Всичко за пералните машини

Как да премахнете и разглобите резервоара на пералната машина?

Резервоар за перални машиниМного собственици на домакински уреди са запознати с такъв проблем с пералнята като външен шум, много висока вибрация. Една от причините за появата на такъв проблем може да бъде навлизането на различни чужди предмети в отделни възли на машината. Например, можете да откриете удар:

  • метални пари
  • всички видове копчета
  • метален бутон
  • копче от женски сутиен
  • и други

И тогава пред нас може да възникне въпросът:

Как да премахнете барабана на пералнята и в същото време да оставите другите части невредими?

Разбира се, в този въпрос е най-добре да се разбере с помощта на професионалисти. Но ако ще решавате проблема самостоятелно, тогава трябва да изучите тази статия и да следвате съветите, написани в нея.

Подготовка за процеса

Как можем да премахнем барабана на нашата икономка? Първоначалната задача е да усука резервоара за еднократна употреба. В тази ситуация, след края на цялата работа, ще трябва да смените резервоара, ако той е за еднократна употреба. Има и възможност за сглобяване на резервоар за еднократна употреба с уплътнител, болтове и изобретателност. Не можем обаче да препоръчаме този метод, тъй като той може да не е достатъчно надежден.

Как барабанът на пералнята е разглобен, ще стане известно съвсем скоро. Тази работа ще трябва да се извърши само когато е необходимо демонтирането на барабанния кръст. Когато носите бронзова втулка, кръстовището ще изисква задължителна подмяна.

Видео за подмяна на лагери с изваждане и демонтаж на резервоара

Във записа, който добавихме по-долу, ще видите целия процес на разглобяване на пералнята, както и премахване и демонтаж на нейния резервоар. И подмяна на лагери.

Въпреки факта, че записът е направен на английски, действията на магьосника ще бъдат ясни. И само повтаряйки се след него, вие ще направите всичко необходимо.

Първи на работа

И така, вече сте разглобили пишещата машина. Какво да правя след това?

Извадете резервоара на вашата машина само когато е необходимо. Тоест, необходимо е да смените повредените лагери или да отстраните чужд предмет от резервоара.

Структурата на самия резервоар е доста разнообразна при различните модели. Но целият процес на демонтаж е един и същ. И започва с извличането на заключващата ролка на вашата машина. Той е фиксиран към вала на барабана със специална гайка или болт в центъра на тази част. В нашия случай развийте този заключващ елемент на шайбата е необходимо не по посока на часовниковата стрелка, а в обратна посока. И преди това ще е необходимо да се блокира шайбата с щанга, за да се предотврати превъртането заедно с барабанния вал.

Машина за редуциране на шайби и коланВ повечето случаи не е много лесно да развиете болта, това се дължи на факта, че той има специален състав, излял се и фиксиращ този болт, за да се предотврати самото отвиване по време на работа на пералнята. Така че, ако изведнъж възникнаха трудности в процеса на развиване на болта на шайбата в пералнята, опитайте се да направите това, като го нагреете предварително с газова горелка. В този случай металът се разширява и накрая нашият болт ще се окаже, че ще се развие. Но трябва да се отбележи, че използването на газова горелка предполага максимална предвидливост. И ако решите да го използвате, тогава ще го направите на свой риск и риск.

След като сме усукали болт, е необходимо внимателно да премахнете машинна ролка. Процесът на издърпване на шайбата на пералнята е следният: Трябва да се изтегли и да се люлее в различни посоки. Тогава ще трябва да избиете вала от лагера на машината. В това отново дървено блокче ще ни помогне. Избиването трябва да се извърши, докато валът е на същото ниво с лагерите. Или до етапа, когато барабанът започва да се опира в предната част на ваната на пералната машина.

Развиваме резервоара без провал по обиколката. В някои модели перални машини се счита за препоръчително да се използват ключалки или скоби като аналог на болтовете, но най-важното нещо не се променя от това. Щом болтовете се развият по всички граници на резервоара, определено трябва да проверим дали има заключващи елементи, които свързват половинките на резервоара помежду си. Сега научихте как барабанът на пералната машина се разглобява - просто трябва да разделите двете части на резервоара. И тогава барабанът може да бъде изваден без много усилия.

   

1 коментар на читателя

  1. Граватар Валери Валери:

    Доста разумно написано.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини