Всичко за пералните машини

Разглобяване на пералня Samsung

Разглобяване на пералня SamsungМоже да има няколко причини, поради които потребителят трябва да разглоби пералня Samsung. Няма да задълбаваме в обстоятелствата, които ни подтикват да започнем този процес, а само ще ви кажем как да го направите правилно. Много е важно да започнете работа, като имате пълно разбиране за нея, запознавайки се с основните предпазни мерки за безопасност. Алгоритъмът на действията и последователността на разглобяване на устройството на Samsung ще бъдат подробно описани в тази статия.

Преди да започнете работа

Процесът на разглобяване на пералнята не е толкова сложен, колкото може да изглежда на пръв поглед. Цялата работа може да се извърши със собствените си ръце, без да се прибягва до помощта на майстори. Трябва да се обърне специално внимание на подготовката за предстоящия процес. И така, какво трябва да се направи в подготвителната фаза?

  1. Изключете уреда.
  2. Изцедете останалата вода от резервоара и дюзите.
  3. Подгответе кутия с инструменти.
  4. Изберете място, където ще се извърши демонтаж.

Струва си да подходите към избора на място за всички манипулации отговорно. Първо, тя трябва да бъде доста просторна, и второ, добре осветена. Устройството съдържа както големи, така и малки части, свободно пространство ще бъде необходимо за съхранение на общите части на машината и свободно движение около устройството. Ще обсъдим по-подробно кой инструмент трябва да готвите. Комплектът е напълно стандартен, не е нужно да намерите никакви „чужди” неща. Ще ви трябва:

  • отвертки с различни размери;
  • глави с различен диаметър;
  • клещи;
  • малък чук.

В процеса на работа ще ви трябват няколко парцала, специален разтвор на WD-40, с него можете да премахнете лошо разхлабващи гайки, уплътнител и мазнина SHRUS. Смартфонът с вградена камера няма да е излишен, заснемайки хода на работата, местата за закрепване на контакти в снимки, ще ви бъде по-лесно да сглобите машината обратно.

Премахваме външните елементи

издърпайте тавата и махнете капакаПри разглобяване на пералня Samsung със собствените си ръце е много важно стриктно да спазвате реда на работа, посочен в инструкциите. В началния етап е необходимо да развиете горния капак на устройството. За да направите това е съвсем просто, обикаляйте машината отзад и развийте двата болта, задържащи стената.

Поставете отстранения капак настрани, така че да не пречи на по-нататъшните действия. Премахвайки горната част на машината, можете да видите нейното вътрешно "пълнене". За да прегледате шайбата или задвижващия ремък, внимателно преместете противотежестта настрани.

Следващата стъпка е да извадите чекмеджето на перилния препарат. Като държите ключалката на контейнера, дръпнете го към себе си. Можете да започнете да сваляте уплътнението - маншетът, обграждащ люка. Вземете отвертка, леко изтръгнете фиксатора и го извадете от маншета. Основното е да извършите това действие внимателно и бавно, ластикът е достатъчно крехък, с твърде резки движения може да се счупи. Уплътнителят се пълни вътре в шайбата, така че няма да се намесва.

На третия етап е необходимо да изключите панела, разположен под предната стена на корпуса. Той ще ви осигури лесен достъп до изпускателния филтър и маркуча, използван за аварийно оттичане.

Подложката се държи от малки ключалки и лесно се отстранява.

Пристъпваме към премахването на електронния модул. Всичко тук също е доста просто. Разхлабете винтовете за закрепване, натиснете върха на отвертката върху ключалките и плавно отделете контролния блок от тялото на шайбата.

Получен е достъп до предната стена на автоматичната машина Samsung. За да го отвиете от тялото, развийте 7 задържащи болта. Разделяйки предния панел, можем да предположим, че процесът на премахване на външни елементи е напълно завършен.

Изваждаме вътрешните части

Освен това, съгласно инструкциите, преминете към вдлъбнатината от корпуса на SMA барабана и резервоара.Този процес е най-отнемащ време в процеса на анализ на пералнята, по-добре е да го направите не сам, а с подкрепата на член на семейството. Преди да вземете резервоара, не забравяйте да изключите захранващите проводници, които го свързват към нагревателния елемент, и развържете тръбите, които отиват към резервоара. След това - изключете електрическите проводници от двигателя на машината.

извадете резервоара за барабана от пералнята на SamsungСлед това трябва да премахнете везните и да ги оставите настрана. И накрая, като изпълните всички горепосочени стъпки, можете да извадите резервоара с барабана. Отстранете го от амортизиращите пружини. След като премахнете всички амортисьори, можете да се обадите на помощник и колективно да извадите резервоара. Остава доста малко - да отделите двигателя на пералнята от него, преди да свалите задвижващия колан.

Бих искал да обърна специално внимание на ситуацията, когато се наложи да се замени лагера. Такива ремонти се класифицират като сложни. Преди да започнете прилагането му, трябва наистина да оцените възможностите и знанията си в тази област.

Цялата трудност е, че при повечето модели SMA резервоарът не е отделим, той е монолитна част. И за да го разглобите, ще трябва да видите елемента, след което да го запечатате и залепите обратно. Ако имате късмет и фабриката има сгъваем резервоар във вашата пералня, всичко ще бъде много по-просто - просто развийте задържащите винтове и разкачете двете половини на елемента.

трион samsung

Разделяйки резервоара на две части, ще получите достъп до барабана, на вала е разположен лагер. За да го отделите, се използва специален пулър, но при липса на такъв инструмент частта може да бъде точно съборена с чук.

След откачането на лагера е необходимо да почистите седалката на вала и внимателно да го проверите за износване. Когато няма отклонения, може да се монтира нов лагер.

Важно! При разглобяване на AGR е необходимо да се запише напредъкът на операциите, а най-сложната работа, например подмяната на лагер, е най-добре поверена на професионални сервизи.

След като прочетете това ръководство за действие, можете спокойно да продължите към премахването на части от машината. Притежавайки необходимия набор от инструменти, имайки минимални познания в ремонтните работи, правилно ще разглобите шайбата без никакви проблеми.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини