Всичко за пералните машини

Как да поправите грешка i20 в съдомиялната машина Electrolux

i20 грешка в ElectroluxПо време на работа на съдомиялната машина Electrolux могат да възникнат проблеми под формата на система за самодиагностика. Тази система рядко работи точно така в резултат на краткосрочна неизправност, обикновено ако се появи код за грешка, това означава, че нещо в съдомиялната машина не е наред. Какво да направите, ако грешка i20 се появи на дисплея в съдомиялна машина Electrolux? Къде да намерите причината за грешката и как да я поправите? Тези въпроси изискват подробна дискусия.

Възможни причини за появата на кода

Можете да опитате да деактивирате случайно появилия се код i20 на машината Electrolux. За целта изключете машината и след няколко секунди изключете захранващия кабел от контакта. Изчакайте 10 секунди, след това включете отново съдомиялната машина и стартирайте програмата за миене. Ако грешката вече не се появи, можете да кажете, че имате късмет, това е просто повреда на контролния съвет, но ако грешката отново се появи на дисплея и работата на оборудването спря, значи наистина има проблем. По каква причина се появява този код?

 1. Блокажи. I20 кодът може да бъде причинен от нормално блокиране във филтъра за боклук или дренажен маркуч. Понякога в по-редки случаи помпата или тръбата под налягане е запушена. Ще трябва да проверите всички места, където потенциално може да се образува такова блокиране.
 2. Помпата работи зле. Ако изпускателната помпа не работи добре, това може да причини указаната грешка. Причината най-вероятно се крие в работното колело или ротора.

Лесно е да замените счупена помпа със собствените си ръце, така че не се плашете предварително.

 1. Превключвателят за налягане е запушен или счупен. Често появата на i20 кода показва повреда или запушване на тази част. В такава ситуация това ще трябва да бъде внимателно проверено и при необходимост да бъде заменено.

Както можете да видите, има няколко възможни причини за тази грешка, но всички те са неприятни, затова запретнете ръкави и се опитайте да потърсите източника на проблема. Най-добре е да започнете с блокажи.Подробности за PMM Electrolux

Премахнете блокажите

На първо място, трябва да почистите филтъра за прах или поне да го проверите. Отворете вратата на съдомиялната машина до края, издърпайте долната кошница, извадете долната пръскачка и след това развийте филтъра за отпадъци във формата на стъкло. До филтъра има мрежа, тя трябва да бъде извадена и измита с филтъра. Под мрежата на входа на циркулационния блок може да се образува и запушване, да се качите в него с пръсти и да извадите всичко, което се е натрупало там.

Ако имаше много мръсотия, можете да опитате да рестартирате машината и да проверите дали грешката се появява. След това проверете маркуча за източване. За да направите това, изключете края му от сифона, залепете в него дълга жица и превъртете. Ако жицата се сблъска с препятствие, вероятно има сериозно запушване на маркуча и трябва да го почистите. Извадете маркуча напълно и го изплакнете с гореща вода.

Самата система за самодиагностика може да загатва, че проблемът е именно в запушването. Грешката i20 ще се появи и изчезне.

Проверете помпата

За да проверите за блокиране в помпата или нейната неизправност, трябва да премахнете дясната странична стена на съдомиялната машина Electrolux. Помпата ще се вижда в пространството между стената на тигана и тялото на пералната камера. Изключете го от тялото на охлюва, като не забравяте за проводниците и инспектирайте. Веднага се вижда запушена помпа. Или на работното колело виси бучка скъсани дрехи, или самото работно колело се върти с трудност. Почистете помпата и след това проверете нейното съпротивление с мултицет. Дефектната част трябва да бъде заменена.превключвател за налягане PMM

Проверете превключвателя за налягане

Сега дойде редът на превключвателя за налягане. До тази част може да се достигне и отстрани на съдомиялната машина. Как да отстраните проблема с него сами?

 1. Изключете захранващите проводници от частта.
 2. Изваждаме го и проверяваме с мултицет.
 3. Ако съпротивлението е близо до нула, трябва да смените частта, ако съпротивлението е значително, тогава трябва да проверите тръбата.
 4. Почистваме тръбата пресотат и я поставяме на място, като не забравяме да свържем проводниците.

След всички ремонти грешката i20 трябва да изчезне. Ако тя остана, значи невнимателно сте проверили или сте пропуснали нещо. Трябва отново да проверите всичко внимателно и определено ще намерите причината. В случай, че независимите търсения са били неуспешни или просто сте твърде мързеливи, за да ги извършите, обадете се на капитана, изглежда, че няма да можете да запишете.

В заключение отбелязваме, че причината за грешката i20 в съдомиялната машина Electrolux е открита сравнително лесно. Дори средностатистически човек без опит може да направи това в 80% от случаите. Но има и други, по-сложни и нееднозначни грешки. Ако се интересувате от подробностите, прочетете статията Кодове за грешки в съдомиялната машина Electrolux, И ние се сбогуваме с вас по този въпрос и по традиция ви пожелаваме късмет!

   

2 коментара на читателя

 1. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви!

 2. Граватар Ира Ira:

  Благодаря ви! Спечелени!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини