Всичко за пералните машини

Как сами да инсталирате пералня Bosch

Връзка на перална машина BoschЦените за перални машини Bosch отново нараснаха и всъщност не искам да дам определена сума на капитана за инсталиране на „домашен помощник“. Инсталирането на пералня Bosch може много добре да се направи със собствените ви ръце, но преди да започнете да работите, трябва да се запознаете с редица правила, които ще опишем подробно в нашата публикация. Да започнем познанството!

Подготовка за монтаж

Преди да инсталирате и свържете наскоро закупена машина, трябва да я подготвите. Също така трябва да подготвите място за връзка и комуникация. Ако планирате да поставите пералня Bosch в банята, кухнята или на което и да е друго място, трябва да се погрижите за това дори на етапа на груб ремонт. Но нека не изпреварваме себе си.

Решихме да инсталираме новата машина на Bosch със собствените си ръце, първо я освободете от фабричната опаковка и внимателно прочетете инструкциите, които със сигурност ще бъдат в кутията. Отворете внимателно опаковката, тъй като ще я съхранявате през целия период на гаранция.

  1. Веднага след доставката на пералнята проверете дали кутията съдържа всички принадлежности, посочени в инструкциите.
  2. Развийте транспортните болтове, като развиете машината с задната стена към вас.
    премахване на транспортните болтове SM Bosch
  3. Оставете отворите от болтовете със специални тапи, които трябва да бъдат включени.
  4. Отворете вратата на люка и проверете дали в барабана на машината няма чужди предмети.
  5. Отворете тавата с прах и се уверете, че няма нищо вътре.
  6. Проверете дали филтърът за прах в долната част на корпуса е напълно завит.

Върху предната стена на машината Bosch, в самото дъно, има малък люк. Отваряйки го, ще намерите филтър за боклук.

На този етап вече трябва да имате готово място за пералнята. Основата трябва да е равна и здрава. Tстъклата за свързване към комуникациите трябва да бъдат разположени на не повече от 1,5 м от тялото на машината. Пред пералната машина не трябва да се поставят интериорни предмети, всичко, което би могло да попречи на отварянето и затварянето на люка на шайбата на Bosch. Подгответе регулируем гаечен ключ, лента FUM, клещи, ниво на сграда и уплътнител за автомобил и продължете сами да свържете машината Bosch.

Връзка към водоснабдяване и канализация

свързване на шайбата към комуникациитеКорпусът на пералнята трябва да се монтира строго на ниво. Затегнете краката на машината и проверете със строително ниво положението на тялото на машината, докато може да бъде перфектно подравнено. Веднага щом успеете да постигнете това, продължете да свързвате машината към водоснабдяването и канализацията.

Когато организирате комуникации за пералнята на Bosch, трябваше да извадите кран за тройник, специално за свързване на входящия маркуч. Трой инчов изход за тройник. На първо място, ние закрепваме свободния край на маркуча Aquastop към свободния изход на тройника. Все още не отваряме крана. В края на входящия маркуч има пластмасов винт. Затегнете го достатъчно здраво, но не прекалявайте. Не използвайте регулируем гаечен ключ за това, можете да скъсате конеца.

В нашия пример използваме схемата на свързване: кран-тройник - монтаж на сифон - гнездо. Възможно е да има и други опции за свързване на пералня Bosch.

След като се уверите, че входящият маркуч е свързан надеждно, издърпайте тапата от сифонната арматура и поставете свободния край на дренажния маркуч върху фитинга. За да предотвратите изплъзване на маркуча по време на работа, покрийте фитинга с малко количество автомобилен уплътнител; можете също да затегнете мястото на свързване със скоба за маркуч. Някои „занаятчии“ правят директно дренаж, хвърляйки края на дренажния маркуч във ваната или мивката. Такова решение е напълно приемливо, макар и не много естетически приятно.

Управление на мощността и тестване

Когато планирате предварително инсталирането на „домашен помощник“, трябва да направите товаизход за пералня в банята или до кухнята, в зависимост от това къде ще стои устройството. Изходът се приема специално, с корпус, защитен от влага. Особено висококачествен трябва да бъде изходът, който се поставя в банята. Електрическият проводник трябва да има три проводника: фаза, нула, земя. Не забравяйте да заземите контакта, това е вашата безопасност. Фазата и нулата трябва да бъдат свързани първо към машината и дифавтомата и чак след това към разпределителното табло.

Не свързвайте пералнята чрез удължителни кабели или тройници. Машината е голям потребител и лошият контакт може да причини пожар. Проверка на машината. Поставете щепсела на захранващия кабел в контакта. Отваряме крана за тройник и започваме пробното измиване в бърз режим. Първото изстрелване се извършва без прах и без бельо. Ако програмата завърши правилно, значи всичко е в ред, можете да стартирате "домашния асистент" при пълна работа.

Както виждаме, свързването на шайба на Bosch не е толкова трудно, при условие че всички комуникации са били подготвени предварително. Ако вземете връзката без подходяща подготовка, най-вероятно няма да успеете. Извод: подгответе мястото правилно, според инструкциите и тогава всичко ще върви бързо и гладко!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини