Всичко за пералните машини

Нулирайте програмата на пералната машина

нулирайте програмата в пералнятаСобствениците на автоматична пералня са толкова свикнали да доверяват прането на своя „домашен помощник“, че се отпускат и често правят доста опасни грешки: слагат дрехи в джобовете си с телефони, паспорти, пари или нещо друго ценно в джобовете си, те го слагат по погрешка бяло бельо заедно с цветни и други подобни. За да не повредите вашия имот, трябва бързо да нулирате програмата за пране и да спрете машината. Как да направите това, нека да го разберем!

Как да спрете програма за пишеща машина: общи подходи

Ако случайно сте избрали грешна програма или машината замръзва и не може да изпълни програмата, знанията за нулиране на програмата на пералната машина могат да ви бъдат полезни. Всъщност няма нищо сложно в тази операция. Освен това в повечето случаи за това трябва да извършите същата, универсална процедура, която е подходяща за почти всички марки перални машини, Обмислете тази поръчка.

 • Натиснете бутона, отговорен за "старта" и "стопа" на програмата за пране.нулирайте програмата в пералнята
 • Изчакайте, докато машината реагира на намесата на потребителя и спре процеса на пране.
 • След това отново натискаме този бутон, само че този път той трябва да се задържи за около 5 секунди.
 • Съвременните машини на марката Indesit, Samsung, Bosch и други, докато задържат този бутон, започват да източват водата и след това да се изключват.
 • По-старите автомобили не източват вода, а просто изключват.

Важно! Ако сте успели да нулирате програмата и машината е изключена, но водата е останала в резервоара, трябва да източите водата ръчно. За да направите това, вземете плосък контейнер, отворете нишата, където е филтърът за боклук, и отпуснете малък маркуч, разположен до големия филтърна тапа.

Някои потребители, объркани, задават въпроса, те казват, защо да бутам някои бутони, когато можете просто да изключите пералнята, като изключите щепсела от контакта? В този случай пералнята наистина ще се изключи, но дали ще нулира програмата е голям въпрос. От доста време пералните машини са оборудвани с контролни модули, които могат да запомнят последната програма за пране в случай на прекъсване на електричеството, затова експертите поставят под въпрос този метод.

Освен това има и друга причина, поради която не трябва да се опитвате да нулирате програмата за пране, като обезвъздушите пералнята. Рязкото затъмнение може да повреди контролното табло, особено ако има проблеми с предпазителя от пренапрежение. Рязкото изключване на работеща машина винаги е риск, така че ако сте готови да рискувате вашия „домашен помощник“, продължете да решавате всички проблеми с електрониката, като изключите устройството. Ако цените домакинските уреди, изслушайте съветите на специалисти.

Как да спрете машината Indesit?

Сега ще разгледаме конкретни случаи на нулиране на програми за измиване на конкретни модели перални машини. Горният метод със сигурност е добър, но не е подходящ за всички машини. Всъщност някои от контролния панел нямат бутон за старт / стоп, а за някои производителят е осигурил собствен начин за спиране и нулиране на програмата. Помислете например за метод за нулиране на програма на перални машини Indesit.

нулирайте програмата в пералнятаОбикновено в пералните машини бутонът за старт / стоп е обозначен с две вертикални пръчки и запълнен триъгълник. За други обозначения на бутоните на машините Indesit прочетете статията знаци върху пералнята, На по-старите пишещи машини Indesit този бутон има ограничена функционалност и изглежда различно - това е ромб с една вертикална пръчка в центъра. За да стартира програмата за пране, потребителят трябва да завърти контролния превключвател, да избере желания режим и да натисне този бутон. Как да нулирате програмата на машината Indesit?

 1. Кликнете върху бутона с ромба и го задръжте за няколко секунди.
 2. Ако всичко работи правилно, програмата трябва да спре.
 3. При дори по-стари модели перални машини трябва допълнително да завъртите селектора на програмата в неутрално положение.

Обърнете внимание! Преди успешно да нулирате програмата за пране, всички светлини на контролния панел на пералнята Indesit трябва да мигат зелено, ако това не се случи, тогава има неизправност.

Как да спрем автомобилите LG, Samsung, Hotpoint-Ariston?

нулирайте програмата в пералнятаПри много стари модели шайбите на LG и Samsung нямаха бутон „старт / стоп“, така че програмите за измиване бяха стартирани чрез задаване на режима чрез завъртане на превключвателя. Рядко някой е имал такива коли, тъй като спряха да ги произвеждат преди около 25 години, но най-интересното е, че въпреки почитаната им възраст тези „домашни помощници“ са добре запазени и работят. На някои машини на Аристон има същия проблем - няма бутон за старт / стоп. Как да нулирате програмата безопасно, ако няма такъв бутон?

 • Върнете превключвателя в неутрално положение.
 • Натиснете и задръжте бутона за включване / изключване.
 • След като изключите машината, изчакайте 30 секунди и след това я включете и задайте желаната програма.

Някои модели съвременни перални машини LG и Samsung имат специален бутон "нулиране на програмата", което значително опростява живота на потребителя. Можете да кликнете върху него на всеки етап от изпълнението на програмата за пране, а самата машина ще предприеме мерки, насочени към незабавно спиране, включително източване на вода и след това отваряне на люка.

Обобщавайки, отбелязваме, че нулирането на програмата за пране изобщо не е трудно, основното е да знаете техническите характеристики на вашия модел пералня и за това прочетете внимателно ръководството за потребителя. Основното е в никакъв случай да не изключвате машината от електрическата мрежа - това необмислено действие може да навреди на таблото за управление.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Любов обичам:

  Благодаря много за статията. Не трябваше да се обръщам към различни умни хора за съвет. Тя се справи с помощта на вашите съвети!

 2. Граватар Олга Олга:

  Но не можех да го направя. Не можа да се нулира програмата. Не реагира, тъй като един зелен бутон мига, той мига. Защо?

  • Граватар Денис Denis:

   Да, защо, имам същите глупости.

 3. Граватар Александър Александър:

  Здравейте, машината не отговаря на програмата за никой. Само бръмчене, какво може да бъде?

 4. Граватар Людмила Людмила:

  След измиване резервоарът не се пълни с вода за изплакване, f 8 светва, какво да правя?

 5. Граватар Юлия Джулия:

  Моля, кажете ми, машината започна веднага да се върти и не напълва водата. Дисплеят показва депото.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини