Всичко за пералните машини

Как да перете велурени дрехи

измийте велурВелюрът е една от техните луксозни и скъпи материи, която изисква специални грижи. Съвременният велур може да бъде различен, например, естествен или изкуствен, което го прави достъпно за мнозина. Но в същото време, така че велурните неща винаги да останат привлекателни, те трябва да бъдат правилно измити или почистени и това ще бъде обсъдено по-късно.

Общи правила за измиване

Преди да спуснете нещо във вода или да го хвърлите в пералня, проучете следните правила:

 • Преди да измиете, прочетете етикета на дрехите, той показва цялата необходима информация за прането;
 • в повечето случаи рокля от велур и други неща от тази тъкан могат да се перат не само на ръка, но и в автоматична машина;

  Не драпирайте велурени предмети в колата си, като якета и якета. По-добре е да почистите такива дрехи.

 • за пране на такива неща използвайте само нежни перилни препарати, предимно течни прахове за деликатни тъкани като "Vorsinka" или "Weasel for color";велурено яке
 • когато не може да се добавят избелващи избелвания и химически активни вещества;
 • Велурът не може да се накисва, веднага се измива;
 • за да премахнете петното, по-добре е да не накисвате, а леко да измиете продукта със сапун и вода, като използвате мека четка;
 • при ръчно пране не можете да усуквате и извивате неща;
 • също не гладете велура; ако е необходимо, продуктът се запарва, за да придаде чист вид след измиване.

Изтриваме нещата в колата

Не знаем как да измием велура правилно, за да не загуби цвета си или да не изгуби външния си вид? Прочетохме за това допълнително.

 1. Подгответе елемента за измиване, като го обърнете отвътре и закопчавате ключалките, ако има такива;детски велурен костюм
 2. Предварително измийте всички трудни петна, например, ако това е детски велурен комбинезон.
 3. Поставете нещата в барабана на машината, като съответствате на цвета. Една рокля, разбира се, не си струва да се мие в колата, поне три неща със среден размер трябва да са в барабана.
 4. След това изсипете почистващия препарат в отделението за основно измиване или го изсипете в контейнера и го поставете заедно с нещата в барабана.
 5. Задайте деликатния режим на измиване при температура 30 градуса и извличане не повече от 600 оборота, можете също да използвате функцията Лесно гладене.
 6. След измиване разстелете продукта и окачете да изсъхне на открито, но не и на пряка слънчева светлина.
 7. Ако купчината на продукта след измиване и сушене се появи, срешете го с мека четка в посока на купчината или подкрепете над гореща вода. Можете също да използвате параход, но не и ютия.

  Детските велурени дрехи могат да се гладят с топла ютия отвътре, като се опитват да не натрошат купчината.

Почистваме връхни дрехи и тапицерии

велурена тапицерияКак да изперете рокля от велур е повече или по-малко ясно, но сако, панталони и дори тапицерия на стол или диван може да бъде велур. Измийте ги в пералнята не винаги е възможно, следователно в този случай прибягвайте до почистване.

Местата, които са се запушили с дълъг чорап, могат да се задържат над парата за около 3-4 минути, след което купчината ще се възстанови. Замърсените зони ще трябва да бъдат леко измити с мек сапунен разтвор с помощта на четка. След това изсушете продукта, като го окачите на закачалка. Можете да използвате сешоар, просто не го приближавайте твърде близо.

Велурена тапицерия, трябва редовно да вакуумирате, като използвате специална дюза. Тогава измиването на продукта може да не се изисква изобщо. Особено внимание трябва да се обърне на местата в ставата на шевовете, прахът и мръсотията най-често са задръстени там.

Надяваме се да разберете как да перете велур. Но ако се съмнявате, че след измиването на дома продуктите няма да се влошат, дайте своите неща, които са скъпи за вас за химическо чистене. Там професионалистите ще направят всичко според нуждите. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини