Всичко за пералните машини

Как да перете бели и цветни бельо?

Как да перете бели и цветни бельоБлагодарение на нашите перални машини, които се грижат за това, че нашите неща са чисти. Но въпреки факта, че прехвърлихме прането на нашите домакински уреди, останаха въпросите как правилно да миете спалното бельо. Ето защо в тази статия ще отговорим на най-популярните въпроси, свързани с този процес.

Приготвяне на бельо

Преди да започне измиването, трябва да подредим спалното бельо. Това, което е направено от бяла тъкан, трябва да се отделим от цвета. И това, което се състои от сатин, от това, което е направено от коприна. За различни видове и цветове на тъканите се нуждаете от собствен режим на пране.

Тогава трябва да разберем колко тежи нашето бельо. В крайна сметка всички машини са проектирани за определена тежест на дрехите, които се мият. Нека изчислим приблизителното тегло:

  • Листовете тежат между 400 и 500 грама.
  • Покривалото за легло е 600-800 грама.
  • Покривало за одеяло от половин килограм до 700 грама.
  • Възглавница 150-250 грама.

Не забравяйте за обема на нещата. Необходимо е да се изчисли количеството пране, поставено в барабана на пералнята, така че те да могат доста свободно да се въртят вътре в машината. Ако въртенето на нещата ще бъде трудно, тогава качеството на измиване ще бъде толкова. Трябва също да обърнете внимание на препоръките за правилно измиване от производителя на бельо, които са посочени на етикетите. Можете да видите повече подробности за наименованията за измиване в таблицата по-долу или да прочетете в статията: “Табели на неща за пране". След това обръщаме прането отвътре навън и равномерно го поставяме в барабана.

Подписва символи за пране

измиване

Пране на дрехи в пералняПреди се смяташе, че бельото трябва да се пере само при температура, близка до 90 градуса. Този начин на измиване помогна за хигиенизиране на нещата и убиване на микроорганизмите. Но в наши дни различни прахове за пране вършат отлична работа при по-ниска температура. Препоръчваме да перате цветни дрехи при ниски температури (около 40 градуса). Такова измиване ще помогне за поддържане на яркостта на цвета. Но бялото бельо може да се пере при по-висока температура.

Искате ли да гладите чаршафите?

Колко важно е гладенето на спалното бельо? Има хора, които вярват, че гладенето ще помогне да се направи тъканта по-мека, нещата ще изглеждат по-добре. Освен това температурата на желязото убива микробите. Има и друг възглед по този въпрос. Някой смята, че гладенето на легло е просто загуба на време. Нашият сайт не се преструва, че съветите ни са пълната истина. И въпреки това препоръчваме гладенето в тези случаи:

  • Когато човек, който живее в къщата ви, се разболява. И болестта може да се предаде чрез бельо. В този случай гладенето е задължително. И в допълнение, е необходимо да се осигури на пациента отделни постелки, за да не се възползват случайно от неща, които могат да бъдат заразени.
  • Когато бельото ще се използва от дете на възраст под една година.
  • Когато влажността е висока. И нещата не могат да изсъхнат.

Също така силно препоръчваме предварително измиване и гладене на всички нови неща. Това ще ви помогне да ги поддържате чисти и да убивате микробите.

Бялото се превърна в различен цвят, какво да правя?

Нещото е боядисано навес при измиванеТова се случва, когато миете бели или светли предмети с цветни. Разбира се, предупредихме, че това не трябва да се прави. Но ако вече сте го направили и сте получили боядисано бельо, тогава трябва незабавно да го изпратите за повторно измиване. Задайте интензивен режим с щателно измиване и изплакване. Също така това бельо може да бъде поставено в белина, съдържаща кислород за един час. Храносмилането с помощта на водороден пероксид и амоняк също може да помогне. За 5 литра вода, сто милилитра пероксид и десет милилитра амоняк.

Можете също да използвате следния метод: добавете амоняк в съд с вода. Със скорост 10 милилитра на пет литра вода. И хвърляме прането ни там за 30 минути.След това измийте и интензивно изплакнете.

Можете да научите повече правила за измиване и работа с спално бельо и друго бельо от следния видеоклип:

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини