Всичко за пералните машини

Как да перете спален чувал в пералня

измиване на спален чувалЗаниманията на открито изискват използването на туристическо оборудване в най-голяма степен, а това означава, че много скоро той ще се нуждае от грижи. Мръсните спални чували първо трябва да се измият, тъй като те влизат в пряк контакт с дрехите и тялото ви. Willy-nilly, човек се чуди как да измие спален чувал, защото обичайните методи за грижа едва ли ще работят. В тази публикация ще говорим как да измиете спален чувал.

Начини за грижа за спален чувал

Преди безмислено да хвърлите спален чувал в пералнята, огледайте го по-внимателно и преценете степента на замърсяване. Факт е, че измиването на чантата в пералнята не е проблем, но твърде често не се препоръчва, защото тогава нещата просто ще се провалят. Ако спалният чувал не е твърде мръсен, той може да се почисти сух и мокър отвътре. Какво правим?изтриваме спален чувал

 1. Отвън спалният чувал се състои от водоустойчива материя, която може да се почисти добре, следователно, на първо място, спалният чувал трябва да бъде добре изсушен.
 2. На следващо място, с четка за дрехи премахваме цялата мръсотия от външната страна на чантата. Ако по повърхността на спалния чувал се открият мазни петна, нанесете малко бял спирт върху кърпата и ги избършете.
 3. Превърнете спалния чувал отвътре навън. Потопете гъбата в сапунена вода, навийте я и избършете кърпата отвътре. Не е необходимо да намокрите силно торбата.
 4. Изсушаваме спалния чувал, след което го сгъваме и поставяме на сухо място до следващото туристическо пътуване.

За ваша информация! Така че сапуненият разтвор отмива не само мръсотията, но и премахва миризмата, можете да добавите към него щипка сух калиев перманганат.

Автоматично измиване

Ако спалният чувал е твърде мръсен за почистване, измийте го в пералнята. За да измиете правилно спалния чувал, трябва да следвате някои препоръки на специалисти.

 • Не мийте спалния чувал при високи температури или интензивно. Режимът на измиване се счита за оптимален при 600 об / мин при 400C.
 • Уверете се, че можете да измиете спалния чувал във вашата пералня, с други думи, обемът и зареждането на барабана трябва да са достатъчни.
 • Чантите в пералнята трябва да бъдат измити с изключено въртене.
 • Не мийте спалните чували със сух препарат, след това ще бъде трудно да го изплакнете от тъканта.
 • Старите спални чували с дупки е най-добре изобщо да не се мият в колата, те могат да се мият само на ръка.
 • Колкото по-голям е спалният чувал (например зимата), толкова по-внимателно трябва да се пере. Обемни спални чували с голямо количество пълнител трябва да бъдат във водата за кратък период от време, дори ако водата е студена.

Като си спомняте тези прости препоръки, можете да започнете да миете спалния чувал. Разгънете спалния чувал, обърнете го отвътре, закрепете ципа, усучете го на руло и го пъхнете в барабана на пералнята. Ако имате полуавтоматична пералня с горно зареждане, бъдете внимателни, активаторите на такива машини често повреждат тъканта на палатката. Може би е по-добре да не миете спалния чувал в такава машина или да го миете ръчно. И така, мръсният спален чувал в барабана на пералнята, какво следва?

 1. Необходимо е да поставите почистващ препарат в кюветата. В този случай всичко ще зависи от тъканта и пълнежа на спалния чувал. Ако спалният чувал е синтетичен, тогава всеки течен препарат, който не съдържа белина и балсам, е подходящ за измиване, Е, ако чантата е пълна с пух, тогава той трябва да вземе специален инструмент.
 2. Затворете люка, задайте деликатния режим на измиване в топла вода на ниски скорости без въртене и стартирайте програмата.
 3. Когато програмата за пране приключи, не бързайте да изваждате спалния чувал от барабана. Оставете го да лежи в барабана за 30-40 минути. През това време част от водата ще се изтече в резервоара и ще бъде много по-лесно.

Важно! Дори не се опитвайте да навивате спалния чувал в автоматичен режим или ръчно. При намокряне е лесно да се повреди.

 1. Поставяме сушилнята на добре проветриво място и поставяме спалния чувал върху нея в хоризонтално положениесух спален чувал позиция. Ако сушите спален чувал у дома, е по-добре да поставите парцали или вестници под сушилнята, тъй като от спалния чувал ще потече вода и евентуално вода.
 2. След известно време, когато водата изтича, поставете нагревател за вентилатор близо до сушилнята. С него спалният чувал ще изсъхне по-бързо. Понякога отидете до сушилнята и разклатете спалния чувал, така че пълнителят за сушене да се разпределя равномерно, можете да правите това около няколко пъти на час.

След като спалния чувал изсъхне, можете да помислите, че прането и сушенето са завършени. В допълнение към спален чувал може да се наложи измийте палатката в пералнята и друго оборудване за това как да направите това, прочетете едноименната статия на нашия сайт.

Изтриваме ръчно

Измиването на спален чувал в пералня, разбира се, е много удобно. Няма нужда да прелитате в банята с тежък, напоен с вода спален чувал и да разкъсате пъпа, за да го извадите. Трябва обаче да разберете, че за автоматично пране е подходящ само нов, здрав спален чувал. Ако вашето къмпинг оборудване е на "сто години на обяд", тогава барабаните на барабана на автоматичната пералня просто ще го завършат. Остава само едно - да го измиеш на ръка! Но как да го направим правилно.

 • Изправяме спалния чувал, извиваме го и го закрепваме.изтриваме спалния чувал в банята
 • Събираме във ваната хладна вода.
 • Добавете малко специален препарат за спални чували.
 • Слагаме спалния чувал в банята.
 • Качваме се в банята и започваме да притискаме краката си върху чантата за спалня за 10-15 минути, това трябва да се направи внимателно.
 • На следващо място, вземете спалния чувал с ръце и внимателно го бъбрете в банята за 10-15 минути.
 • Пуснете сапунена вода от ваната без да изваждате торбата и след това изтеглете в чиста вода за изплакване. Чатете спалния чувал в чиста вода за известно време, след което освободете водата и въведете отново чиста.

За ваша информация! Спалният чувал трябва да се изплакне много добре от остатъците от почистващия препарат, така че ще трябва да наберете чиста вода в банята не веднъж или два пъти.

 • След като изплакнете спалния чувал, освободете водата от банята и хвърлете спалния чувал върху него, но още не го изваждайте. Оставете спалния чувал да лежи в банята за около 40 минути, така че част от водата от него да е стъклена.
 • След това изсушете спалния чувал в съответствие с препоръките, описани от нас по-горе.

пари

Описвайки измиването на спален чувал, споменахме средствата, които трябва да използвате, за да се грижите за него. Нека да поговорим за тези инструменти по-подробно и да направим кратък преглед. И така, какво е удобно за грижа за спалния чувал?

 1. Salton Sport. Течен продукт, предназначен за ръчно или машинно пране на спални чували, якета, гащеризони на естествен пуховик. Продава се в бутилки от 250 ml, средната цена е 225 рубли.
 2. Cotico. Специален течен гел от Русия, предназначен за пране на голямо разнообразие от спортни дрехи и екипировка, включително спални чували. Подходящ за неопрен, ликра, мембранни тъкани, но напълно неподходящ за продукти с пълнеж надолу. Можете да закупите в бутилки от 1000 мл, средната цена от 300 рубли.
  salton sport
 3. Toko Eco Down Wash. Специална импрегнация за измиване на завивки и спални чували. Спреят се нанася върху продукта непосредствено преди измиване и се измива с мръсотия по време на измиване. Доставя се в бутилки от 250 мл, цената е 450 рубли.
 4. Heitmann Spezial Wasche. Много добър гел за пране на спортни дрехи, палатки, спални чували със синтетичен пълнеж. Не е подходящ за пълнеж. Продуктът перфектно се измива и не съдържа вредни химикали. Произведено в Германия. Средната цена е 400 рубли на 250 мл.
  грижа за спален чувал

В заключение отбелязваме, че можете да измиете добре почти всеки спален чувал, основното е да знаете как да се миете и как да се миете. Ако направите всичко правилно, тогава вашият спален чувал отново ще стане чист и ще ви служи в още много туристически пътувания. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини