Всичко за пералните машини

Как да поставите съдомиялна машина в малка кухня

PMM в малка кухняПреди около 15-20 години много от нас дори не са се замисляли за миялната машина, смятайки я за атрибут на лукс, вид излишък, който няма място в средната кухня. Днес всичко се промени и в кухнята има все повече и повече техники, жалко е, че кухните в къщите на сградата на Хрушчов бяха толкова малки, колкото и те. Не е напълно ясно къде да поставим съдомиялната машина, защото няма къде да се обърнем. Има някои приемливи решения за това, които искаме да споделим с вас днес.

Възможни решения

Проблемът е наистина сериозен. Как да поставим печка с фурна, хладилник, съдомиялна машина, микровълнова печка и цял куп различни уреди в допълнение към мебелите в малка кухня? Как да оптимизираме пространството, така че кухнята да задоволи максимално нуждите на семейството? Първо трябва да седнете в кухнята и спокойно в тишината да помислите какви решения наистина съществуват и налични са в даден момент, а ние ще ви помогнем.

 1. Внимателно планиране на пространството. Ако уредите и мебелите все още не са закупени, можете да планирате пространството по сантиметър и да настаните всичко необходимо, евентуално да изоставите нещо, което не е толкова необходимо.
 2. Ако няма място, можете да си купите тясна вградена съдомиялна машина, която е широка само 45 см. В допълнение, тя се „скрива“ в мебелите и няма да „закача очите“.
 3. При липса на пространство ще ви помогне тясна компактна миялна машина. Тя ще се нуждае от несравнимо по-малко пространство от всяка друга съдомиялна машина.

Компактните съдомиялни се наричат ​​настолни съдомиялни, тъй като теглото и размерите ви позволяват да ги поставите директно на масата, някъде в ъгъла.

 1. И накрая, техниката 3 в 1 ще ви помогне да решите проблема със свободното пространство, за характеристиките на който ще говорим малко по-късно.

Интересувате ли се? След това нека разгледаме тези възможни решения по-подробно. Надяваме се опитът и съветите ни наистина да ви помогнат.

Внимателно планиране на пространството

Ако няма къде да сложите пишещата машина, тогава на първо място трябва да помислите за планирането на пространството. Може да кажете, че стаята ви е твърде малка, за да мислите за някакво планиране там, но всъщност трезв поглед и внимателни изчисления вършат чудеса. Изчисленията трябва да се правят в помещение, в което дори не е извършен груб ремонт, за да се вземе предвид всяко малко нещо, от характеристиките на бъдещата настилка до местоположението на търговските обекти.

Ако ви е трудно да изчислите пространството на собствената си кухня, поканете дизайнер. Ще вземе малко пари за консултантски услуги. Но ще помогне да се изготви интериорен план, според който ще създадете своя собствена композиция. Тази, в която новата миялна машина ще излее органично. Какво трябва да търся?

планиране на кухня

 1. Кухненският комплект трябва да бъде направен изключително по поръчка според индивидуалните размери. Необходимо е да се изчисли броят на предметите и техния размер, като се вземе предвид дебелината на материала. Първо избройте това, което ви трябва, а след това зачеркнете елементите, които могат да бъдат пренебрегвани от списъка.
 2. Помислете какви уреди в допълнение към миялната машина ще стоят в кухнята. Ако има финансова възможност за цялостно надграждане на оборудването - добре, можете да закупите тесни и компактни модели и по този начин да спестите малко място. На първо място става въпрос за цялостно оборудване като електрическа печка или хладилник.
 3. Опитайте се да използвате максимално функционално обичайните си мебели. Например някои миялни машини се поставят под мивката. Това не е най-доброто решение, но също така има право на живот.
 4. Част от мебелите и дори уредите могат да бъдат окачени на специални скоби към стената. Не пренебрегвайте това. Разбира се, няма да окачите хладилник или електрическа печка на стената, но можете да направите някакъв шкаф, в който да поставите неща от допълнителен шкаф.И освободеният бордюрен камък може просто да бъде премахнат и ще има място за PMM.

На скобите можете да окачите микровълнова печка, машина за хляб или бавна готварска печка.

 1. Можете да освободите място за съдомиялната машина, като намалите размера на отворения плот. Долната линия е, че плотът е направен прибиращ се или сгъваем. Когато се сгъва, тя е много малка. И ако домакинята се нуждае от работно пространство, тя просто натиска насрещната част и получава работен плот с пълни размери.

Като цяло искаме да ви кажем, че винаги може да се намери решение, основното е да не спирате да търсите. Дори една безнадеждно малка стая може да бъде превърната в такава „сладка“, че тя ще включва не само съдомиялна машина, но и пералня.

Тясна вградена машина

Можете да спестите малко място, ако внимателно изберете оборудването за вашата кухня. Например, една тясна вградена съдомиялна машина може да спести до 15 см, тъй като за разлика от стандартните модели, тя има ширина не 45, а 45 см. Има дори модели, които не достигат 45 см, така че можете да изберете. В какво разлика между вградените и невградените съдомиялни машини сега няма да го обсъждаме, а да преминем към по-належащи въпроси. Ще кажем само, че за малка стая вградените модели винаги са приоритет.

пример за поставяне на съдомиялна машина в малка кухня

Случва се, че буквално 1 см, или дори по-малко, не е достатъчно, за да се настанят тесни съдомиялни машини. Няма къде да спечелите допълнително пространство, но има решение. Можете да премахнете шумоизолацията от тялото на вградената миялна машина. Техниката ще работи по-силно, но ще получите липсващия сантиметър и ще разрешите проблема.

Компактна миялна машина

още един пример за поставяне на съдомиялна машина в малка кухня

Чудите се как да поставите съдомиялна машина и хладилник? Не си режете мозъците, всичко е очевидно. Не можете да откажете хладилник и е по-добре, ако е просторен, но можете да откажете конвенционална съдомиялна машина в полза на компактен модел. Настолните съдомиялни машини са истинска находка за тези, които са принудени да живеят в тесни условия. Може да се постави върху предмети, например маса, и там ще работи перфектно. Вярно е, че човек ще трябва да понесе някои недостатъци:

 • ограничен капацитет в рамките на 6-7 комплекта ястия;
 • невъзможността да се мият големи предмети, които просто няма да се поберат;
 • силен звук по време на работа.

Прекомерният шум е „болестта“ на повечето компактни съдомиялни машини. Трудно е да се отървете от него, но ако това не ви притеснява, тогава не можете да се притеснявате.

Обърнете внимание, че компактните съдомиялни машини се поставят в шкафове, окачени от стената или фиксирани със специални здрави скоби директно към стената. В този случай машината изобщо няма да заема полезно място и ще остане толкова функционална, сякаш стои на маса. Компактните модели съдомиялни се вписват добре в мивката под мивката. Там те също не притесняват никого и функционират перфектно, освен това няма проблеми с връзката, тъй като всички комуникации са наблизо.

Техника 3 в 1

Бонбони TRIO 9503Странно име, нали? 3 в 1 техника, какво е това и къде спестява съдомиялната машина и пространството в кухнята? Всъщност техниката 3 в 1 е решението на проблема. Даваме пример и всичко ще ви стане ясно. Candy TRIO 9503 е електрическа печка със стъклокерамичен работен плот, фурна и съдомиялна машина. Всичко се комбинира в компактен пакет. Отгоре е печка, в центъра е фурна, а в дъното е миялна машина, много удобна и съдейки по положителната обратна връзка от потребителите, практична.

Какви видове техники 3 в 1 съществуват днес? Тази техника не се различава във видовото разнообразие. Днес на пазара могат да се намерят само продукти на Candy TRIO с електрически и газови печки, но за съжаление няма други възможности. Но тази опция е напълно приемлива. Какви са недостатъците на техниката 3 в 1?

 1. Висока цена.Този недостатък може да се счита за относителен, тъй като печката, фурната и съдомиялната машина общо ще струват повече, отколкото ако сте закупили опция 3 в 1.
 2. Сравнително ниска надеждност. Клиентите се оплакват от първите проби от оборудване 3 в 1, сега преобладават положителните отзиви, очевидно производителят все пак прави заключения и коригира недостатъците.
 3. Ограничена във функционален смисъл. Няма какво да се направи по въпроса. Уредът 3 в 1 има малка фурна за 1 лист за печене и малка съдомиялна машина за 6 комплекта чинии. Но тя има пълна печка - 4 пръстена.

Така че в концептуален смисъл разбрахме как да поставим съдомиялна машина в малка кухня. Може би някои ще кажат, че в нашата статия има малка конкретика, но темата също е доста абстрактна. Ако можете да видите пред очите си специфична кухня, в която трябва да пъхнете съдомиялна машина, тогава може да бъде даден конкретен съвет. И затова е необходимо да се отхвърлят общите препоръки, но дори и при определени обстоятелства те могат да бъдат ценни. Задавайте конкретни въпроси в коментарите към статията или във форума, ще се радваме да обсъдим по-подробно тази тема. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини