Всичко за пералните машини

Принципът на сушене в пералнята

Принципът на сушене в пералнятаЧесто въпросът за изсушаването на измитите неща предизвиква съмнения сред стюардесите. Разбира се, ако апартаментът е оборудван с балкон или поне достатъчно просторен, тогава проблемите със сушенето могат да бъдат избегнати, просто окачете нещата във въздуха или в отдалечена стая. И какво да правите в случай на катастрофална липса на място в къщата и липса на лоджия? Оборудването за измиване и сушене ще помогне да се отървете от главоболие. Ще разберем как работи сушенето в пералня и ще поговорим за предимствата и недостатъците на такава техника.

Как работи?

Оборудването 2 в 1 се справя добре не само с прането на дрехи, но и с бързото си изсушаване. Шайбите и сушилните заемат почти толкова място, колкото конвенционалните шайби, но напълно решават проблема с по-нататъшната грижа за мокрите вещи.как работи сушенето

Принципът на работа на функцията за сушене в машината е изключително прост. Зад барабана има втори нагревателен елемент, основната задача на който е да загрява въздуха. Топлият въздух тече към прането, което води до изпаряване на влагата от тъканта. В процеса на това барабанът се върти леко, което води до разклащане на продуктите и в резултат на това равномерно изсушаване. След нагрятия въздух, пренаситен с пара, се подлага на охлаждаща процедура. Влагата се кондензира и прелива в отделен резервоар.

В края на сушенето, напълно или почти сухи неща могат да бъдат извадени от машината, ако е необходимо, леко изгладени и поставени в шкафа.

Конкретни настройки?

Някои модели модерни сушилни за миене позволяват на потребителя да персонализира процеса на сушене. Собственикът може да оптимизира процедурата, като се фокусира върху собствените си предпочитания и желания. Настройката се извършва според един от критериите.

 1. По времето. Това означава определяне на продължителността на процеса преди стартиране на програмата. Когато таймерът сигнализира за края на определеното време, оборудването ще спре да работи. Основният недостатък на този метод е трудността при определяне на времето, необходимо за оптимално изсушаване. След като зададете грешен брой часове и минути, има голям шанс да се намокрите или, напротив, пресушени дрехи.режими на перални със сушилня
 2. Чрез остатъчна влага. По-предпочитана опция за настройка, при която потребителят сам решава в какво състояние да изсуши текстила. Започвайки процеса на сушене, домакинята определя оптималното ниво на остатъчна влага в дрехите, а интелектът изпълнява задачата.

За удобство на потребителите някои модели машини 2 в 1 вместо стандартните стойности на остатъчната влага (3-10-15%) имат индикатори, които са ясни за всички: „В шкафа“, „Много сухо“, „За по-нататъшно гладене“ и т.н.

Предимства и недостатъци

Днес само няколко домакини избират оборудване за миене и сушене вместо обичайните автомати. Въпреки видимите предимства на комбинираните модели, сред купувачите съществува мнение, че те са ненадеждни. Всъщност в машините 2 в 1 няма много недостатъци. В процеса на употреба се идентифицират следните недостатъци:

 • когато барабанът е напълно зареден, сушенето на цялото пране наведнъж няма да работи. Ще трябва да преместите част от дрехите в мивката и да стартирате режима на сушене два пъти. Подобна мярка увеличава потреблението на електрическа енергия;
 • нисък клас на пестене на енергия. Комбинираните устройства „изяждат“ много повече киловати от едноименните шайби. Когато избирате оборудване за миене и сушене, съсредоточете се върху класа на консумация на енергия, по-добре е той да е по-висок от групата „В”.

Всъщност има само два очевидни недостатъка на пералните машини с функция на сушене. Предимствата на притежаването и използването на оборудване са с порядък по-голям:

 • елиминиране на необходимостта от окачване на дрехи от барабана, търсене на незаети места в апартамента. Купил кола, можете да забравите за оформлението на спалното бельо на балкона, обемната сушилня и др .;
 • спестяване на лично време на домакинята. Собствениците на сушилни не трябва да чакат любимото ви облекло да изсъхне. Само малко повече от час колата ще трябва да изсъхне;изваждате сухи неща от пералнята
 • няма нужда да се показват отделни измервателни уреди за сушилнята. Техника 2 в 1 се вписва перфектно на мястото, предварително запазено за шайбата;
 • Предотвратяване на излишната влажност в дневните.

Трезво оценете всички плюсове и минуси по отношение на закупуването на оборудване за миене и сушене. Ако живеете в мъничка odnushka без балкон, купуването на оборудване може да бъде спасение при решаването на проблема с липсата на място за сушене.

Митът за високата цена и ненадеждността на такава техника

В повечето случаи плашещите истории на познати и колеги стават пречка по пътя на домакините да закупят сушилня. Вземането на решение за закупуване на агрегат не е лесно поради това.

 1. Високата цена. Пералните и сушилните струват около 50% повече от техните автомати. Въпреки това, сравнявайки машина 2 в 1 и стационарни сушилни камери, е по-добре да направите избор в полза на комбинирано оборудване;
 2. Несигурност. Този аргумент се чува най-често от съветниците на сервизния център. Хибридите всъщност могат да се провалят много по-бързо от техните колеги.

Ако устройството се работи правилно и се обслужва навреме, е възможно да се осигури дългосрочна и без поддръжка експлоатация на оборудването.

Когато избирате модел, не забравяйте да се задълбочите във всички малки неща, свързани с използването на оборудване за миене и сушене. Разберете функционалността на устройството, помислете дали той отговаря на изискванията на вашето семейство. Анализирайте колко адекватна е цената на устройството.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини