Всичко за пералните машини

Как да инсталирате съдомиялна машина в кухнята на Ikea

на мястото на монтиране на фасадатаОбикновено инсталирането на съдомиялна машина в кухнята, а именно интегрирането й не създава проблеми. Дори новакът „домашно приготвен“ успява да извърши цялата работа за сравнително кратко време. Но това е, когато кухнята е направена, като се вземат предвид характеристиките на вградената съдомиялна машина, и ако не? В тази статия ще анализираме случаите, когато трябва да инсталирате съдомиялна машина на трети страни в кухнята от Ikea. Ще видим и какви проблеми могат да възникнат по време на работата и как могат да бъдат решени.

Какъв е проблемът?

За да инсталирате вградената съдомиялна машина в нишата на кухненските мебели, трябва да: свържете маркуча за водоснабдяване и маркуч за източване към машината, поставете калъфа в нишата до края, окачете фасадата на мебелите. Ако кухнята е направена по поръчка според вашите размери, няма да има проблеми. Но ако сте закупили готова кухня от Ikea и се опитвате да вградите съдомиялна машина в нея, да речем Bosch, Electrolux, Kandy, Smeg, Hansa или друга марка, ще има проблем на етапа на закрепване на фасадата.

Факт е, че фасадата за съдомиялна машина в стандартна ikeevsky кухня е по-голяма на височина, поради дизайна на съдомиялната машина. Очевидно производителят не е напразно замислил дизайна на съдомиялната си машина, така че само тяхното оборудване да може да бъде вградено в собствените им кухни без проблеми, или може би просто не са го помислили. Дори ако фасадата на Икеев може да бъде окачена на вратата на съдомиялна машина на трета страна, вратата просто спира да се отваря, тъй като долната част на фасадата опира до рамката на нишата.

Най-често фасадата от Ikea изобщо не може да бъде окачена на вратата на съдомиялна машина на трети страни, поради несъвместимостта на крепежните елементи.

Тук имате проблема на бял свят. вратитесъдомиялни от Ikea Те имат прибиращ се дизайн, който ви позволява да окачите такива фасади, докато други автомобили не могат да се похвалят с това. За да адаптирате такава фасада, ще ви трябва поне „танцуване с тамбури“, но можете да го направите по-хитро. Срещу заплащане производителите на мебели могат да прекроят фасадата или да направят нова, за да отговарят на размера на вратата. Това е допълнителен разход и няма гаранция, че ще бъде възможно да се монтира ясно фасадата. Можете да опитате да разрешите проблема със собствените си ръце, нека да обсъдим как.

Фасаден монтаж

Някои майстори съветват да се използва старият добър метод на монтиране на „дядо“. Същността му е, че фасадата е просто изрязана с мозайката. Необходимо е да се откъсне частта, която не позволява отварянето на вратата на съдомиялната машина. Ако е необходимо, трябва да пренаредите крепежните елементи, така че вратата да пасва ясно. Ще трябва да отрежете парче от около 8 см, след което фасадата ще „седне“ ясно и вратата на съдомиялната машина ще започне да се отваря и затваря свободно. Този метод има недостатъци.

  1. Нарязаните части на фасадата ще отворят дъното на нишата и краката на съдомиялната машина. Ще има „безпристрастна“ пропаст, която според мнозина разваля мебелната композиция на кухнята.
  2. Фасадата трябва да бъде триена внимателно, за да не се появят чипове по краищата, в противен случай тя ще бъде безнадеждно повредена.

Ако можете да направите качествен разрез, определено трябва да обработите ръбовете му с шкурка.

  1. Ако фасадата не е монофонична и има модел или модел отпред, този метод няма да работи изобщо. В края на краищата, когато видяхме част от фасадата, ще нарушим модела, отколкото да развалим външния вид на мебелите 100%.инсталация на водачи 1

Първият недостатък може да бъде отстранен, ако не изхвърлите спретнато парче от фасадата и го окачите на специални бримки на Ikeev. По този начин той ще виси свободно, прикрепен към дъното на монтираната фасада и ще покрие долния ръб на нишата. С това решение „убиваме две птици с един камък“: първо, запазваме облика на кухнята и второ, стремим се вратата да се отваря и затваря свободно.Този метод също е добър, тъй като не изисква значителни материални разходи, трябва само вашето време и търпение.

Издигаща се фасада

Ако предната част на вратата има текстура или шарка, определено е невъзможно да я видите. Но какво да правим тогава, защото в тази форма няма да е възможно да го окачите. Има решение, въпреки че не е много просто, ако следвате инструкциите, всичко ще се получи.

  1. Изключваме „родните“ крепежни елементи от вратата на съдомиялната машина. Оставяме крепежните елементи, които ни трябват.
  2. Получаваме топкови телескопични водачи за мебели.
  3. Инсталираме едната част от водача на вратата на съдомиялната машина, а другата на гърба на фасадата, така че те ясно да съвпадат.
  4. Свързваме частите на водача, като същевременно окачваме фасадата на вратата на съдомиялната машина.

Сега, когато отворим вратата на съдомиялната, фасадата покрай водачите ще се плъзне нагоре и няма да пречи на отвора. Този дизайн има само един недостатък: той ще отнеме много място пред съдомиялната машина, защото когато отворите вратата, фасадата ще напредне 30-50 см, но това не е толкова голям проблем.

И така, отново се убеждаваме, че практически няма нерешими проблеми, особено когато става въпрос за вграждане на съдомиялна машина в кухнята от Ikea. Бъдете внимателни и точни, със сигурност ще успеете.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини