Всичко за пералните машини

Как да се пере в пералня?

Как се мие в пералняПералнята превърна прането на мръсно пране в най-простия и разбираем процес. Но при правилното измиване дори машина има свои малки тайни.

И ако сте наясно с тези важни малки неща, тогава няма да имате проблеми с особено мръсно бельо или с онези неща, които са изработени от особено фини тъкани. Освен това можете да спестите от електричество, ако научите за съветите, описани в тази статия.

Нека започнем с основите на измиването

Надяваме се, че вече знаете основите. И за вас не е тайна, че освен да имаме машина, за измиване се нуждаем и от висококачествен прах за пране, вода и електричество. И разбира се, по време на измиването машината загрява водата до необходимата температура. Точно този, който инсталирате.

По време на измиването топлата вода добре разтваря праха. Високата температура на водата ускорява измиването, тъй като омекотява замърсяванията и увеличава въздействието на праха за пране. За качествено измиване е необходимо известно време.

Измийте мръсното пране

Кошница с мръсно бельоГовори се, че някои любопитни учени решили да установят колко мръсотия има в прането. Не знаем как са го използвали, но изчислихме, че в центъра на спалното бельо има около 4 кг мръсотия. Това означава, че това около 4 процента от теглото на замърсеното нещо - това всъщност е мръсотията. Не знам какво ви даде тази информация, но съгласете се, любопитна.

Между другото, мръсотията може да бъде различна. Има една, която се разтваря доста лесно във вода. Те включват: различни соли, някои масла, пот и др. Неразтворимите замърсявания също се случват: пясък, мазнини, прах и др.

Тези видове мръсотия, които се разтварят, се измиват най-лесно. Те се отстраняват лесно, когато са изложени на вода и почистващ препарат. Но следите от боя, някои видове лепило и подобни петна могат да бъдат премахнати много по-трудно. Не рядко за отстраняването им се използват специални химикали.

Но можем да премахнем възрастовите петна само с белина. Също така понякога е необходимо да се прибегне до този метод, когато се появят следи от силен чай, кафе, конякови напитки и други течности.

Преди измиване

Сортиране на пранеПреди да започнете да миете, силно препоръчително е да подредите прането. Не мийте цветно и бяло бельо заедно. Това може да доведе до промяна в цвета на белите и светлите неща. Също така не боли да сортирате нещата по вид плат. Наистина, за различните видове има различни режими на препоръчано измиване. Можете да разделите нещата според степента на тяхното замърсяване. Особено мръсни в една купчина, а тези, където се нуждаете от просто освежаващо измиване - в друга.

В допълнение към подобно сортиране трябва да се направи следното:

 • Не забравяйте да извадите всички елементи от джобовете си. Мнозина оставят там пари, паспорти и дори мобилни телефони. Не си струва да разваляте нещата. И освен това, някои неща, забравени в джобовете ви, могат да разрушат самата пералня. Следователно те трябва да бъдат получени.
 • Уверете се, че няма щифтове или други метални предмети, които биха могли да повредят маншета на люка или просто да паднат по време на измиване.
 • Не забравяйте да свалите колани от дънки, панталони и други дрехи.
 • Също така се препоръчва всички ципове да бъдат затворени.

Надяваме се, че знаете къде заспи прахът. Но за всеки случай ще изясним, че няма нужда да го наливате в резервоара. Той трябва да бъде поставен в дозатора, в най-голямото отделение. При машините за предно зареждане дозаторът обикновено е разположен в горната лява част и може лесно да се удължи.

Как да използвате пералня, за да спестите пари?

 • За да спестите пари от електричество и вода, консумирана от пералнята, можете да закупите специални икономични модели на този домакински уред. Тази техника има признаци за енергоспестяване: A, A +, A ++, A +++.И колкото повече плюсове на маркировката, толкова по-икономична е пералната машина. Същото се отнася и за други домакински уреди.
 • Не машинно прекалено малко елементи. Например, ако имате замърсени само няколко тениски, дори не трябва да започвате да миете. Изчакайте, докато се натрупат още неща и след това измийте всичко заедно.
 • Ако миете нещата при ниска температура, тогава ще се изразходва по-малко енергия, което означава, че ще трябва да платите по-малко за това. Ако обаче прането е много мръсно, то може да не се пера. Следователно този вариант на спестяване ни подхожда само с не много мръсно пране.
 • Можете също така да спестите от прах за пране. Много домакини и домакини пълнят прекалено много прах. За повечето измивания е достатъчно около 100 грама сух препарат. Можете също така да купите добър прах на евтино. За да направите това, можете да изберете евтини степени на прах. Но преди да купите много евтини пари, по-добре е да купите един пакет и да го проверите в експлоатация. Ако качеството на измиване ви подхожда, тогава можете спокойно да купите повече.
 • Освен това можете да спестите пари от закупуването на пералня. Обикновено в стандартните магазини за домакински уреди цената е по-висока, отколкото в онлайн магазините. Това се дължи на техните увеличени разходи. Стандартните магазини трябва да плащат не само за склада, но и за търговски площи в проходите. И не са евтини. Следователно, купувайки автомобил през интернет, можете да спестите от 5 до 20 процента от разходите.

Можете също да прочетете откъс от програмата на първия канал. Този пасаж е свързан с правилното измиване. За много читатели на нашия сайт тази информация ще бъде много полезна! Виж:

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Ирина Irene:

  Вече се ориентирах в режимите на измиване в нашия Indesit. И нещата се измиват превъзходно. Не е нужно дори да изплаквате.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини