Всичко за пералните машини

Как да перете бельо?

Как да перете бельоВ наши дни нещата от екологични и естествени материали все повече набират потребителско търсене. Те стават много популярни. И все повече хората търсят дрехи и бельо, изработени специално от такива материи. Може би най-разпространеният и лечебен материал е ленът.

Ако правилно се грижите за дрехи от лен, това ще ви бъде от полза за дълго време. В крайна сметка тази тъкан остава подходяща за употреба в продължение на много години. И казват, че с течение на времето тя придобива само мекота и белота. Ленът има лечебни свойства. И ако искате дрехите ви да изглеждат страхотно и винаги да изглеждат перфектно, тогава ще ви бъдат полезни някои полезни съвети как да перете своите бельо.

Преди да миете лен, винаги обръщайте внимание на какъв прах използвате. Не се препоръчва използването на почистващи препарати, съдържащи агресивни компоненти. И също така използвайте твърда вода при миене и сушете дрехите много в сушилнята.

Ръчно или машинно пране?

Изпирането на дрехи от бельо е за предпочитане, разбира се, със собствените си ръце. Можете също да перате дрехи в пералнята, ако тя има специална програма, която е предназначена за деликатни неща.

За да поддържате устойчивостта на тъканите, не използвайте хлорирани продукти при пране на бельо., тъй като разрушава влакната. Обикновено хлорът се намира в избелващи средства и средства за отстраняване на петна. Преди да закупите прах, проучете подробно неговите компоненти. По-добре е да изберете почистващите препарати, които мият детски неща, тъй като съдържат най-малко агресивни компоненти и можете да изберете по-подходящ продукт за тъканта.

Не използвайте кислороден белина при пране на боядисани и бродирани ленени тъкани, той може да се използва само при пране на чист бял материал.

Запазваме яркостта на тъканта

За да избегнете загубата на цвят при пране на бельо и да запазите първоначалния им вид, трябва да използвате специални прахове, в които има добавки от цветни гранули. Те предотвратяват проливането на тъканта и запазват цвета на материала. Можете също така да използвате почистващи препарати, които се използват за нежни и тънки кърпи.

Спално бельоКогато миете дрехи, трябва да имате предвид, че ленът е мощен абсорбиращ и изисква голямо количество вода. За да предотвратите изтриването на тъканта при пране, използвайте максимално количество вода. След измиване изплакнете обилно прането, така че да не останат почистващи препарати върху продукта. За да запазите жизнените багрила и цветове върху тъканта, добавете минимално количество оцет към водата.

Лене ли при пране?

Разбира се, седнете, тъй като ако в него не присъстват синтетични добавки, тъканта се свива след измиване и става по-малка. Когато поставите нещата върху себе си, тя ще се разтегне отново и ще вземе желания размер. След гладене през плътен материал, спалното бельо ще стане със същия размер като преди.

Каква температура и програма са оптимални за измиване на лен?

Най-предпочитано е да настроите режима на миене с лен, където температурата е не повече от тридесет или четиридесет градуса. Особено, ако искате да запазите цвета на дрехите си. При по-високи температури на водата багрилото може да промени цвета си, тъй като ленът има пореста влакнеста структура.

Отърваваме се от различни замърсявания

Петна върху ленени дрехиВероятно знаете, че само новозасаденото петно ​​по дрехите се отстранява по-лесно от старите петна, които се отстраняват много по-трудно.

И преди да започнете да използвате и използвате средство за отстраняване на петна, уверете се, че багрилата са устойчиви и нещата не избледняват. Поставете малко средство за отстраняване на петна върху незабележимо място върху плата и изчакайте няколко минути, след това изплакнете и се уверете, че елементът не е загубил цвета си.Ако резултатът е положителен, тогава не трябва да използвате такъв инструмент, за да не разваляте нещата.

Също така не се препоръчва да добавяте средство за отстраняване на петна към вашата пералня. Днес има много продукти за цветни тъкани, които ще омекотят вашата материя. Третираното облекло трябва да се измие и изплакне добре. Това ще помогне да се отървете от останалите петна.

Измиваме и подсушаваме, и гладим ютията!

Преди сушене бельото не трябва да се усуква. Просто изправете дрехите, за да им придадете форма, това ще намали броя на гънките и ще пристъпите към изглаждане. Не изсушавайте бельото на слънце, тъй като тъканта "седи", препоръчително е да изсушите на места, където има добра циркулация на въздуха. Не пресушавайте нещата, така че да не губят цялата влага и да станат чупливи. Влажният ленен плат е по-лесен за гладене.

Използвайте силно нагрято овлажнено желязо за железни ленени материи. Не изсушавайте продукта, докато гладите, той не трябва да е прекалено сух. Сега можете да окачите или изправите продукти за пълно изсушаване.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини