Всичко за пералните машини

Как да включите и стартирате съдомиялната машина

как да включите миялната машинаТук най-накрая сте закупили и инсталирали съдомиялна машина. Остава ви една стъпка, докато не забравите какво означава да миете съдове на ръка. Но тази стъпка трябва да се извърши правилно, защото в противен случай чисто новата ви съдомиялна машина Electrolux, Bosch или която и да е друга може да се счупи безнадеждно.

Това е първото стартиране на нова съдомиялна машина. Ще говорим за това как да стартирате правилно съдомиялната машина за първи път, какви действия да направите в бъдеще преди всяко стартиране и като цяло как да работите с машината по-добре, така че да почиства чиниите по-добре и по-безопасно.

Приготвяне за първото изстрелване

Първото пускане на Electrolux, Bosch или всяка друга миялна машина е вид запознаване с ново оборудване. Не се колебайте да бъдете любопитни, колкото повече ще се стремите да знаете съдомиялната машина, толкова по-бързо ще се научите как да я използвате правилно. Експертите са разработили определена процедура, която се препоръчва да се извърши преди първото пускане на съдомиялната машина, нека да я обмислим.

 • Уверете се, че съдомиялната машина Electrolux, Bosch или която и да е друга е включена и чешмата за вода е отворена.
 • Отваряме камерата за миене и се уверяваме, че работното колело се върти нормално, филтрите (които са наблизо) са инсталирани и по стените на камерата няма чужди предмети, като стикери, топки от пяна и т.н.
 • На следващо място, трябва да се снабдите със стартовия комплект за съдомиялни машини. Той е специално проектиран от производителя, за да стартира съдомиялната машина за първи път. Изборът ни на филтеро зависи от вас, нашите експерти предпочитат Филтеро, въпреки че има много други добри опции. Прочетете повече в статията. Стартов комплект за съдомиялна машина.
 • Първото нещо, което трябва да вземем от стартовия комплект, е солта. Солта е необходима в съдомиялната машина за регенериране на йонообменните смоли, което от своя страна служи за омекотяване на твърдата вода. Солта винаги трябва да присъства в специален резервоар за сол, това трябва да бъде строго наблюдавано. Налейте малко вода в резервоара за сол, а след това изсипете сол в нея и разбъркайте.
 • Сега изваждаме специална пудра от комплекта за първото стартиране на съдомиялната машина и я поставяме в специална кювета за почистващи препарати в отделението за прах. Вместо прах за първото пускане можете да използвате обикновена пудра за съдомиялни машини.

Важно! В повечето стартови комплекти няма прах за първото пускане, наличен е в комплекта Filtero.

 • След това можете да включите съдомиялната машина Electrolux или друга и да изберете програма за пране. Намерете най-дългата програма за измиване с висока температура и я стартирайте на празен ход. Когато стартирате съдомиялната машина за първи път, кошниците трябва да са празни. Запишете мръсни съдове за втори цикъл.
 • Първият старт на съдомиялната машина със специални инструменти е предназначен да почисти вътрешността на блока от прах и остатъци от машинно масло, така че по-късно всичко това да не попадне върху съдовете. В края на програмата се уверете, че отпадъчните води нормално са влезли в канализацията, изключете машината и отворете вратата, така че влагата да се изпари от камерата за миене.

Как да стартирате съдомиялната машина в бъдеще?

как да включите миялната машинаПървото стартиране беше успешно, което означава, че съдомиялната машина е готова за дългосрочна работа в нормален режим. Как да пускате съдомиялна машина всеки ден, защото просто така, „както Бог го поставя в душата ви“, не можете да го направите. В този случай има и правила, които между другото са описани в инструкциите за съдомиялната машина. Нека да разберем тези правила и да ги запомним добре!

 1. Преди всяко миене на съдове не забравяйте да добавите почистващ препарат и препарат за изплакване.
 2. Поставете съдовете правилно в кошниците, съгласно инструкциите. Не претоварвайте кошниците, това ще се отрази на качеството на мивката.
 3. Преди да поставите съдове в кошници за миене, не забравяйте да почиствате съдове, чаши, лъжици и др. От отпадъци от храна, тъй като големи парчета не преминават през филтъра и го запушват.
 4. Преди всяко стартиране проверявайте колко добре се върти рокерът и дали дюзите му са запушени с мръсотия. Освен това проверете и филтрите и ги почистете, ако е необходимо.
 5. Изберете програма за измиване, която е адекватна на нивото на замърсяване на съдовете; няма нужда да харчите прекалено много вода и електричество за леко замърсени съдове и купи.

Обърнете внимание! Всеки път проверявайте дали в резервоара има сол и в какво състояние е, ако е необходимо, добавете вода в нея.

Съвети за почистване

как да включите миялната машинаЗа да почиствате съдомиялна машина Electrolux, Bosch или всякакви други добре измити съдове, без да харчите твърде много време, вода и електричество, трябва да изберете правилната програма за миене. Освен това трябва да изучите всички „налични в арсенала“ на вашата програма за съдомиялни машини, така че ако е необходимо, да ги използвате. Повечето потребители не се притесняват особено, избират най-удобната програма за тях и след това я използват постоянно във всички случаи, дори когато тя е необоснована.

Експертите на първия етап ви съветват да вземете инструкции за съдомиялната машина и да прочетете кратко описание на всички режими на миене. На втория етап всеки режим трябва да бъде включен целенасочено, поне веднъж, за да се включи и да отбележи силните и слабите страни на всяка програма за себе си, защото не е без причина производителите да се опитат да ги разработят. Какви режими на пране са най-търсени от потребителите, нека да дадем примери.

 • Всички без изключение, бързи режими. Бързите режими на измиване са тези, чиято продължителност не надвишава 45 минути.
 • Предварително изплакване. Този режим е необходим, когато е необходимо да се мият съдове със силно изсушена храна, той е един вид аналог на накисването.
 • Икономично измиване. Този режим е полезен за леко замърсени ястия. В този случай се изразходва доста малко вода и електричество.
 • Интензивно измиване. Програма за миене на много мръсни съдове, добре подходяща, ако трябва да миете тигани и тигани от голямо количество изгорена мазнина.

Както можете да видите, всеки режим е измислен за свой случай. Възможно е вашата съдомиялна машина да има различен състав на режимите и те също се наричат ​​по различен начин, но същността е една и съща, трябва да изучите всички програми, така че да можете да използвате вашия „железен помощник“ възможно най-рационално. Нека работата на съдомиялната машина е радост, а не тежест.

За да обобщим, отбелязваме, че първото и следващите пускания на съдомиялната машина трябва да се извършат правилно, това ще зависи пряко от това как и колко дълго ще работи оборудването, преди да се счупи. Правете всичко според инструкциите, не пренебрегвайте основните правила и всичко ще бъде чудесно!

   

2 коментара на читателя

 1. Граватар Жанара Zhanara:

  Благодаря ви! Ти наистина ми помогна!

 2. Граватар Влад Влад:

  Утре ще работя Те казаха, че ще се научат как да включат миялната машина 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини