Всичко за пералните машини

Как да използвате пералня за бебе

как да използвате бебешката машинаПералня от типа "Бебе" помага не само на летните жители, но и на учениците. Такива автомобили имат малки размери, лесни са за пренасяне, скъпи са и затова дори ергените, които не могат да си позволят да купят пълноценна машина, ги избират.

Въпреки простотата на това устройство, съвременните младежи не знаят как да го използват. Перални машини у дома, всичко изглеждаше просто и когато трябваше да се изнеса от мама и татко, въпросът с миенето в общежитие или нает апартамент и дори в непозната машина се превръща в истинско изпитание. Ще разкажем на читателя на статията във всички подробности как да започне да се мие на “Baby”.

Подготовка за пране

Пералнята "Baby" е техника, при която въртенето на прането се осъществява с помощта на активатор, поради което такива машини се наричат активатор, Повечето модели на "Baby" имат само резервоар за зареждане на пране, активатор и механичен таймер, за да започнете да миете. Само няколко перални машини са оборудвани с инсталирана центрофуга. "Бебетата" с два резервоара са още по-рядко срещани, когато един резервоар е за пране, а вторият - за предене на дрехи.

въртящо се бебе

Каквато и да е вашата шайба за бебе, тя трябва да бъде подготвена за измиване. На първо място, трябва да инсталирате машината, така че да ви е удобно да наливате и източвате вода, да зареждате сухо бельо и да издърпате мокро. Обикновено колата се поставя на дървена скара във ваната. Така че след измиване ще бъде по-удобно да източите водата, като отворите тапата в долната част на машината, водата ще се излее във ваната. Но можете да поставите машината на пода, ако сте например в страната. В този случай трябва да свържете дренажния маркуч към отвора за оттичане и да го затворите, така че водата да не се разлее.

пералня

Що се отнася до водата, много хора събират топла вода от чешмата. Можете да направите това по следните начини:

 • напишете в кофа и изсипете в пишеща машина;
 • поставете маркуч с душ в машината;
 • поставете маркуч на крана за вода и изтеглете вода в машината.

Важно! Специалистите не препоръчват събирането на топла вода от чешмата. По-добре е да съберете кофа със студена вода и да я нагреете до желаната температура. Топлата вода като правило има много примеси, може да има червен нюанс, в такава вода не трябва да миете бели неща и неща от деликатни тъкани.

След като съберете вода, изсипете необходимото количество прах в нея. Имайте предвид, че можете да използвате всеки прах, дори и за миене на ръце. Основното е да го разтворите добре.

И накрая, подгответе нещата и бельото, които трябва да изперете. Не забравяйте за следните правила:

 1. Изтриваме цветното бельо отделно от черното и бялото.
 2. Измийте бебешката машина на малки части, за да не претоварвате оборудването.
 3. Дрехите с ципове и копчета трябва да бъдат закопчани и обърнати отвътре навън.
 4. Извадете всичко от джобовете на дрехите.

Включете машината

И така, машината и нещата са подготвени, трябва да я включите. Това не е нищо сложно. Затворете машината с капак, включете захранващия кабел на шайбата в най-близкия контакт. След това в случая намерете таймера и го завъртете за 1-6 минути, всичко зависи от степента на замърсяване на прането. Ако прането е много мръсно, можете да го накиснете предварително в резервоара на пералната машина за около 20-30 минути и след това да започнете измиването. Много мръсно пране може да се превърта два пъти.

Обърнете внимание! Ако трябва да включите машината няколко пъти подред, тогава правете това на интервали от поне 5-10 минути. През това време двигателят ще се охлади, в противен случай може просто да изгори.

След един цикъл на измиване можете да измиете още няколко неща в същата вода. Например, ако първо измиете бяло бельо, след това втори път можете да изперете нещо цветно или черно. След 2-3 цикъла на измиване водата се източва и чиста. След това започва изплакването. Подобно е на измиването. Завъртането най-често се извършва ръчно.

В машините за центрофуги правят това: източват водата, инсталират центрофугата в резервоара, поставят прането в нея и завъртат въртящия ключ. При машини с два резервоара трябва да преместите прането от един резервоар в друг и също да започнете цикъла на въртене.

Какво да правя след измиване?

Пералня бебеСлед като приключите с измиването и изплакването, изцедете прането и го окачите на въже, трябва да се погрижите за пералнята Baby. Първо, трябва да източите цялата вода, ако не е източена. Второ, изключете машината от мрежата.

След това вътрешността на резервоара се избърсва с парцал и се оставя отворена за известно време. Това е необходимо, за да може машината да изсъхне добре, да не се образува мухъл в нея и да не се образува ръжда. Също така, машината трябва да се избърше отвън, ако е необходимо, да се намокри кърпа в мек сапунен разтвор. Когато машината изсъхне, я поставете на място за съхранение.

По този начин трябва да използвате пералнята Baby. От една страна, всичко е просто, а от друга е трудоемко, изисква се свободно време и ръчна работа. Но е по-добре да имате такава техника, отколкото да миете ръцете си в леген.

   

2 коментара на читателя

 1. Gravatar Nat Нат:

  Благодаря ви!

 2. Граватар Борис Борис:

  Ще отиде.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини