Всичко за пералните машини

Как да източите съдомиялни машини Bosch

вода в миялната машинаСъдомиялна машина в експлоатация е постоянно в контакт с вода. Дори в изключено състояние машинната система има малко вода, така че експертите препоръчват да отворите вратата след измиване, така че поне част от водата да се изпарява и да не се застоява вътре. Има моменти, когато е необходимо напълно да се отстрани водата и потребителите се чудят как да източат напълно водата от съдомиялна машина на Bosch. Обсъждаме това.

За какво е това?

Най-често се изисква насилствено източване на водата от съдомиялната машина, когато има някакви технически проблеми с нея и машината трябва да бъде ремонтирана. В този случай те се опитват да източат водата напълно и възможно най-внимателно. Наистина, по време на процеса на ремонт, кутията ще трябва да бъде обърната и ако водата не се източи, тогава тя може да попадне на захранващата платка или контролния модул, което ще провокира друга повреда.

Късо съединение на захранващата платка може да доведе до изтичане на ток към шасито, което от своя страна представлява пряка заплаха за живота и здравето на потребителите.

В малко по-редки случаи хората източват вода от пишеща машина, за да я запазят за зимата. Ако съдомиялната машина Bosch се използва само през лятото в неотопляема стая, тогава оставянето й с вода за зимата е опасно. Замразената вода вътре ще счупи пластмасовите тръби и машината ще трябва да се ремонтира сериозно през пролетта. Като цяло сме решили причините за изпускането на вода, сега нека видим как се прави това.

Изваждаме течността от работещата машина

дясна страна PMMРешихме, че е необходимо да източваме водата само от работеща миялна машина, ако решим да запазим устройството до пролетта. От това ще продължим. За да премахнете цялата вода, направете следното.

 1. Избираме програмата за източване на вода на контролния панел.
 2. Изчакваме, докато машината го изпълни.
 3. Изключете съдомиялната машина.
 4. Изключваме водоснабдяването и сваляме маркучите.
 5. Поставяме парцали на дясната стена на съдомиялната на пода.
 6. Развиваме филтъра за отпадъци и капака на резервоара за сол.
 7. Внимателно наклонете машината на дясната страна. Все още вода може да се оттича.
 8. Преместваме съдомиялната машина на топло, добре проветриво място и отваряме вратата, така че машината вътре да е суха.

След горните манипулации машината може да се почисти на сухо място. Нека стои спокойно до следващия сезон, нищо страшно няма да й се случи сега.

Изваждаме течността от счупената машина

ако съдомиялната не изтича водата независимо, тогава горният метод не може да се приложи. Не, хипотетично, той може да се наклони и отстрани, но тогава от машината няма да излее литър вода, което задължително ще наводни таблото за захранване. Тази мярка обаче не гарантира, че цялата вода ще излезе от системата, затова предлагаме различно решение. Какво да правя

 1. Изключете и изключете машината от вода и канализация.
 2. Отворете вратата широко отворена.
 3. Изваждаме долната кошница и изваждаме филтъра за боклук заедно с мрежата.
 4. Изключваме тапата с резервоара на йонообменника, където обикновено се пълни сол.
 5. Взимаме леген, тръба за капкомер и спринцовка. Свързваме единия край на тръбата към спринцовката, а другия спускаме в резервоара за сол.

От първия път фокусът може да не работи. Опитайте отново, след два или три опита ще е необходимо.

 1. Напълваме водата със спринцовка, изваждаме спринцовката от края на тръбата и спускаме този край в леген. Водата трябва да тече гравитачно от резервоара за сол в басейна.
 2. Веднага след като е възможно да се източи водата от резервоара с йонообменника, хвърляме края на тръбата в нишата на филтъра за боклук и правим същата операция.

По такъв прост начин е възможно да се отстрани водата от машината почти до капката. Последвалото сушене ще завърши въпроса и още на следващия ден можете спокойно да се заемете със самостоятелно поправяне или да вземете съдомиялната на сервиз.

Защо машината не премахва течността?

Защо е останала вода в съдомиялната машина на Bosch? Защо машината спира да източва вода в един „фин“ момент? Обикновено това се дължи или на запушвания, или на неизправности на елементите, отговорни за източване на водата, най-често първата. Факт е, че толкова много потребители пренебрегват основните правила за грижа за своя „домашен помощник“. Това води до факта, че остатъците от храна запушват филтъра за боклук и водата престава да циркулира, оставайки в камерата за миене. Разбира се в тези условия и изхвърлянето му е невъзможно.блокиране в ПММ

Този проблем се решава много просто. Трябва да запретнете ръкави, да отворите вратата на пералната камера, развийте и изплакнете филтъра и мрежата до него. След такова "общо почистване" машината трябва да работи нормално. По-лошо е, ако миялната машина не отстранява водата поради счупване:

 • помпа;
 • циркулационна помпа;
 • датчик за дебит на водата;
 • контролен модул.

В този случай трябва незабавно да се свържете с капитана. Професионалист бързо ще диагностицира, ще изясни какво е счупено и ще поправи вашия „домашен помощник“, оставяйки ценни препоръки по пътя. Не се занимавайте със самостоятелно поправяне, особено в случаите, когато нямате абсолютно никакъв опит в подобни въпроси.

Така че, оказва се, че е доста лесно да премахнете вода от съдомиялната машина, основното е да знаете няколко трика, а останалото е въпрос на технология. Надяваме се нашите съвети наистина да ви бъдат полезни. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини