Всичко за пералните машини

Как да измиете зимно яке в пералня

пране зимно якеМога ли да си измия сакото в пералня? В тази връзка мненията на хората бяха разделени и това не е изненадващо. Онези, които са измили правилно зимното яке, продължават да го носят, но тези, които са направили грешки, изхвърлиха любимите си връхни дрехи и сега се изказват против измиване в пералнята, или може би са прави? Кой е прав и кой греши, нека разгледаме тази публикация и в същото време ще се справим с въпроса как да измием правилно зимно яке.

Изтриваме правилно

Разбирайки как да перете зимно яке, първо трябва да разберете основните правила за пране на този вид връхни дрехи. Тези правила, макар и от общ характер, все пак предават различни аспекти на процеса на пране на якето. Обмислете тези правила.

 1. Когато се подготвяте да перете зимно яке, винаги разкопчайте всичко излишно от него и издърпайте всичко от джобовете си. Първо, върху якето може да има елементи, които не е желателно да се мият, например, яка от кожена кожа, и второ, някои разглобяеми части, като качулка, могат да се мият отделно.
 2. Зимно яке, независимо от какъв материал е изработено, не понася интензивно излагане, така че няма програми, които да изискват машинно пране и въртене при високи скорости.

Въртенето при ниски скорости е по-малко ефективно, но това, което можете да направите, е по-добре от това да развалите любимото си облекло.

 1. За да не се натрупва пълнителят на якето, по-добре е да вземете някои мерки, а именно да поставите няколко магнитни топки или в най-лошия случай чифт тенис топки. Топките по време на измиване и предене ще висят вътре, счупвайки пълнителя и предотвратявайки събирането му в купчина.
 2. Не щадете вода. Необходимо е якето да се изплакне в обилно количество вода, тъй като почистващият препарат, който попадне вътре, е много трудно да се измие. По-добре е да изплакнете зимното яке няколко пъти, отколкото да го изперете по-късно.
 3. Не използвайте прах за пране, заменете го с измиващ шампоан или гел. Първо, гелът и шампоанът се разтварят по-добре, и второ, изплакването им е много по-лесно от пудрата.
 4. Не се увличайте чрез накисване. Дръжте якето си във водата до минимум, защото каквото и да се каже, водата често е вредна за пълнежа.
 5. Измийте зимно яке в топла вода (30-400В) горещата вода може да й причини значителна вреда.
 6. Ако по сакото се открият сложни петна, те трябва да бъдат предварително обработени със специални спрейове, кладенец или поне сапун.

Изберете почистващ препарат

Archie е важно да изберете добър препарат за пране на връхни дрехи. Можем да кажем, че половината от успеха на това предприятие зависи от качеството на перилния препарат. Ако миете якето си с обилен препарат, якето ще остави бели следи и петна, които ще се появяват всеки път, когато излизате навън. Това е доста неприятна гледка, така че дори няма да обмисляме хлабави прахове, а веднага да насочим очите си към течни продукти.

 • Grangers Performance Wash. Висококачествен гел, разтворим в студена вода, много добре измит. Подходящ за всички видове тъкани и пълнители.
 • Лъв за връхни дрехи. Добър японски шампоан за пране на връхни дрехи. Той е силно разтворим, измива се добре и не причинява алергии.
  Измиване на производителите на Grangers
 • SODASAN Active Sport. Този шампоан е специално разработен от немски специалисти за пране на спортни дрехи, ски якета, пухени якета, палатки, спални чували и др. Той има отлични характеристики и е много подходящ за измиване на яке в пералня.
 • Holmenkol Natural Wash. Измиващ шампоан, създаден специално за много нежната грижа за яке и други дрехи. Не съдържа агресивна химия, но в същото време перфектно премахва петна и добре се отстранява след първото изплакване.
 • Cotico.Много евтин гел, подходящ за пране на спортни и ежедневни връхни дрехи, особено якета. Разтваря се в студена вода, измива различни замърсители, изплаква добре, но все пак е по-добре да използвате двойно изплакване.

Котико за спортно облекло

Всякакви гелове и шампоани, създадени за пране на спортни дрехи, най-често са подходящи за зимни якета.

В пералнята

Машинно направеният метод за грижа за яке е най-популярен. Всеки трети жител на студени страни изтрива връхни дрехи в пишеща машина. И наистина, човек не е необходимо, докато изтощавате себе си, разтривайте повърхността на якето, изплакнете го, издърпвайки непоносимо нещо нагоре и надолу и след това мислите как да го изстискате. Достатъчно е да поставите мръсно зимно яке в шайбата и след това да извадите вече почистеното и извадено. По-лесно казано, отколкото направено. Някои все още изпитват сериозни затруднения във връзка с това: в какъв режим да се измие това нещо, при каква температура да се измие, с каква скорост да се изтръгне, могат ли да се включат функциите за пара и сушене?

Хората имат много въпроси, така че ние постепенно ще им отговорим, като в същото време ще разкажем за процеса на автоматично измиване на зимно яке от "А" до "Z". Първо, подготвяме якето в съответствие с правилата, описани в първия параграф на статията, а именно: издърпваме всичко от джобовете си, разкопчаваме качулката, кожената яка, хастар и др., Закопчаваме всички ципове или копчета. Веднага след като зимното яке е подготвено, започваме процеса.

 1. Зареждаме якето, хвърляме няколко топки, за които говорихме по-горе, и затваряме люка.
 2. На следващо място, трябва да изберем нежна програма за измиване. Тук всичко ще зависи от модела на шайбата: колкото по-модерен е, толкова по-добре. Наистина в съвременните перални машини има куп полезни функции и програми. В допълнение, съвременните машини имат голям товар и колкото повече е натоварен барабанът, толкова по-ефективно и по-добре ще бъде възможно измиването на насипни неща.

Моля, обърнете внимание, че процесът на измиване ще бъде по-добър и по-лесен за вас, ако машината има функция „двойно изплакване“, както и режимите: „деликатно“, „пухено яке“, „ръчно пране“.

 1. Коригирайте температурата на измиване. Ако гелът е добър и се разтваря в студена вода без проблеми, тогава можете да изберете измиване на якето в колататемпература 30 градуса, в друг случай 40 градуса, но не повече.
 2. След това или изключваме въртенето, или настройваме скоростта му на 400, максимум 500 в минута.
 3. Натискаме бутона "допълнително изплакване", ако няма такова, тогава ще трябва да започнем да изплакваме и да въртим ръчно във втория кръг.
 4. Натискаме „Старт“ и изчакваме, докато програмата приключи.

Отделно трябва да се каже и за изсушаването на якето. Необходимо е да го изсушите в хоризонтална равнина, сгъваем сгъваем или, например, плот за маса, е перфектен. Само имайте предвид, че ако масата не е направена от устойчиви на влага материали, тя може да се влоши, ако разнесете мокро яке върху нея.

И така, разстиламе върху сушилнята няколко добре попиващи парцала и още по-добри хавлиени кърпи. Те ще помогнат за абсорбирането на излишната влага. Внимателно разстелете якето върху кърпи, докато се опитвате да изправите гънките с ръце, и изчакайте около 2 часа.

Недопустимо е сушенето на зимно яке до батерия или нагревател, а сушенето не трябва да се излага навън под пареща слънчева светлина. Най-добрите условия са на сянка, на топло и добре проветриво място.

След това време трябва да отидете до сушилнята и да разклатите якето. Разклатете добре, така че пълнежът сушене на якенатрошени вътре и не се струпват заедно. В същото време якето може да се обърне и отново да се опитате да изгладите гънките с ръце. По-нататъшно разклащане и изглаждане, ще повтаряме на всеки 2 часа, докато сакото е напълно сухо. Ако това не бъде направено, якето ще бъде силно набръчкано и пълнежът му може дори да се влоши. Сушенето на зимно яке в сушилня или сушилня е забранено!

ръчно

Също така е напълно възможно да измиете зимно яке ръчно.Подобна грижа се счита за още по-нежна, но този процес е много времеемък и доста дълъг. При пране на зимно яке ръчно, ще срещнете няколко проблема наведнъж.

 • Якето ще трябва да бъде добре изплакнато и ще тежи много, като се има предвид цялата вода, която поглъща. Затова се придържайте към техниката на изплакване, която не включва издърпване на нещата от един контейнер и преместване в друг.
 • Това ще отнеме доста вода, така че ако живеете в къща без течаща вода, запасете се предварително.
 • Якето ще трябва да бъде леко извадено или поне да изчака, докато излишната вода се оттича, а това отнема много време.
 • И накрая, нещото ще трябва да бъде извадено и прехвърлено в сушилнята, докато ще бъде мокро. Първо, това е физически трудно и второ, ако сакото е поставено небрежно на сушилнята, можете да разкъсате плата. Когато е мокро, якето е много по-податливо на повреди.

Е, добре, достатъчно философия, по-близо до процеса. Приготвяме якето по описания по-горе начин, след което го потапяме във вана с вода, в която предварително сте разтворили гела. След това изчакваме 10-15 минути, вземаме гъба и започваме да търкаме повърхността на якето отвътре и отвън. Когато якето е добре импрегнирано и повърхността е обработена, водата може да се отдели от банята.

След това събираме повече чиста хладна вода във ваната и започваме да изплакваме. Както вече споменахме по-горе, ще трябва да изплакнете няколко пъти или "в три води", както казаха в Русия. След като направите това, промийте водата и изчакайте излишната вода да се оттече от якето. В същото време водата може да се изцеди ръчно ръчно, но без излишни усилия, за да не се повреди пълнителят и да не се създават вдлъбнатини. След като максималното количество вода бъде премахнато, можете да продължите със сушенето, за което вече говорихме малко по-рано.

За да обобщим, отбелязваме, че е удоволствие да машините зимно яке по машинен начин, освен ако разбира се не знаете как да го направите правилно, в противен случай просто съсипвате нещата. По същество няма нищо сложно в този процес, основното е да следвате правилата, формулирани в тази публикация и всичко ще бъде наред. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини