Всичко за пералните машини

Как да перем ски костюм

перален ски костюмАко сте фен на здравословния начин на живот и не можете да си представите зимата, а може би дори и летния сезон без ски и сноуборд, сте запознати с особеностите на ски облеклото. Удобният и топъл ски костюм прави спорта удоволствие, поне докато не се чудите как да перете ски костюма си в пералня? И наистина, добрият ски костюм струва много, не искам да го изхвърлям след първото измиване. За да избегнете това, прочетете тази статия, ние ще ви помогнем да разберете какво има!

Общи правила за миене и грижа

Ските трябва да се мият рядко. Нормалната честота на пране на тези дрехи е около 1-2 пъти на сезон и ако не карате твърде често, можете да направите химическо чистене 1 път в края на сезона. В средата или в края на втория сезон обаче е необходимо да изперете костюма, дори и да изглежда чист.

Ако постоянно следите ски костюма си, правилно го изсушавате и съхранявате, често не е нужно да перете тези дрехи.

В крайна сметка честотата на миене ще зависи от вашата точност, спортна активност, метеорологични условия, качеството на ски костюма и други фактори. Но това не е особено важно, основното е да знаете как можете да действате и как не, ако ски костюмът, ски ръкавиците и други подобни дрехи са мръсни.

 1. Можете дори да използвате пералня за пране на ски дрехи, но трябва да се избират само внимателни програми. Интензивното пране и високоскоростното въртене ще съсипе костюма.ски почистващи препарати
 2. Когато перете ски костюм в пералнята, изключете въртенето или поне намалете скоростта до 300-500 в минута.
 3. Ако сте измили ръчно костюма, откажете да се въртите чрез усукване. Оставете излишната вода да се оттича и след това изсушете дрехите в природата.
 4. Недопустимо е да сушите ски костюма в близост до мощни източници на топлина, в пералня с функция за сушене и сушилня. Изключение може да се направи само за шкафа за сушене и дори тогава, ако режимът на нежно изсушаване е вграден в него. Освен това не можете да сушите костюма си на открито слънце, дори през зимата.
 5. Откажете се за избелване и съдържащи хлор измиващи гелове, но няма какво да се говори за прах. Такъв препарат не е подходящ във всеки случай - без прахове!
 6. Не бъдете мързеливи да боравите със ски костюма с различни защитни съединения. Първо, те ще предпазят тъканта от излишните замърсявания, и второ, ще ви помогнат по-късно при химическо чистене на дрехи.

Как и с какво да перете ски дрехи?

Как да перете ски дрехи? В този случай специалистите предпочитат да дават предпочитание на ръчното пране, защото именно ръчното пране осигурява най-внимателното отношение към тъканта. Но от друга страна, ако имате модерна автоматична пералня с изобилие от различни функции, е грехота да не ги използвате, но трябва да го направите разумно.

Като цяло методът на измиване и нюансите на този процес до голяма степен ще зависят от характеристиките на материала, от който се състои костюмът, и от неговия пълнител. Но ще поговорим за това малко по-късно. На първо място ще решим как да изперем ски костюма, тъй като има много препарати за пране, но не всички са подходящи за такъв случай.

 1. Ecowoo, гел за пране на спортни дрехи. Много добър течен продукт, подходящ за ски костюми, изработени от неопрен и ликра. Внимателно разтяга мембранната тъкан, като избягва увреждане. Добре е с този гел да перете костюми, термо бельо, спални чували и дори спортни обувки. Веществото е екологично и евтино, средната цена от 3 долара 10 цента.
  Ски гел Ecowoo
 2. Cotico. Гелът е специално създаден за измиване на дрехи за спорт от високотехнологични материи. Тестван от нашите експерти. Подходящ както за машинно, така и за ръчно пране.Те изтриват такива костюми, палатки, въздушни матраци с велурено покритие, спални чували и много други. Гелът не уврежда мембранната тъкан. Цената на 1 литър средства е 5 долара 30 цента.
  Котико за спортно облекло
 3. Бурти Спорт. Специален шампоан за ръчно или машинно пране на спортни дрехи с мембрана, на руното, както и с пълнители от пух и перо. Справя се с различни замърсявания, включително упорита пот. Шампоанът Burti Sport не съдържа балсам. С този инструмент можете лесно да отговорите на въпроса: как да изперете ски костюм. Средната цена е около 6 долара за 753 мл.
  Burti гел за спортно облекло и обувки
 4. SODASAN Active Sport. Гел за разнообразни спортни дрехи от най-високо качество. Произведено в Германия. Специално проектиран за измиване на ски костюми и други спортни облекла, изработени от микрофибърни и мембранни материи, като гортекс и симпатикс. Не уврежда способността на мембранната тъкан да диша, екологично чиста. Гелът може да се използва както в пералнята, така и за миене на ръце. В допълнение, те могат да перат спортни обувки. Средната цена е 16 долара.
  SODASAN Active Sport
 5. NORDLAND шампоан за пране на различни спортни дрехи. Продуктът е произведен в Германия. Подходящ за пране на ски костюми, термо бельо, материи с високотехнологични импрегнации, пухени якета, гащеризони и други неща. Не уврежда мембранните тъкани. Екологично чист, неалергенен. Цената е около 11 долара.
  Измиващ балсам за спортно облекло Nordland

Всички горепосочени средства за пране на спортни дрехи не образуват прекомерно количество пяна, така че могат да се използват при пране на ски костюми в пералнята.

И така, как да изперете ски костюма, научихме. Сега описваме процеса на ръчно и машинно пране на такъв костюм. Описанието на този етап ще бъде приблизително и ще направим всички необходими пояснения в следващите параграфи, когато говорим за пране на ски костюми, изработени от конкретни материали. Как да перете ски дрехи ръчно?

 • Ние внимателно изучаваме етикета с информацията и определяме нюансите на измиване на ски костюма. Има много полезна информация за такъв етикет, така че трябва да го проучите. Ако имате проблеми с разпознаването на информацията, съдържаща се на етикета, прочетете публикацията Обозначения върху дрехите за пране (знаци, значки и символи).
 • Налейте достатъчно 40 градуса вода в подходящ леген и разтворете в него малко гел или шампоан (въз основа на инструкциите на бутилката). Поставете леген във ваната.измит ски костюм
 • Обърнете костюма отвътре и след това го поставете в леген за 10-15 минути.
 • Издърпайте костюма до дъното на ваната и след това избършете мръсните зони с гъба с пяна.
 • Въведете студена вода във ваната и изплакнете ски костюма. Това ще трябва да се направи поне три пъти, тъй като дори лесно разтворимият гел се измива от ски костюма доста слабо.
 • Изпуснете водата от ваната и оставете излишната вода, която остава в костюма, да се оттича.
 • Разстелете няколко хавлиени кърпи върху равна повърхност (например при сушене), поставете костюма отгоре равномерно. Докато изсъхне, изгладете гънките, образувани върху него.

Изсушете костюма в естествени условия на сянка на добре проветриво място, далеч от пряка слънчева светлина или източници на топлина.

Как да перете ски костюма ръчно стана повече или по-малко ясно. Сега нека поговорим за машинно пране. Без предварително накисване поставяме ски костюма в шайбата. След това изсипете няколко гел капачки в кювета на прах. Ние задаваме програмата за пране, програмите за „деликатно измиване“, „ръчно пране“, „пухено яке“ са подходящи. Регулираме температурата до 40 градуса и настройваме въртенето на не повече от 500 оборота. Инсталираме двойно изплакване и е по-добре дори да повторим двойно изплакване. Изсушете костюма по същия начин, както след измиване на ръцете.

Ски дрехи надолу и руно

Как да перете ски панталони и други елементи от ски костюм на руно. Тук няма сериозни характеристики. Нещата от руното се перат както в машината, така и ръчно, не могат да се използват само агресивни почистващи препарати, балсами и избелвачи. Сушенето на нещата върху руното е необходимо само в естествени условия, без радиатори, пряка слънчева светлина и други източници на топлина. Най-добре е да сушите костюма в топло време на сянка с лек вятър.

Дамските ски дрехи трябва да се перат много внимателно и е препоръчително да изключите завъртането изцяло. Използвайте само добре изплакнати гелове за измиване или шампоани. Средствата, които изброихме в предишния параграф, ще направят. Необходимо е да изсушите пухни ски дрехи, както описахме по-рано, само в процеса на сушене е необходимо да се разклащате и обръщате по-често, така че пухът да не се слепва.

Пране на ски дрехи с мембрана

За да перете ски костюма с мембранен плат, трябва да изберете само деликатния режим и не забравяйте да изключите въртенето. Също така трябва внимателно да изберете шампоан за измиване, най-добре е да вземете онези шампоани и гелове, за които писахме по-горе. Изплакването трябва да се обърне много внимание. За вярност сложете 3-4 изплаквания в обилно количество вода, в противен случай продуктът от мембраната няма да се изплакне задоволително.

Гладенето на ски костюм с мембрана е строго забранено. В краен случай можете да използвате парахода, като закачите костюма на закачалка, но е по-добре да не го правите. Изсушете костюма с мембранен плат в хоризонтално положение при топло време на вятъра.

В заключение отбелязваме, че ски костюмът не е необходимо да се пере често, освен това честото миене може значително да му навреди. Независимо от това, не можете без миене и ако всичко е направено правилно, вашият костюм ще продължи дълго. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини