Всичко за пералните машини

Как да перете кецове в пералнята и ръчно?

Как да перете маратонкиТака приключи уикенда, които успешно прекараха сред природата. След това останаха не само мръсни дрехи, но и спортни обувки. От тази купчина мръсни спортни обувки е трудно да се определи цвета, вижда се само размерът от 36 до 43! И това не е изненадващо, семейството си почиваше, но майката ще трябва да измие всичко това. Как да измиете маратонки? Това е въпросът, който веднага възниква в главата.

Маратонките се измиват много лесно. В крайна сметка те се състоят от плат. Просто ги сложете в пералнята и започнете своя бизнес.

Преди да измиете, внимателно проверете обувките си. Ако е направен от качествен материал, тогава не можете да се страхувате от нищо и спокойно го поставете в пералнята.

Но ако това са евтини маратонки, тогава има вероятност те да не „оцелеят“ при автоматично измиване. И ако искате да го играете безопасно, ще трябва да го измиете на ръка. За съжаление при създаването на евтини обувки не може да се използва висококачествено лепило или лош материал. И ако спестите от покупка, може да загубите обувките си при пране.

Разбира се, можете да измиете и качествени обувки с ръце. Особено, ако къщата няма пералня. Но доста често ръчното пране губи качеството си на машинно пране. В крайна сметка съвременните автомобили си знаят работата!

Правилно измиване на обувки на стъпки

И така, ние се обръщаме към измиване на маратонки. И в него ще отделим само три етапа.

 1. Подготовка на обувки за пране;
 2. Измиване на обувки с ръце или в машина за пишещи машини;
 3. Сушене.

Нека започнем с първия подготвителен етап. Първо трябва да извадите стелките и дантелитезащото се мият отделно от обувките. Стелките също могат да бъдат направени от лош материал. В този случай ги измийте ръчно. В останалото - просто ги хвърлете в машината заедно с обувките. Маратонките трябва да се почистват от бучки мръсотия и натрупвания прах (ако има такива). За целта ги избършете с влажна кърпа.

Използвайте четка за почистване на подметките от мръсотия. Това е особено вярно, ако подметката има сложен дълбок модел. Ако къщата няма специална четка, можете да вземете стара ненужна четка за зъби.

Изсушената кал може да се измие със струя вода, за да се улесни почистването. Всичко това е най-добре направено предварително. И това значително ще улесни измиването.

Колкото по-внимателно подготвяте обувките си, толкова по-лесно и по-ефективно ще бъде прането!

Без предварителна подготовка, силно замърсените обувки може да не се подхлъзнат. В такива случаи е по-добре да отделите няколко минути от времето си, така че след измиване маратонките да ни зарадват с външния си вид.

Следващата стъпка е ръчно измиване. Да започнем с малки. Необходимо е отделно да измиете стелките и дантелите. Това се прави най-добре със сапун за пране. В крайна сметка е по-добре да се измие. Ако стелките са много мръсни, използвайте четка.

Ръчно измиване

Изтриваме кецове ръчноЗа да измиете обувките с ръце, първо трябва да разбъркате старателно праха. Водата трябва да е такава, че да издържи ръката. Колкото по-горещо, толкова по-добре. Но не довеждайте до твърде висока температура. Може да е опасно! Маратонки, които можете да миете със специална четка. И ако не е, тогава можете да използвате обикновен парцал.

Необходимо е да се обработват всички повърхности отвътре и отвън. След всичко старателно почистено, трябва да започнете да изплаквате. Ако миете бели кецове, можете да добавите белина. За цветните обувки можете да добавите "Vanish", това ще помогне за по-доброто почистване на мръсни петна.

При пране на ръка прахът може да бъде заменен с течни перилни препарати, така че да не останат бели петна.

Изтриваме кецове в пералнята!

Изтриваме кецове в пералнятаСледващата стъпка за висококачествените обувки е прането в пералня. Както при миенето на ръце, обувките трябва да бъдат почистени от мръсотия и пясък. Използвайте четка. След това извадете стелките и дантелите.

Маратонките трябва да се поставят в торба за обувки.Ако нямате такъв аксесоар, можете да поставите обувките си в дънкови панталони. Едно условие, дънките не трябва да са нови. В края на краищата те могат да се хвърлят и обувките ви ще загубят цвета си. Ако няма подходящи панталони, можете да поставите обувки с кърпа.

Изберете температура на водата 30-40 градуса, деликатен режим. Прахът трябва да се разроши малко, за да няма бели петна. Ако миехме тежки обувки, ще е по-добре да не включваме режим на въртене. Но в случай на маратонки, не е нужно да се притеснявате от това.

сушене

Сухи маратонкиПоследната стъпка, която трябва да се спомене в нашата статия, е сушенето. За начало е най-добре да изберете място, което е по-подходящо за сушене на обувки. Трябва да има добра вентилация. За да направите това, балкон, тераса, коридор или безопасно място в двора, на открито. Но това е само ако времето позволява.

През зимата е по-добре да не изсушавате обувките на батерията, може да загуби формата си или да промени цвета си. Особено ако нагревателят ви е прекалено горещ. Има специално оборудване за сушене на обувки. Загряват умерено и ускоряват изсушаването.

Така разбрахме как да мием маратонки. Сега можете да изчакате следващия уикенд!

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар СЛЕЙПНИР Sleipnir:

  БЛАГОДАРИМ ВИ!

 2. Граватар Хината Хината:

  И ако миете маратонките си в пералнята, може ли да се счупи?

  • Gravatar maxim050 maxim050:

   Той мие маратонки и маратонки по къси програми с ниска скорост на въртене на 2 шайби. Нищо не се счупи.

 3. Граватар Ксения Ксения:

  А ако на маратонки например със стрази или всякакви бижута като 3D триъгълници? Страхувам се, че може да излязат ...

  • Граватар Диана Диана:

   Всичко ще зависи от качеството. Мисля, че е по-добре да го измиете ръчно)

 4. Граватар Соня сънльо:

  Направих всичко както трябва, но маратонките не слязоха. По тях имаше прах.

 5. Граватар Жан Жана:

  Фу, как по-късно миеш бельото си в тази пералня? Вили някак.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини