Всичко за пералните машини

Как да инсталирате уплътнение на вратата на съдомиялна машина

подмяна на уплътненияСмяната на уплътнението на вратата на съдомиялната машина може да се наложи, когато вратата започне да тече. Първо, няколко капки вода изтичат на пода по време на цялата мивка, това лесно може да се пренебрегне, но след това започва да капе доста весело от вратата и в съдомиялната машина се образува значителна локва. Инсталирането на долната гума на вратата на съдомиялната машина ще помогне за решаването на проблема, тъй като именно долното уплътнение най-често причинява проблема. Нека се опитаме да разберем как да направите това.

Инструменти и аксесоари

Изобщо не са необходими инструменти за подмяна на горното уплътнение на съдомиялната машина. Достатъчно е да закупите нов оригинален печат и да го замените с движение на китката. Всичко е просто. Но подмяната на уплътнението за съдомиялната машина, която се намира отдолу, е малко по-сложна. Ще ни трябва:

 • Филипска отвертка
 • пинсети или клещи;

Пинсетите са необходими, за да откъснете и издърпате долната дъвка, така че ако нямате под ръка точно пинсети или клещи, използвайте друг подходящ инструмент.

 • ръкавици;
 • ново оригинално долно уплътнение.

Горната и долната дъвка на съдомиялната машина Electrolux, Ariston или всяка друга, са много различни един от друг. В допълнение, на различни марки и модели машини са различни дъвки. Обърнете специално внимание на това, когато поръчвате аксесоари. Най-добре е да закупите или поръчате гумени ленти във фирмените магазини, категорично не препоръчваме да търсите подходяща замяна.

Процедура за действие

ПММ уплътнителМагьосниците препоръчват да замените уплътненията с комплект. Не сменяйте само долната или само горната пломба, ще има малко смисъл. Най-добре е да започнете с горната пломба. Правим следното:

 • напълно отворете вратата на Coopersberg, Candy или друга миялна машина;
 • пръсти хванете уплътнението, което се намира в краищата на камерата за миене и го откъснете;
 • разопаковайте новото уплътнение и постепенно го залепете на мястото на стария.

Необходимо е да опитате, така че уплътнителят да "седна" добре и да се залепи до дъното на канала върху самозалепващия се слой. Веднага щом се убедите, че горният уплътнител е "седнал" на мястото си, можете да продължите да подменяте долната дъвка.

 1. Отворете напълно вратата на съдомиялната машина Bosch, Samsung или която и да е друга.
 2. Вземаме отвертка и развиваме винтовете, които държат предния панел на вратата.
 3. Затваряме вратата на съдомиялната машина и след това изваждаме предния панел от ключалките и го изваждаме отстрани.
 4. Отново отваряме вратата напълно и след това се качваме в основата с пинсети и хващаме ръба на долния уплътнител.
 5. Внимателно издърпайте стария печат и го оставете настрана.
 6. Изваждаме нова гума от опаковката.
 7. Натискаме новата дъвка на мястото на старата, докато спре, така че да "седи" по цялата дължина. Уплътнението не трябва да стърчи извън краищата на бункера за миене.

Обърнете внимание! Върху новата гумена лента има напречен прорез. Този слот трябва да бъде от дясната страна на вратата.

Сега трябва да затворите врататасъдомиялна машина Zanussi или всяка друга. Обърнете внимание на дъното на вратата. Долното уплътнение трябва да лежи равномерно в жлеба и да стърчи напред с около 2-3 мм. След това просто трябва да поставим предния панел на клипсите, закрепете винтовете и можете да опитате да стартирате съдомиялната машина. Ремонтът приключи.

Грижа за гумените уплътнения

Ежедневната употреба на съдомиялната машина води до факта, че долната пломба е почти постоянно изложена на намокряне и изсушаване. От такива метаморфози венеца се напуква с времето и започва да изтича вода. За да избегнете това и да удължите живота на уплътненията, трябва да минете суха кърпа по краищата на камерата за миене след всяко миене на съдове, втривайки гумата. Чистата и суха дъвка няма да се обърка за дълго време.

Ако съдомиялната машина е била съхранявана в студено помещение за дълго време и след това е била пусната в експлоатация, венеца трябва да се подготви. Как да го направя? Взимаме течността WD-40, напръскваме я с кърпа и след това избърсваме горната и долната дъвка. Тази проста мярка ще предпази уплътнението от повреда. Но не прекалявайте с мазнината, тя не трябва да се разпространява.

За да обобщим, отбелязваме, че процесът на инсталиране на пломби на съдомиялна машина отнема 15 минути за професионалист и 30 минути за начинаещ. Както можете да видите, това не е трудно, ще търсите компоненти по-дълго, отколкото да ги инсталирате по-късно. Основното е да внимавате и да отделяте време, тогава всичко ще е наред. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини