Всичко за пералните машини

Как да перете дрехи за новородени

пера дрехи новородениВсеки знае, че нещата на новороденото не могат да се мият, както и нещата на възрастните. Бебешките памперси, плъзгачите и т.н., трябва да се мият правилно. Но как е правилно? Да отговорим веднага на този въпрос не е толкова трудно, но доста дълго, затова решихме да предложим тази публикация като отговор. В него ще намерите информация за това как да перете дрехите за новородено ръчно и в колата, както и няколко полезни съвета относно грижата за новородените.

Преди измиване

Пелените и други неща на новородените трябва да се подготвят преди измиване. Някои небрежни майки изхвърлят памперси, жилетки, комбинезони в кошницата за пране, а след няколко дни ги хвърлят в огромно количество в пералнята, понякога заедно с някое пране за възрастни, и измиват всичко това с обикновена пералня за пране. Според нас само прословутият варварин, който не се грижи за здравето на собственото си бебе, може да мие детските неща по този начин. Трябва да направите правилното нещо:

 1. Дрехите и памперсите, докато изпражненията, урината и други примеси върху тях не са изсъхнали, трябва да се изплакват със студена вода. Ако изплакнете в топла вода, върху нещата ще останат следи от изпражнения.

Ако няма време да изплакнете нещата на новороденото в студена вода, можете да ги поставите в леген със студена вода и да изплакнете, когато се появи време.

 1. След като изплакнете детските неща, вземете парче бебешки сапун и разтрийте всички петна, които виждате върху тях. Препоръчително е да търкате със сапун от двете страни, така че замърсяването ефективно да стане кисело и след това да се отдалечи по време на измиване.
 2. Мокрите, натъркани със сапун неща могат да бъдат сгънати в леген. Не е необходимо да наливате вода. В това състояние те могат да легнат до самото измиване, което ще трябва да започне вечерта. Дръжте памперса мокър в продължение на дни, това е невъзможно категорично.

Нещата на новородените обикновено имат замърсители от биологичен произход, които могат лесно да бъдат отстранени без използването на скъпи супер ефективни прахове. Най-добре е да започнете да перете такива дрехи на ръка с парче от един и същ бебешки сапун, но можете да измиете голям брой неща на новородени или малки деца в пералня. В този случай обикновеният бучка сапун не работи, трябва да използвате хипоалергенен бебешки прах за пранекоето производителят разрешава да използва в пералнята.

перилен препарат

На пазара има много такива прахове: Garden Kids, Frau Schmidt Ocean Baby, Vish Baby и други. Не е трудно да се намери, но трябва да внимавате. Преди да купите прах, не забравяйте да прочетете състава му. Ако прахът съдържа повърхностно активни вещества, фосфати, зеолити в големи количества, те не са подходящи за неща на новороденото. Ако парите ви са ниски или нямате доверие на производителите на прах, можете направете препарат за пране у дома - Това също е добър вариант, макар и по-отнемащ време.

Ръчно или в пералня?

ръчно измиванеСлед като изплакнете и разтриете дрехите на бебето със сапун и вземете добра пудра за пране, можете да започнете да миете директно. Ако имате време и желание, можете да изперете ръчно дрехите на бебето в леген с вода, всъщност, както направиха нашите майки и баби. Измиването на ръцете, разбира се, е проблемен бизнес, но и икономичен. Не харчите нито електричество, нито голямо количество вода, нито скъп прах за новородени, защото можете да го измиете и ръчно с бебешки сапун за пране.

„Писи и пуп“ се измива по-добре в студена вода, но също така искате да запазите ставите си в безопасност, така че трябва да се миете при температура на водата 15-18 0В - не събирайте ледена вода в басейна; здравето е по-скъпо. Потопете бебешките си дрехи в купа с вода и започнете да изплаквате и "дъвчете" интензивно.Нещата, предварително изтрити със сапун, трябва първо да се намачкат и разтрият, след това да се изплакнат и след това да се разтрият отново с парче сапун и отново да се „изрекат“. След следващото изплакване, най-вероятно, ще бъде възможно да се отървете от всички петна, ако не, тогава процедурата ще трябва да се повтори отново.

Когато перате детски дрехи на ръка, не се навеждайте над леген с вода, създавайки товар на долната част на гърба, така че бързо ще се уморите. Поставете легенчето на пода, коленете до него и спокойно пристъпете към измиването.

В автоматична пералня, прането на вещи на новородено също трябва да се извършва по специален начин.машинно пране

 • Поставете достатъчно бебешки предмети в барабана на пералнята. Ако има твърде малко неща, може да възникне дисбаланс, твърде много - претоварване.
 • Отворете кюветата за прах и изсипете достатъчно количество от почистващия препарат в главното отделение. Не можете да наливате омекотител за тъкани, също да наливате Kalgon и подобни продукти.
 • Затворете кюветата и люка. Изберете програма за пране. Достатъчно е да изберете режим на бързо измиване за 30-40 минути. При каква температура трябва да се мия? Тук всичко е просто, избираме измиване на неща в студена вода.
 • Ако машината има режим на двойно изплакване, след това я изберете и започнете да миете, ако няма такъв режим, след това повторното изплакване трябва да започне ръчно. Много е важно целият остатъчен прах да се изплаква от нещата.

След измиване

Веднага щом изперете детското облекло по горните начини, трябва да го изстискате и слагате в купчина, за да можете след това да окачите всички дрехи за сушене. Не можете да се напрягате с въртене и да сложите цялото пране в барабана на пералнята и да настроите програмата за въртене. Някой все още има старите съветски центрофуги за предене на дрехи. В този случай такава центрофуга може да се използва перфектно. След такава центрофуга прането на изхода ще бъде леко мокро, което означава, че ще изсъхне много по-бързо.

Лошо изтърканото бельо за новородено най-добре се суши на улицата. През зимата винаги трябва да изтръгнете прането и да го изсушите близо до нагревателя или батерията, в противен случай бързо ще получите мухъл по стените от влага.

сухи бебешки дрехи

Внимателно окачваме изваденото пране за сушене. Ако живеете в газиран район на града, тогава е по-добре изобщо да не изсушавате нещата на бебето на улицата. В този случай е идеален сушилен шкаф или пералня с функция за сушене. Разбира се, тези домакински уреди са много скъпи и ако нямате средства да ги купите, ще трябва да поставите конвенционална плъзгаща се сушилня в стаята и някъде наблизо източник на топлина.

Бъдете внимателни! Не окачвайте бебешки памперси и жилетки директно върху отоплителните уреди, особено ако са нагреватели със спираловиден тип, а недалеч от огъня.

Полезни съвети

И накрая, вместо заключение, бих искал да дам някои съвети на младите майки, които все още нямат достатъчно опит в грижите за новородените деца, по отношение на грижата за техните неща.

 1. При каква температура бебето трябва да пере дрехи. Петната от биологичен произход, от които повечето в този случай, се измиват най-добре в студена вода (температура не по-висока от 200C).
 2. Когато миете дрехи за новородено, дайте предпочитание на бебешки сапун, памперсите могат да се мият с бебешка пудра.
 3. Преди да измиете, не забравяйте да изплакнете нещата на бебето и да ги разтриете със сапун.не може да се изсуши на нагревателя
 4. Когато перате бебешки дрехи в пералнята, изберете подходящия режим на пране и не забравяйте да поставите двойно изплакване.
 5. Никога не се намесвайте в детските неща с възрастните. Нещата на новороденото се мият отделно.
 6. Когато перате дрехи на новородено в пишеща машина, не използвайте балсами, омекотители за вода или други химикали - само специална бебешка пудра.
 7. Когато поставяте нещата в пералнята, първо ги изплакнете и ги разтрийте със сапун.
 8. Не изсушавайте нещата навън, ако живеете в газообразен район.
 9. Ако сте принудени да сушите дрехите на бебето си у дома, правете го в близост до източник на топлина, но не покривайте източника на топлина - това е опасно!

Като бонус към информацията, представена в тази статия, ще говорим и за гладене на неща за новородени. Някои млади майки пренебрегват гладенето на определени неща, мислейки, че това не е толкова важно. Това всъщност е много важно, дори ако сушите нещата у дома. Трябва да гладите всички неща на бебето и от двете страни и за предпочитане с ютия с параход, така че определено ще се отървете от повечето вредни микроби, които могат да се утаят при сушене на дрехи. Не пренебрегвайте правилата, посочени в статията, и всичко ще бъде наред!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини