Всичко за пералните машини

Как да включите пералната машина Ardo

перална машина ardoЗа някои въпросът за включване на пералнята може да изглежда несериозен, но не бързайте. Хората, които за първи път виждат технологията на нова марка, съвсем сериозно, може да не знаят как да включат пералнята. Освен това могат да възникнат трудности с включването, дори ако току-що сте закупили ново модерно устройство или обратно, използвана пералня, която няма инструкции. В тази статия ще разберем как да включим машината на марката Ardo.

Подготовка за изстрелване

Преди да “принудите” Ardo да извърши процеса на измиване, той трябва да бъде правилно свързан с комуникациите. Това може да зависи дали машината се включва изобщо. Ако маркучът за подаване или изпускане на вода не е свързан правилно, пералната машина може да не се стартира и на дисплея ще се появи непознат надпис, който ви информира за грешката. Някои модели автомобили отговарят на нивото на пода, така че машината трябва да е на ниво.

Така че, след като единицата бъде доставена у дома, трябва:

 1. разопаковайте го и извадете транспортните болтове;
 2. уверете се, че дължината на маркучите е достатъчна, за да инсталирате машината на избраното място;
 3. свържете входящия и изпускателния маркуч към машината;
 4. свържете маркуча за подаване на вода към двойната вода;
 5. свържете дренажния маркуч към клона на сифона;
 6. настройте машината на ниво чрез регулиране на краката.

Важно! Изпускателният маркуч трябва да е приблизително на 60 см над пода, за да се осигури правилно оттичане. Що се отнася до връзката към електричеството, тя трябва да бъде директно в заземен контакт без удължителен кабел и тройник.

Стартирайте преди първото измиване

Преди да изперете дрехите и дрехите за първи път, производителят Ardo препоръчва да започнете нова машина на празен ход. Това е необходимо, за да се измие резервоарът и барабанът на пералнята от прах и техническо масло. И също така не забравяйте да прочетете инструкциите за техниката, която описва процеса как да включите машината Ardo. Ще споделим общия алгоритъм за пускане на перални машини от тази марка.

Измиването на празен ход без пране започва както следва:

 1. затворете вратата на барабана;
 2. изсипете малко прах в отделението за прах и го затворете;
 3. проверете позицията на програмиста, тя трябва да бъде изключена;
 4. включете машината в мрежата;
 5. използвайте програмиста, за да изберете най-кратката програма;

  Важно! Можете да завъртите селектора на програмата Ardo за машината само по посока на часовниковата стрелка, дори ако програмистът случайно е скочил до желаната програма, трябва да я завъртите отново по посока на часовниковата стрелка.

 6. натиснете бутона Старт, ако няма такъв бутон във вашия модел перална машина Ardo, след това издърпайте програмиста към вас, в резултат на това вратата ще се заключи и индикаторът ще светне, като ви информира за началото на програмата;
 7. след завършване на цикъла, машината се изключва чрез натискане на бутона Stop или чрез натискане на програмиста.

Контролен панел за перална машина Ardo

Първо измийте

Стартирането на първото пране на дрехи е малко по-различно от празния старт на пералната машина Ardo, но въпреки това ще опишем подробно този алгоритъм. За да включите машината, трябва:

 1. поставете прането в барабана според указаното максимално натоварване на пералната машина Ardo за съответния режим на пране, претоварването на машината може да доведе до дисбаланс на барабана, машината може да спре. Бельото трябва да бъде сортирано по цвят и вид плат, отстранете всички малки елементи от джобовете;
 2. изсипете почистващ препарат в контейнера за прах;

  Важно! Не отваряйте праховата кювета по време на миене, за да предотвратите изтичане на вода от машината на пода.

 3. проверете дали кранът за подаване на вода към пералнята е отворен;пералня Ardo
 4. включете Ardo в електрически контакт със сухи ръце;
 5. изберете режима на измиване и желаната температура, като завъртите съответните копчета само по посока на часовниковата стрелка;
 6. дръпнете дръжката на програмиста, за да стартирате режима;
 7. изчакайте приключването на измиването и изключете машината чрез натискане на програмиста или бутона Stop;
 8. издърпайте прането от барабана;
 9. изключете машината от контакта.

И така, пускането на пералнята Ardo има свои собствени характеристики. На машините на тази марка бутонът Старт може да не ви е познат, но ще бъде заменен от друг бутон или програмист. Прочетете внимателно инструкциите, късмет!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Нина Нина:

  Благодаря ви много за помощта! Всичко е много достъпно описано!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини