Всичко за пералните машини

Как да миете чехли в пералня

миене на чехли в пишеща машинаНякои хора мислят да мият чехлите си в пералня. Вземат старите си чехли и ги хвърлят в барабана на миещата машина, като всъщност не мислят как да мият и най-важното, че има правилни методи за измиване. В резултат на това обувките се разпадат и хората стигат до извода, че е невъзможно да се мият чехли в пишеща машина, но сме сигурни, че е невъзможно да се каже нещо подобно. Така че възможно ли е да перате чехли в пералнята и ако да, как да го направите правилно? Ще разберем!

Опасно ли е миенето на такива обувки?

Изглежда, каква е опасността от миене на чехли в пералнята? Е, измиха ги, добре, че се разпаднаха, изхвърлиха ги, купиха нови и ако се оказа, че се мият без последствия, значи е прекрасно. Всъщност опасността не е с чехли, а с пералня.

Представете си, че миете евтини залепени китайски чехли. По време на измиването те безопасно се разпадат точно в барабана и парчета от картон, конец и куп всякакъв боклук изпадат от тях. Този боклук може лесно да влезе в резервоара и да остане там, а още по-лошото е, че може да запуши дренажната тръба или помпата на машината. Разбира сенаправете сами почистете помпата за изтичане в пералнята не е трудно, но защо е необходим този хемороид? Не е ли по-лесно незабавно да закрепите пералнята и да не прехвърляте обувки, дори домашни, със залепени подметки и други елементи.

Опасно е да миете нискокачествени евтини чехли. Опасността заплашва както самата обувка, така и пералнята.

стари чехлиОттук идва и първият извод, който можем да направим в рамките на тази статия. Преди да изперете чехлите си, внимателно ги прегледайте. Ако ходилото и другите елементи са внимателно пришити, шевовете изглеждат надеждни, а самите чехли са ушити от синтетична тъкан, можете да опитате да ги измиете в пералня. Ако подметката е залепена и още повече, ако тя вече е частично откъсната, чехлите не могат да се мият по никакъв начин, нито в пералнята, нито ръчно.

Първо подгответе, след това изтрийте

Така че, възможно ли е да перате чехли в пералнята? Стигнахме до извода, че е възможно, но при определени условия. Основното условие е чехлите да са зашити качествено и да не са залепени по някакъв начин. Ако чехлите ви са с високо качество, ние ще ги подготвим за пране.

  1. Огледайте чехлите възможно най-внимателно. Не трябва да има стърчащи нишки и скъсани елементи. Ако има намерени, трябва да шиете всичко.
  2. Слагаме чехлите в специална торба за миене на обувки. Някои питат: може ли чехлите да се перат в машина просто така, без торба. И ние отговаряме - определено не! Ако няма чанта, можете да използвате старата калъфка от възглавницата.
  3. Приготвяме подходящ почистващ препарат. По-добре е да използвате гел за измиване, защото по-лесно се изплаква и той се разтваря по-бързо. Изливането на белина или балсам не е необходимо.поставете чехли в торбата за пране

Е, това е всичко. Можете да приключите с тази подготовка и да продължите да отговаряте на въпроса: как да миете чехли в пишеща машина? Изпълняваме прости стъпки.

  • Слагаме чантата с чехли в машината и затваряме люка.
  • Изсипете измиващия гел в приемника за прах.
  • Изберете една от следните програми за пране: Обувки, Деликатно или Ръчно пране.

За такива цели режимът "Обувки" е най-подходящ.

  • Задаваме температурата на 40 градуса, а за предпочитане дори на 30.
  • Изваждаме завъртането и стартираме програмата.

Как да мием чехлите в пишеща машина, разбрахме. Мислите ли, че това е всичко? Ето го. Ако домашните обувки не са правилно изсушени, тогава те също могат да станат неизползваеми, както и резултат от неправилно измиване. Така че все още трябва да разберем как да изсушим чехлите и ще направим това в следващия параграф.

Как да изсъхне и да не се развали?

така че чехлите да са по-сухи, напълнете ги с хартияСлед като се научихме как да мием чехли, направихме всичко както трябва, а любимите ни чехли изобщо не страдат от това. Сега чехлите са чисти, но мокри, защото не използвахме въртенето. Нашата задача на този етап е да ги изсушим правилно. Да започнем.

Първо, натрошете няколко листа хартия и го натъпкайте в чехли. Най-първо, хартията бързо абсорбира излишната влага, и второ, това ще помогне на обувката да поддържа форма. На следващо място, просто трябва да поставим чехлите на топло, добре издухано място и да изчакаме, докато изсъхнат. Някои се опитват да изсушат чехлите или да ги поставят на батерия, за да изсъхнат. Не препоръчваме да правите това, тъй като такова „експресно сушене“ е допълнителен тест за чехли.

Как да мием меки чехли разбрахме, няма нищо трудно в това. Въпреки това открихме, че не е достатъчно само да миете чехлите, те трябва да бъдат добре изсушени, така че тези обувки дават на краката ви дълго време след тежък работен ден. Успех!

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини