пластмасови тапи, които трябва да бъдат поставени в отворите.

След това инсталирайте машината на предварително избрано място. Между другото По-добре е да изберете място за автомобили с равен и твърд под. Не е необходимо да поставяте нищо под пералнята (с изключение на антивибрационната постелка. Можете да я поставите). След това трябва да регулирате височината на краката на машината, така че тя да стои възможно най-стабилна. Краката са разположени по краищата на долната част на тялото. Височината им се регулира чрез усукване.

Желателно е също машината да е на ниво. За да сме сигурни в това, ще трябва да използваме строителното ниво.

Връзка с перални машини

Връзка с перални машиниСлед това свързваме машината към вода, канализация и електричество. Ако инсталирате пералнята на старото място. Тоест, ако преди това сте инсталирали машината, това означава, че всички необходими места за връзка вече са организирани. Вече е монтиран клон в тръбата за студена вода, за да може водата да влезе в машината с кран, вече е подготвена точка за източване на вода в канализацията. Има и къде да свържете електрическия проводник.

Ако не сте подготвили нещо подобно, ще трябва да работите. Ще трябва да държите отделен изход за свързване на проводника. Много е желателно да го оборудвате с отделна машина и RCD (устройство за остатъчен ток). Това ще ви предпази от възможни неприятности. Например при затваряне на машината.

Изцеждането на машината може да бъде подредено в мивката или банята, с помощта на прикрепените към пералнята специални части. Прилича на пластмасова кука. В тази „кука“ е необходимо да се постави в края на тръбата за източване. И поставете получения дизайн върху мивката или банята. Можете също да използвате предварително закупен сифон, за да се свържете с канализацията. Тя ви позволява да се свържете директно към канализацията.

За да се свържете със студена вода, трябва да направите вложка и специален клон от студения тръбопровод. Не забравяйте да използвате друг кран, когато се свързвате с вода. Ще ви трябва, за да можете да изключите водата, ако е необходимо.

Целият процес на инсталиране, свързване на пералнята и премахване на транспортните болтове, можете да гледате видеото:

Стартирайте измиването

Така най-накрая стигнахме до самото начало на пералнята. Уверете се, че машината е свързана с електричество и че кранът не блокира достъпа на вода. След това сложете мръсно пране в барабана на машината. Люкът трябва да бъде плътно затворен. Изсипете праха за пране в дозатора (пластмасов прибиращ се контейнер). Количеството прах не трябва да надвишава сто грама. И често пъти е достатъчно по-малко почистващ препарат. Сега трябва да започнете измиването. За да направите това, помислете за най-често срещаните опции за стартиране на пране на различни контролни панели:

  1. Стандартен панел. Изберете желания режим. Когато го избираме, изхождаме от това, което измиваме.Памук, вълна, коприна и други тъкани имат свои специални програми, които отчитат температурата на прането, както и други характеристики. След това задайте броя на оборотите и стартирайте измиването, като натиснете бутона "Старт".
  2. В някои машини ще трябва ръчно да настроите температурата за измиване и броя на оборотите. В други ще бъде достатъчно да изберете програма и да натиснете бутона "Старт", а останалите параметри ще бъдат използвани автоматично. Предимствата на последния вариант са простотата. Предимствата на първия са, че можете да настроите фино всички параметри на пране.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини