Всичко за пералните машини

Как да удължите дренажния и входящия маркуч за пералнята?

Как да удължите дренажния маркуч на пералняСега има перални машини в почти всеки дом. Те изобщо не се възприемат като скъпи неща. По-скоро те се оценяват като работещ инструмент, който ви спестява време и усилия. Не винаги когато купуват нова машина, хората предварително се замислят къде ще я поставят. И понякога се случва машината да се окаже по-голяма от мястото, което е трябвало за този домакински уред. В този случай пералнята може да е доста далеч от мястото за източване на водата или от тръбата, към която може да бъде свързан входящият маркуч.

Как да удължите маркуча за източване?

Удължете маркуча на пералната машинаОбикновено маркучите са с размер и половина до два метра. Има оригинална опция. Нейната същност не е да удължите маркуча, а да закупите нов по-дълъг и да го замените.

В водопроводните магазини или сервизните центрове за ремонт на големи домакински уреди можете лесно да закупите по-дълъг маркуч за източване. Но ако изведнъж го нямаше, тогава на помощ ще ни дойде Интернет. Въведете във всяка търсачка фразата: "Купете дълъг маркуч за източване", И в резултатите от търсенето ще намерите това, от което се нуждаете. За да замените, трябва частично да разглобите кутията.

И ако не искате да разглобявате машината и да се забърквате с нея, тогава има друг вариант - просто удължете стария маркуч, като добавите още един към него. Лесно можем да го получим и в водопроводен магазин или в сервизен център за ремонт. Ще имаме нужда и от специални скоби и съединител за маркучи за източване.

По принцип можете да направите без скоби, ако конекторът седи плътно. Но е по-добре да го играете безопасно. Отново се нуждаем от тях и специална тръба, ако не намерим нормален конектор. И ако купихме конектор, тогава целият процес на удължаване на маркуча ще бъде изключително прост. Просто трябва да поставите двата маркуча в този конектор. И фиксирайте със скоби. Това е всичко. Можете да го използвате.

Удължете маркуча на пералната машинаАко не намерихме конектора, тогава тръба от тънка пластмаса или дебела гума и скоби ще влезе в „битката“. Тръбата трябва да бъде оразмерена, за да се побере и на двата маркуча. Но е желателно тя да седи доста плътно.

Трябва да поставим тази тръба и на двата маркуча, така че да се свързват приблизително в средата на тръбата. Получената връзка трябва да бъде закрепена със скоби.

За нормална работа на пералнята маркучът не трябва да бъде повече от 3,5 метра.

Ако желаете, можете да намерите по-близко място за инсталиране на домакински уреди. Или донесете самия дренаж с помощта на тръби и водопроводни услуги. Между другото, ако имате опит с водопровод, тогава това не е голям проблем за вас. Особено ако тръбите ви не са метални, а пластмасови.

Видео за това как да удължите маркуча за източване.

Как да удължите входящия маркуч?

Сменете входящия маркуч на пералнятаНай-лесният вариант е просто да си купите нов. Може да се закупи и във водопроводни магазини. Променя се много просто и няма нужда да разглобявате машината. Просто изключете пералнята от водата, след това развийте стария къс маркуч и завийте новия. След това отворете кранчето и проверете дали в ставите тече вода. Обикновено всичко върви добре. И пералнята може да се мие без проблеми веднага след подмяната.

Ако не сте намерили маркуч с необходимата дължина, което е доста странно, защото сега има много водопроводни магазини. След това можете да удължите маркуча, като добавите още един към него. За да направите това, трябва да купите месингово зърно три четвърти от инч. Той ще действа като съединител. Просто завийте двата маркуча върху него и цялата работа е свършена. Измийте здравето си!

   

4 коментара на читателя

 1. Граватар Денис Denis:

  Относно входящия маркуч: "Ако не сте намерили маркуча с желаната дължина, което е доста странно ..."

  При Bosch със система против изтичане това изобщо не е странно, тази система е монтирана на входящия маркуч и има само един изход - да се удължи.

  • Граватар Тимур Тимур:

   Въобще бош?

  • Граватар Женя Женя:

   Как да го направя?

 2. Граватар Вера вяра:

  А в съдомиялна машина Indesit монтиращият се маркуч за източване вътре в машината има завой с диаметър 90 и повече от стандартните стандартни

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини