Всичко за пералните машини

Как да перете бели неща?

Пране на бяло бельоВероятно всяка жена, поне веднъж в живота си, се е занимавала с миене на неща, бели. При пране на дрехи, които имат бял цвят, трябва да сте изключително внимателни и да вземете предвид някои нюанси. Ако нарушите технологията на измиване, нещата ще променят цвета си или просто ще „боядисат“. Това повдига въпроса не само как да перете бели неща, но и с какво.

Няколко правила за пране на неща, които всяка жена трябва да вземе предвид

Безплатни бели предмети от всички метални елементи. Как да перете бели неща, една жена ще реши за себе си. Тя може да бъде белина или белота. Можете да използвате специална пудра. Какво измиване не прави без вода. Взимаме 10 литра вода, в която е необходимо да се разреди 20 грама от почистващия препарат. Потопете предметите, които сте подготвили за измиване и ги потопете в получения разтвор, след което загрейте. Ако миете неща, направени от изкуствени материали, температурата на измиване не трябва да бъде по-висока от 50 градуса, отоплението се извършва не повече от 20 минути. След това всички неща трябва да бъдат изплакнати старателно във вода.

Ако решите да избелите дрехи от памук или лен, ще ви е необходима по-висока температура на водата. Но в никакъв случай не позволявайте водата да заври.

Бяло пастелно бельоСлед предприетите действия е необходимо да се изплакнете в хладка вода, а след изплакване отново, само в хладна. Ако след първото избелване прането не е било измито, целият процес ще трябва да се повтори.

За да измиете и избелите бельо, памук и синтетика, ще ви е необходим дезинфектант.

Един от важните фактори при избелването на нещата е накисването.

Ако нещата пожълтяват, трябва да използвате разтвор на "Хлорокс". Преди да поставите бельо в разтвора с "Хлорокс", е необходимо да го навлажнете и след това да го напуснете.

Разтворът на хлорокс се разрежда по следния начин. Взима се 1 литър обикновена вода, супена лъжица от веществото се разтваря в него. 3-4 часа след накисване на нещата, те се изваждат и измиват със сапун за пране. След това всички неща трябва да бъдат добре изплакнати.

Когато цялото пране вече е измито, то трябва да се постави във вода с добавен хлорокс предварително. Добавяме го като лъжица към 1 литър течност. След всички манипулации, извършени с нещата, те трябва да бъдат добре изплакнати.

Един от начините за избелване на нещата е водородният пероксид или хидроперит. Ще са необходими 3 супени лъжици водороден прекис. Той може да бъде заменен с помощта на хидроперитни таблетки, за които ще са необходими 9 броя. Тогава желаното вещество се разтваря в кофа с вода. Белите неща трябва да се накисват в този разтвор за половин час и след това да изплакнете прането.

За да запазите нещата винаги бели, трябва да ги изсушите правилно!

Сушене на бяло бельоЕдно от първите правила Сушенето на бели неща се препоръчва на слънце, то има свойствата на избелващите дрехи. Вероятно много от нас помнят, че нашите баби са използвали синьо, за да избелят нещата. Дори и в нашата
време, такъв метод не губи своята актуалност. Bluing се случва в различни форми на издаване. Той може да бъде под формата на прах или може да бъде под формата на разтвор. Прахово синьо се поставя в марлен плик, той е направен от 3-4 слоя марля тъкан. Изработената торбичка се поставя във вода, загрята до умерено топла температура.

Когато синьото вече е поставено във водата, можете да забележите как водата е боядисана в подходящ нюанс. Когато течността придобие желания от вас цвят, синьото може да се извади и да разбърка разтвора. Сега можете да пуснете белите неща там.

Ако белите неща са нишестени, те се замърсяват по-малко!

нишестеАко решите да използвате този метод на измиване, ще ви трябва нишесте и вода. Взимаме 600-700 мл хладка вода (около 3 чаши) и добавяме там половин чаша нишесте.Разбъркайте старателно, докато се разтвори напълно. След това бързо изсипете приготвения разтвор във вода, до която довеждаме
възпаление. Нуждаем се от около 3 литра. И веднага изплакнете нещата в това решение. Трябва да знаете, че измитите по този начин неща се гладят само сурови.

Често в живота възникват ситуации, когато яката и маншетите трябва да са нишестени, за това използвайте "Нишесте". Да се ​​направи такова решение е съвсем просто. За да направите това, в 1 литър вода трябва да разреждаме 2 супени лъжици прах. И след това варим получения разтвор. След като заври, бялото бельо се сваля и изплаква. След това трябва да извадите дрехите от разтвора и да го изправите. След измиване нещата трябва да бъдат изсушени, но не напълно. Те трябва да останат мокри.

Не забравяйте, че дрехите след този метод на пране, гладете само мокри!

Сега за вас не трябва да има проблеми с избелващите неща.

Всички по-горе методи за избелване на дрехи са добри, и колкото по-добре е да перете бели неща и какъв начин да използвате, вие решавате сами!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини